Διαφήμιση

Επεισοδιακή εγκατάσταση νέας rom

• Επεισοδιακή εγκατάσταση νέας rom

Το κινητό μου redmi note 2/prime το πηρα απο το vickmall με εγκατεστημένη τη stable 5.12.17 την ελληνική εδώ του φόρουμ και όλα δούλευαν τέλεια. Αλλά μετά από ένα και παραπάνω μήνα χρήσης, επειδή είχα κάνει πολλές δοκιμές με διάφορες εφαρμογές βάλε βγάλε κτλ αποφάσισα να το αναβαθμισω . Αλλωστε οι οδηγοί εδώ είναι τέλειοι τους χιλιοδιαβασα έβαλα τη πιο προσφατη dev στη SD και από το twrp έκανα όλα τα σχετικά καθάρισμα τα όπως γράφουν οι οδηγοί και μετά πατησα install τη dev.
      Έλα όμως που δε τη δεχόταν με τίποτα και έλεγε failed και αυτά που βγάζει με κόκκινα γράμματα.
      Μάλιστα παταω να κάνει restart. και κολλάει οπότε εβγαλα τη μπαταρία.
      Το κινητό μετά είχε μείνει χωρίς τίποτα μέσα. Πατούσα τα πλήκτρα power και volume up και δε γινόταν τίποτα. Λέω τώρα πάει το κινητακι τα παίξε. Το άφησα για λίγο μετά ξανά προσπαθησα μ έβαλε στο twrp πατησα install τη Ρομ αλλά πάλι έγραφε με κόκκινα γραμματα unable to mount κάπως έτσι δε θυμάμαι τώρα ακριβως τη συνέχεια και επάνω έγραφε failed.
      Θα προσπαθησα συνολικά γύρω στις πέντε φορές, αλλά τα ίδια και τα ίδια. Δεν ήξερα τι να κάνω αλλά είδα πως μου έδινε τη δυνατότητα να φορτωσω τη Ρομ με στικακι on the go. Δεν είχα όμως το κατάλληλο βισμα, οπότε συνδεω έναν εξωτερικό σκληρό που φυσικά δεν τον διάβαζε καθόλου. Σα να μην υπήρχε. Προσπαθώ όμως ξανα εχοντας ακόμα συνδεδεμένο το σκληρό και αυτή τη φορά μπόρεσε και τη διάβασε τη Ρομ που ειχα στην sd. Δε το πίστευα γιατί ειχα προσπαθήσει ήδη αρκετές φορές χωρίς επιτυχία. Μάλλον συμπτωματικά.
      Στο τέλος μου έγραψε successfully και παταω reboot και κολλάει. Περίμενα περίμενα αλλά τίποτα. Μετά από κάνα εικοσαλεπτο του βγάζω τη μπαταρία το ανοίγω και μετά από μερικά λεπτά ευτυχώς μπήκε κανονικά! Τώρα μετά από αυτή την εμπειρία δε νομίζω να ξαναπροσπαθησω να κάνω κάποια ανανέωση.
      Πάντως δουλεύει καλύτερα από πριν, και ή μπαταρία του διαρκεί παραπάνω σε σχέση με πρώτα.
      Έβαλα κι ένα ωραίο θέμα το icandy και είμαστε super αν και προς στιγμή φοβήθηκα πως το μπρικαρα το κινητο

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Την επόμενη φορά δοκίμασε με απευθείας αντιγραφή της ρομ στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου και όχι σε SD ή με βύσμα OTG :)
    • Την επόμενη φορά πρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση με το mi Flash για να καθαρίσει το κινητό σου.
      Αν είδες τώρα άλλη συσκευή, όταν κάνεις την εγκατάσταση με τον τρόπο που λέω, θα δεις άλλη, αγνώριστη.

Μην μασάς.
      όπως λέει και ένας φίλος εδώ
      Τα xiaomi είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν.
      Δεν παθαίνει τίποτα, ίσα ίσα θα το ευχαριστηθεί.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.
    • Διαφήμιση
    • Ναι ... αν βέβαια υπάρξει επόμενη φορά. :)
      Καλά εδώ που τα λέμε μετά από κάποιο διάστημα σίγουρα θα κάνω κάποια ανανέωση αλλά προς το παρόν δε θέλω να το σκέφτομαι.
      Με στικακι μάλλον θα γίνει που θα έχω βάλει δύο τρεις Ρομ αλλά και που θα μπορώ να προσθέσω και άλλη ωστε καποια απ ολες θα μπορεσει να τη διαβασει γιατί με τον εσωτερικό χώρο νομίζω δε γίνεται αφού τα σβήνει όλα αυτά που παταω στο twrp. Τα πέντε πρώτα διαλεγω όπως δείχνει σ ένα βίντεο εδώ κάπου στους οδηγούς.
      Advance wipe και μετά διαλεγω τα
      Dalvic cache
      System
      Data
      Internal storage
      Cache

Επίσης να προσθέσω αυτή ή σύνδεση που έκανα με τον εξωτερικό σκληρό ήταν να ενώσω το καλώδιο του κινητου οχι την καταληξη micro αλλα την αλλη πλευρα με άλλο USB θηλυκό αρσενικό κάπως έτσι νομίζω τα λένε αυτα. Αλλά δεν άναβε καθόλου φωτακι στο δίσκο να φανεί πως δουλεύει απλά έτυχε φαίνεται και εκείνη τη φορά μπόρεσε και διάβασε τη Ρομ της SD.
      Πάντως το καλό με αυτά είναι πως μετά το ευχαριστιεσαι το κινητό όσο ποτέ άλλοτε γιατί ενω είχες πιστέψει πως το αχρηστεύσες, τελικά ζωντάνεψε!
      Επίσης δεν έκανα κάποιο backup. Δε ξέρω και πια είναι ακριβώς ή χρήση του. Άλλωστε για τις εφαρμογές παω στο play Google διαλεγω το all και μου τις εμφανίζει οπότε τις κατεβαζω μετά κάνω login με τους κωδικους μου σ οποία εφαρμογή χρειάζεται και για για τα contact έχω σώσει ήδη στην SD ένα αρχειο vcf μαζί με τη Ρομ χωρίς να υπαρχει τίποτα άλλο εκεί γιατί πρώτα έκανα format την SD και μετά πρόσθεσαν τη Ρομ και το vcf.
      Έτσι μετά την εγκατάσταση της νέας Ρομ είναι σα να έχεις ένα εντελώς καινούργιο κινητό χωρίς απολύτως κανένα ίχνος από οτιδήποτε άλλο.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Ο/H yiannisT έγραψε:

Έτσι μετά την εγκατάσταση της νέας Ρομ είναι σα να έχεις ένα εντελώς καινούργιο κινητό χωρίς απολύτως κανένα ίχνος από οτιδήποτε άλλο.

Για την κουβέντα και ΜΟΝΟ:
      Επιλέγοντας τον τρόπο που περιέγραψες, δεν έκανες καθαρή εγκατάσταση.
      Απλά έκανες delete τα πάντα από την συσκευή σου.
      Ο σωστός τρόπος είναι να βάλεις ένα χαλάκι πριν την rom που επιλέγεις προς εγκατάσταση, ώστε πρώτα και κύρια να μην πατά στο μάρμαρο και κρυώσει αλλά και να έχεις κάπου να γυρίσεις αν κάνεις factory reset.
      Με τον τρόπο που ακολούθησες, δεν είμαι σίγουρος για το που θα γυρίσεις μετά το factory reset.

Είπα, για την κουβέντα και μόνο.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Ο/H yiannisT έγραψε:

Αλλά δεν άναβε καθόλου φωτακι στο δίσκο να φανεί πως δουλεύει απλά έτυχε φαίνεται και εκείνη τη φορά μπόρεσε και διάβασε τη Ρομ της SD.
      Αφου δεν μπορεί βρε να δώσει τόσο ρεύμα το usb της συσκευής σου και να ξεκινήσει ο σκληρός. Πάλι καλά που δεν την έκαψες την θυρα ..
    • Παιδιά βοήθεια... Κατάφερα και μπρίκαρα το Redmi note 2.Μάλλον διέγραψα τα πάντα. Αφού πατώντας τα πλήκτρα power και volume up μου βγάζει το Mi recovery 2.0.1. Φυσικά δεν κράτησα και backub. Τι κάνω τώρα; Να βάλω τα μαύρα;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H giourasa έγραψε:

Τι κάνω τώρα; Να βάλω τα μαύρα;
      Όχι, να βάλεις fastboot έτσι

Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Σε ευχαριστώ Opanos . Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες και πολλές επανεκκινήσεις, άλλοτε από εμένα και άλλοτε από μόνο του άνοιξε μεν , αλλά με άλλη ρομ. Αρχικά είχε εγκατεστημένη την 5.12.17 ενώ τώρα βλέπω την 6.2.2 beta. Θέλει πολύ ψάξιμο το άτιμο...
    • Το εύκολο είναι να κατεβάσεις την rom που θέλεις να περάσεις στην sd σου.
      Κατόπιν, να δείς αυτό στο Γ μέρος (αφού έχεις ήδη twrp)

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις αυτό ΠΡΙΝ κάνεις ότι κάνεις στο twrp

TWRP tips

Δεν είναι και η καθαρότερη εγκατάσταση, αλλά τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα έχεις ένα λειτουργικό κινητό.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H giourasa έγραψε:

Πιστεύω να μην "μουλαρώσει" και το καταφέρω.
      Αυτό είναι το καλό του TWRP. Δεν υπάρχουν μουλαρώματα. Πολύ σπάνιες περιπτώσεις κάτι να μη γίνεται σωστά.

Εξάλλου γιαυτό και προτιμάται