Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

• RedMi Note 3 Pro
    • @lallasgr Ωραία. Ευχαριστώ για την έξτρα διευκρίνηση. Μιας και έχω παρατηρήσει ότι είσαι Tutorial Junkie :D, ωραίο θα ήταν να προστεθεί και αυτός ο οδηγός κάπου (ίσως σε συμπλήρωμα του Dev->Dev, Stable->Stable). Φυσικά όταν έχεις όρεξη και χρόνο!

Ελπίζω να μη μου κάνει κουλά με το ibank app της εθνικής. Έκανα ένα verify device, ελπίζω να μην έχω κουλά.

@referravag Όντως η αυτονομία που αναφέρεις, αλλά οι ROM δε κάθονται το ίδιο καλά σε όλες τις συσκευές. Βέβαια ίσως και να θέλει το χρόνο της η μπαταρία, να "στρώσει" που λέμε. Θα περάσω σε stable να έχω μια πιο σφαιρική άποψη (άλλωστε γι'αυτό ξεκλείδωσα, δε με ενδιαφέρει τόσο το ελληνικό UI όσο το να παίζω με ROMs όταν υπάρχει ο χρόνος!).

edit: @lallasgr Κατά το Backup να επιλέξω Compression και Skip MD5?
    • Ο/H lallasgr έγραψε:

Αν έχεις internet banking στην Alpha και χρησιμοποιείς το Safe Access πριν αλλάξεις ρομ δες να αλλάξεις online σε άλλη συσκευή την εφαρμογή γιατί θα αλλάξει το Credential ID και θα πρέπει να κάνεις εκ νέου αίτηση και να περιμένεις τηλέφωνο από Alpha για να στο ενεργοποιήσουν πάλι. Δεν γνωρίζω αν με επαναφορά του backup, από TWRP, εμφανίζεται το ίδιο Credential ID ή όχι)
      Σε πολύ-πολύ παλιό ποστ του @caeser είχε αναφέρει οτι είχε ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με την χρήση των τοπικών αντιγράφων!! @caeser Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και πάλι αυτο??
    • Γεια σας Παιδια Μπορειτε να με βοηθησετε πριν παρω το κινιτο Xiaomi redmi note 3 Μπορειτε να μου εξηγησετε πως μπορουμε να κανουμε την Rom Ελληνικη ??
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Dimitris56 έγραψε:

Γεια σας Παιδια Μπορειτε να με βοηθησετε πριν παρω το κινιτο Xiaomi redmi note 3 Μπορειτε να μου εξηγησετε πως μπορουμε να κανουμε την Rom Ελληνικη ??
      Πάρτο εσύ και μην αγχώνεσαι..
      Με την αγορά θα κάνεις και μία αίτηση για ξεκλείδωμα bootloader .
      Και φυσικά θα ξεκινήσεις από τώρα να διαβάζεις τους οδηγούς που θα ακολουθήσεις.
      edit: ελπίζω να εννοείς το redmi note 3 pro

• @piniata7 εγώ τα αφήνω όλα όπως είναι και τα κάνει όλα κομπλέ!! :D

@Dimitris56 αν πας στην κατηγορία με τους οδηγούς θα δεις πάρα πολλά πράγματα για να ενημερωθείς. Θα έλεγα ξεκίνα πρώτα από το δεύτερο λινκ στην υπογραφή μου με τα μπλε γράμματα και σιγά σιγά θα αρχίζουν να ξεδιαλύνονται όλα! :)
    • Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον @lallasgr. Πέρασα σε stable, ώρα τώρα, όσο πιο ανώδυνα γινόταν. Με το Mi Cloud μπόρεσα να γλιτώσω πολύ χρόνο ως προς το στήσιμο των εφαρμογών. Τις κατέβασε από το playstore, τις έβαλε σχεδόν όλες στη θέση τους. Με ένα reboot μπήκαν και οι υπόλοιπες πλην ενός Widget. Επαφές κλήσεις ξυπνητήρια κλπ στη θέση τους. Οι ρυθμίσεις του κινητού η αλήθεια είναι δεν περάστηκαν, αλλά σ'αυτό ίσως να έφταιξα και εγώ, να μην τα είχα backάρει. Κωδικούς στις εφαρμογές μόνο, και μερικές τις είχε κρατήσει το SmartLock της Google μάλιστα.

Με το I-BANK της Εθνικής επίσης κανένα πρόβλημα, μόνο που ξαναζήτησε να προσθέσω τη συσκευή. Το μόνο που φοβάμαι είναι με τις αλλαγές ROM και ζητώντας συνέχεια στο I-Bank να την κάνει verify μη πέσουν τηλέφωνα του τύπου "που τα βρήκατε τόσα κινητά;;; πόθεν έσχες!!!!" :D
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Ο/H lallasgr έγραψε:

Αν έχεις internet banking στην Alpha και χρησιμοποιείς το Safe Access πριν αλλάξεις ρομ δες να αλλάξεις online σε άλλη συσκευή την εφαρμογή γιατί θα αλλάξει το Credential ID και θα πρέπει να κάνεις εκ νέου αίτηση και να περιμένεις τηλέφωνο από Alpha για να στο ενεργοποιήσουν πάλι. Δεν γνωρίζω αν με επαναφορά του backup, από TWRP, εμφανίζεται το ίδιο Credential ID ή όχι)
      Σε πολύ-πολύ παλιό ποστ του @caeser είχε αναφέρει οτι είχε ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με την χρήση των τοπικών αντιγράφων!! @caeser Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και πάλι αυτο??
      Με ένα απλό ΤΟΠΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ έχω λύσει το πρόβλημά μου, αφού χρησιμοποιώ την εφαρμογή πολύ καιρό τώρα. Ωστόσο έχω δύο σημαντικά σχόλια να κάνω:
      1. Όταν απλά αλλάζει ρομ, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, αφού δεν αντικαθίσταται η εφαρμογή ή το Credential ID.
      2. Αν ποτέ χρειαστείς να κάνεις αίτηση στην Allpha Bank για νέο Credential ID, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να περιμένεις αυτούς να σε πάρουν τηλέφωνο... Κάνεις την αίτηση (αφού πρώτα από μόνος σου και μέσα από την εφαρμογή στο PC απενεργοποιείς τη "συσκευή παραγωγής κωδικών" (είτε είναι το "μηχανάκι", είτε η εφαρμογή "Safe Access") και μετά από λίγες ώρες ή την επομένη το πρωί τους παίρνεις τηλέφωνο και τους λες, "σας πήρα να ενεργοποιήσουμε την νέα μου αίτηση κ.λ.π. και το κάνουν πρόθυμα!!!)
    • Διαφήμιση
    • @lallasgr συγχαρητήρια φίλε για την βοήθεια που προσφέρεις εδώ σε όλα τα παιδιά. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη υπομονή έχεις και την δοτικότητα σου στο να μοιράζεσαι .(κάτι που σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει στης μέρες μας.. )
      Βέβαια όλα ξεκινάνε από τον χαρακτήρα την παιδεία και από τον τρόπο που έχεις μεγαλώσει (οικογένεια)
      Και πάλι μπράβο σου φίλε :)
    • @hoyas

Για να κανεις Nandroid back up

ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ (για εμενα ΠΑΝΩ απο 90% γιατι τρωει πολυ)

- Μπαινεις TWRP
      - Πας στο Backup
      - Επιλεγεις που θα το αποθηκευσεις (Καλυτερα σε USB 2.0 stick με καλωδιο OTG ή σε SD card , αλλιως κατευθειαν στην συσκευη και μετα το αντιγραφεις στο pc σου γιατι πιανει αρκετο χωρο)
      - Πατας και ενα Refresh για να ανανεωσει το χωρο της θεση αποθυκευσης
      - Επιλεγεις System / Data / Boot για το backup
      - Κανεις Swipe το slider απο κατω
      - Περιμενεις (αρκετα... εμενα παιρνει 10++ λεπτα, αναλογα και τι εχεις περασμενο) και εισαι ετοιμος!

Για να το επαναφερεις αρκει να μπορει να μπει το κινητο σε TWRP και οτι και να εχει παθει απλα πας στο Restore επιλεγεις το αρχειο με το backup που εχεις κρατησει και το φλασαρεις..

- Σημειωση εμενα μετα απο κατι full wipe που εκανα δοκιμαζοντας διαφορες ROM (εσβησα ΤΑ ΠΑΝΤΑ , αφησα το κινητο ''μεταλλο'' ), μετα το back up δεν μου επανεφερε φωτογραφιες και mp3.

Ειχα φροντισει βεβαια να τα κανω back up απο πριν στο pc (μιας και δουλευω το κινητο σαν dual sim χωρις SD Card).

Οι φωτο βεβαια υπαρχουν και στο MiCloud αν το εχεις συγχρονισει αλλα προτιμω να τις εχω και στην μνημη του κινητου για ταχυτητα και για να μην μπαινω συνεχεια online.
      Tα mp3 παντως αν τα εχεις στην συσκευη θελουν σιγουρα εξτρα backup.
    • Καλημέρα. Οταν πάμε απο Ελληνική stable σε Ελληνική stable στο τελος του φλασαρισματος σου προτείνει πως για να γίνει root η συσκευή πρέπει να φλασαριστεί και το supersu. Εγω ετσι το έκανα αλλά είδα πως με καποιες εφαρμογές αντιμετώπισα πρόβλημα π.χ. root explorer. Οταν μεσα απο την εφαρμογη su εκανα την ιδια εφαρμογή εφαρμογή συστήματος λειτουργησαν ολα σωστά.
      Ετσι ειναι η σωστή διαδικασια για root ή πρεπει μονος να βρεις το supersu αρχείο και να το φλασαρις απο twrp;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Έτσι είναι όπως το έκανες. Αφού περαστεί το su από το twrp μετά μπαίνοντας στο λειτουργικό πρέπει να τρέξεις την εφαρμογή για να ενεργοποιήσει το ροοτ. :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro
    • Διαφήμιση
    • Ο/H lallasgr έγραψε:

Έτσι είναι όπως το έκανες. Αφού περαστεί το su από το twrp μετά μπαίνοντας στο λειτουργικό πρέπει να τρέξεις την εφαρμογή για να ενεργοποιήσει το ροοτ. :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Η απορια μου ειναι γιατι αφου το supersu φλασαριστηκε δεν εγινε εφαρμογή συστήματος και έπρεπε μεσα απο την ιδια την εφαρμογή να τικαρω το κουτακι ώστε να μετατραπεί σε εφαρμογή συστηματος;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk