Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

• RedMi Note 3 Pro
    • Επίσης, συγγνώμη κιόλας, αλλά τι φάση αυτή με το ξυπνητήρι; Δεν δουλεύουν 3rd party apps όπως το Timely, δεν δουλεύει καν το στοκ ξυπνητήρι.

Χθες δεν ξύπνησε καν (έπρεπε πρώτα να ανάψει η η οθόνη), σήμερα μετά από ρυθμίσεις άναψε η οθόνη μόνη της, αλλά χωρίς ήχο. Δέκα μέρες έχω το κινητό, μια φορά δεν με έχει ξυπνήσει όπως πρέπει.

Επίσης, δεν θεωρώ λύση το να βουτάει ο χρήστης στις ρυθμίσεις, να ορίζει εξαιρέσεις, ή να προσέχει να μην έχει σίγαση. Είκοσι χρόνια έχω κινητά, πάντα το ξυπνητήρι απλώς δούλευε. Εδώ τι φάση;

Συγγνώμη για τη γκρίνια :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
      Redmi Note 3 Pro
      Lineage OS 14.1.20170503-NIGHTLY
    • Βάλε μια άλλη εφαρμογή από playstore αν έχεις θέματα.
      Καλά κάνεις και γκρινιάζεις από την στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου..

• Ο/H nikostrex έγραψε:

Ο/H nikostrex έγραψε:

@badadis
      καλησπέρα... Το πρωί θα παραλάβω το Xiaomi Redmi Note 3 Pro.. τι μου προτείνεται, να το φορτίσω αμέσως ή να του αδειάσω πρώτα την μπαταρία;;; Αν με το που το ανοίξω έχει αρκετή μπαταρία να αρχίσω με ξεκλείδωμα και πέρασμα της ελληνικής rom ή καλύτερα μετά την πρώτη φόρτιση;;;

Πολύ από εμάς έχουμε παρατήρηση ότι στην αγορά ενός καινούργιου κινητου το ποσοστό μπαταρίας που έχει μέσα από το εργαστασιο φτάνει περιπου το 30%.
      Λοιπόν έχουμε και λέμε γιατί συμβαίνει αυτό..
      Η μπαταρίες που υπάρχουν στα κινητά μας είναι τύπου 3.7 v li-ion battery δηλαδή ιοντα λιθιου με ένα κελί. (υπάρχουν μπαταρίες με 2/3/4 κελιά αυξάνονται τα volt και προορίζονται για άλλες χρήσης και όχι για κινητά λόγο του όγκου)

Πάμε όμως στα πλεονέκτημα τα και τα μειονέκτημα τα αυτόν τον τύπο μπαταριών λιθιου.

Πλεονέκτημα : είναι η γρήγορη φόρτιση και από φόρτιση σου λύνει τα χέρια για τον συγκεκριμένο σκοπό
      Για φανταστείτε να είχαν τα κινητά μας μπαταρίες όπως : Ni-Cd , NiMH, life ...η τελευταία μπαταρία ειναι φοβερη τεχνολογικα απλα ειναι πολύ "βαριά" για χρήση σε κινητα

Μειονέκτημα : Αλλά όπως όλα τα πράγματα στην ζωή υπάρχουν και τα μειονέκτημα ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας σιχαινεται το πλήρης μηδενικό από φόρτισης και την υψηλή θερμοκρασία ..! Ακόμα σιχαινεται και την πλήρη φόρτιση στο 100% χωρίς την καναλωση της για μεγάλο χρονικό διάστημα !
      Γιατί έτσι μειωνουμε το χρόνο ζωής( κυκλο) της μπαταρίας και έχουμε τα φαινόμενα φούσκωματος.

Συμπέρασμα,φιλική συμβουλη για να παρατεινουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας καλό είναι να μην την αφήνουμε να φτάνει στο απόλυτο 0 ένα καλο ποσοστό είναι ανάμεσα στο 20% με 30% και μετά στην φόρτιση.

ΥΓ. Το ποσοστό της μπαταρίας για να κανεις φλας σε μια ρομ πρέπει να είναι τουλάχιστον 70% +

Πάντα φιλικά
      Νικος

Ο/H nikostrex έγραψε:

Ο/H nikostrex έγραψε:

@badadis
      καλησπέρα... Το πρωί θα παραλάβω το Xiaomi Redmi Note 3 Pro.. τι μου προτείνεται, να το φορτίσω αμέσως ή να του αδειάσω πρώτα την μπαταρία;;; Αν με το που το ανοίξω έχει αρκετή μπαταρία να αρχίσω με ξεκλείδωμα και πέρασμα της ελληνικής rom ή καλύτερα μετά την πρώτη φόρτιση;;;

Πολύ από εμάς έχουμε παρατήρηση ότι στην αγορά ενός καινούργιου κινητου το ποσοστό μπαταρίας που έχει μέσα από το εργαστασιο φτάνει περιπου το 30%.
      Λοιπόν έχουμε και λέμε γιατί συμβαίνει αυτό..
      Η μπαταρίες που υπάρχουν στα κινητά μας είναι τύπου 3.7 v li-ion battery δηλαδή ιοντα λιθιου με ένα κελί. (υπάρχουν μπαταρίες με 2/3/4 κελιά αυξάνονται τα volt και προορίζονται για άλλες χρήσης και όχι για κινητά λόγο του όγκου)

Πάμε όμως στα πλεονέκτημα τα και τα μειονέκτημα τα αυτόν τον τύπο μπαταριών λιθιου.

Πλεονέκτημα : είναι η γρήγορη φόρτιση και από φόρτιση σου λύνει τα χέρια για τον συγκεκριμένο σκοπό
      Για φανταστείτε να είχαν τα κινητά μας μπαταρίες όπως : Ni-Cd , NiMH, life ...η τελευταία μπαταρία ειναι φοβερη τεχνολογικα απλα ειναι πολύ "βαριά" για χρήση σε κινητα

Μειονέκτημα : Αλλά όπως όλα τα πράγματα στην ζωή υπάρχουν και τα μειονέκτημα ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας σιχαινεται το πλήρης μηδενικό από φόρτισης και την υψηλή θερμοκρασία ..! Ακόμα σιχαινεται και την πλήρη φόρτιση στο 100% χωρίς την καναλωση της για μεγάλο χρονικό διάστημα !
      Γιατί έτσι μειωνουμε το χρόνο ζωής( κυκλο) της μπαταρίας και έχουμε τα φαινόμενα φούσκωματος.

Συμπέρασμα,φιλική συμβουλη για να παρατεινουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας καλό είναι να μην την αφήνουμε να φτάνει στο απόλυτο 0 ένα καλο ποσοστό είναι ανάμεσα στο 20% με 30% και μετά στην φόρτιση.

ΥΓ. Το ποσοστό της μπαταρίας για να κανεις φλας σε μια ρομ πρέπει να είναι τουλάχιστον 70% +

Πάντα φιλικά
      Νικος

Τα κελιά LifePo4 εκτός από το βάρος έχουν πολυ μεγαλύτερο όγκο κι εξαιρετικα μεγαλύτερο κόστος.
      Αν ένα κελί Li -on είναι κοντα στα 2-3$ ένα κελί LifePo4 είναι τουλάχιστον στα 10πλάσια χρήματα ενώ και η τάση του ειναι 3.2V κι όχι 3.7V.
      Anyway αν ένα πράγμα μείνει σταθερό στα τηλέφωνα τα επόμενα 15-20 χρόνια αυτό ειναι η μπαταρία. Είναι εξαιρετικα χαμηλού κόστους και η φόρτιση τους γίνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Even dead i will fight.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H demakhs έγραψε:

Την τελευταία dev Ελληνική 6.7.21 miui8 αλλά το mod ειναι για miui γενικως, ναι??
      Αν ρωτάς και δεν το λες... είναι για miui-lollipop και CM/AOSP το kernel.. τουλάχιστον αυτό αναφέρει.

Θοδωρή ... σόρρυ κ όλας αλλά μην κάνεις τόσο μεγάλες παραθέσεις..(χάνουμε την μπάλα)

• red mi note 3 pro

καλημερα φιλοι μου. εχω το red mi note 3 pro με global rom kineziki και προσπαθω να βαλω την 8αρα αλλα δε μπορω. αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει!! 6985675003.
    • Καλημέρα..Βάλε ένα screenshot με το "about the phone" να δούμε ακριβώς ποια ρομ έχεις.
      Αν θέλεις συνέχισε σε αυτό το νήμα..

• Ο/H ovelikios έγραψε:

Επίσης, δεν θεωρώ λύση το να βουτάει ο χρήστης στις ρυθμίσεις, να ορίζει εξαιρέσεις, ή να προσέχει να μην έχει σίγαση. Είκοσι χρόνια έχω κινητά, πάντα το ξυπνητήρι απλώς δούλευε. Εδώ τι φάση;
      Εγω είναι πεπεισμένος ότι συμβαίνει το εξής:

Οι κινέζοι της XIAOMI, έχουν τρία εργοστάσια στην Κινα.

Το ένα το ονομάζουν "βγαζει μηχανάκι τε-LI-ο που δουλεύει στην εντέ-LI-α".

Το άλλο το ονομάζουν "παιδεψουκι LI-γουλακι πελατακι", απ όπου βγαίνουν συσκευές λειτουργικές με μικρά, αντιμετωπίσιμα, θεματακια.

Το τρίτο το ονομάζουν "θα τους βγάλω το λαδακι".

Τα δυο πρώτα βγάζουν τον συντριπτικό αριθμό των συσκευών.

Εσενα, δυστυχώς, σου λαχε συσκευή από το 3ο εργοστάσιο... lol lol
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Ο/H demakhs έγραψε:

Οι κινέζοι της XIAOMI, έχουν τρία εργοστάσια στην Κινα.

Εσενα, δυστυχώς, σου λαχε συσκευή από το 3ο εργοστάσιο...

Αυτά τα ξέρεις από κάπου στα σίγουρα ή τα υποψιάζεσαι απλώς;
      Redmi Note 3 Pro
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Καλημέρα..Βάλε ένα screenshot με το "about the phone" να δούμε ακριβώς ποια ρομ έχεις.
      Αν θέλεις συνέχισε σε αυτό το νήμα..

@nasosvsnasos, καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας :thumbsup:
      Κάνε αυτό που σου είπε ο φίλος από πάνω :)
    • Ειμαι σχεδόν σίγουρος, γιατί ενώ εμένα μου τυχαν 4-5 συσκευές από το πρώτο εργοστάσιο  :phatgrin: και ενώ διαβάζω και για κάποιους άλλους που παραλαμβάνουν από το δεύτερο εργοστάσιο :pardon: , υπάρχουν κ κάποιες περιπτώσεις με σοβαρά προβλήματα, που είναι σίγουρα από το τρίτο εργοστάσιο... :fie:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Δεν νομίζω ότι είναι θέμα hardware και δεν μπορώ να χωνέψω ότι σε Android συσκευή δεν δουλεύει σωστά το ξυπνητήρι ή το Ελληνικό Caller ID που δούλευε σε κάθε παρτάλι Samsung που είχα.

Σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζω την αξία του MIUI, είναι καταφανώς εξελιγμένο και με πολλές λύσεις. Απλώς παρατηρώ ότι στα Xiaomi χρειάζεται πολύ περισσότερο σκάλισμα για να επιτελέσεις σχετικά απλές λειτουργίες και ρυθμίσεις. Δεν μιλάω για το tweeking που είναι ευπρόσδεκτο για όσους είμαστε power users, αυτό είναι καλοδεχούμενο. Μιλάω για το ότι πρέπει να πειράξεις τις ρυθμίσεις ασφαλείας (!!) για να χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί.

Τέσπα, ξαναζητώ συγγνώμη για τη γκρίνια, προσδοκώ την επίσημη 8άρα rom μπας και βελτιωθεί η κατάσταση, αλλιώς με βλέπω να ψάχνομαι για εντελώς άλλες λύσεις σε rom τώρα που μπορώ να ξεκλειδώσω και τον bootloader.
      Redmi Note 3 Pro