Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα εχοντας 2 SIM (Vodafone / Cosmote). Τελικα παρολο που ειχα κανει αιτηση δεν ειχαν ενεργοποιηση την υπηρεσια 4G.
Oταν με βεβαιοτητα ενεργγοποιηθηκαν η Sim 1 (Voda) συνεχισε να μην πιανει 4G αλλα H+, ΑΛΛΑ η SIM 2 (Cosmote) επιασε καπακια 4G , οποτε υποψιαζομαι οτι ειναι θεμα περιοχης και καλυψης (Πειραιας/ Κερατσιν) .... περιμενω να το δοκιμασω και σε αλλη περιοχη για να το επιβεβαιωσω.
Για το συγκεκριμενο νουμερο / SIM. Η Sim σου ειναι σχετικα καινουργια ετσι? Στην προηγουμενη συσκευη σου επιανε κανονικα 4G και στις ιδιες περιοχες? Γιατι αν ναι τοτε δεν χρειαζεται να κανεις κατι με τις υπηρεσιες, ειναι θεμα πιθανοτατα της ROM.
Ε τοτε εφοσον επαιζε η ιδια καρτα / νουμερο κομπλε σε αλλο κινητο στην ιδια περιοχη δεν ειναι θεμα υπηρεσιας / εταιριας κινητης.
Πιθανοτατα θελει αναβαθμιση η ROM αλλα οπως σου ειπα πιο πανω αν εχει την unofficial πειραγμενη κινεζικα με ελληνικο μενου δεν μπορεις να το κανεις.
Θα πρεπει αναγκαστικα να δοκιμασεις καποια official ROM (ειτε Chinese ειτε Global).
Παρατηρώ από σήμερα το πρωί ένα battery leak αλλά δεν έχω εντοπίσει τι το προκαλεί.
Βλέπω ότι χρησιμοποιείς tapatalk...
Τον τελευταίο καιρό έβλεπα κι εγώ battery drain ακόμα και στο nexus 4. Υποψιάστηκα το tapatalk και το απεγκατέστησα και σταμάτησε το battery drain. Δεν εμφάνιζε κατι περίεργο στα στατιστικά στις καταναλώσεις μπαταρίας όπως και σε σένα...για κάνε μια δοκιμή και βγάλτο για λίγο..
υ.γ. facebook και viber βέβαια τραβάνε και αυτά βλέπω στην δεύτερη εικόνα που έβαλες. Γιατί δεν χρησιμοποιείς τον chrome αντί για το app στο facebook? Θα δεις και από εκεί διαφορά στην αυτονομία. Η εφαρμογή του facebook είναι ενεργοβόρα.
Εγώ πάντως είμαι με τη μουλτι από το vickmall και στο θέμα μπαταρίας, είναι ΚΤΗΝΟΣ. Έχω όλες τις εφαρμογές που προειπες αλλά δεν έχω κανένα θέμα από άποψη drain.
Τον τελευταίο καιρό έβλεπα κι εγώ battery drain ακόμα και στο nexus 4. Υποψιάστηκα το tapatalk και το απεγκατέστησα και σταμάτησε το battery drain. Δεν εμφάνιζε κατι περίεργο στα στατιστικά στις καταναλώσεις μπαταρίας όπως και σε σένα...για κάνε μια δοκιμή και βγάλτο για λίγο..
υ.γ. facebook και viber βέβαια τραβάνε και αυτά βλέπω στην δεύτερη εικόνα που έβαλες. Γιατί δεν χρησιμοποιείς τον chrome αντί για το app στο facebook? Θα δεις και από εκεί διαφορά στην αυτονομία. Η εφαρμογή του facebook είναι ενεργοβόρα.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Δεν άλλαξα κάτι και βλέπω ότι έχει σταθεροποιηθεί η στάθμη της μπαταρίας.
Τα stats τώρα έχουν ως εξής:
Κάτι άλλο που πρόσεξα είναι ότι αλλάζουν μόνα τους permissions που έχω δώσει σε εφαρμογές. Σε Facebook messenger και lastpass έχω δώσει την δυνατότητα να πετάνε παράθυρα pop-up και το κινητό την ανακαλεί μόνο του. Σταματούν να λειτουργούν και μόλις πάω στις ρυθμίσεις βλέπω τα pop-up notification κλειστά.
Ενεργοποίησα το permission manager από το security center και έδωσα τα permission που ήθελα και προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι.
Wind και Vodafone έχουν ένα θεματάκι με την ρύθμιση του APN. Πάρε την εξυπηρέτηση πελατών να το ρυθμίσετε χειροκίνητα από την αρχή και ας φαίνεται σωστό.
Αν δεν δουλέψει και αυτό τότε πας για ROM αναγκαστικά