Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

• RedMi Note 3 Pro
    • Ο/H Applesnk έγραψε:

Note για όποιον θέλει να περάσει την global 7.3.2 προσωπικά δεν μου λειτουργεί σωστά το Bluetooth στο αμάξι. Από το αμάξι (πληκτρολογοντας) στο κινητό δεν κάνει κλήση

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
      Ενώ πριν σου δούλευε; σε ποιά ήσουν;

Ο/H DrSaG έγραψε:

Ο/H dmarccos έγραψε:

Πάω Άλμπουμ > Βίντεο πατάω ένα οποιοδήποτε βίντεο, δε το ανοίγω να παίξει αλλά αποφασίζω να το διαγράψω
      πατάω κάτω αριστερά τον κάδο (διαγραφή) και δε κάνει τίποτα. Το κάνει και σε σας;
      Λογικά την ελληνική ρομ έχεις, σωστά; Σε εμένα πάντως το διαγραφει κανονικά (Global stable 7.3.2.0)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
      Και σε μένα τα σβήνει κανονικά (άσε που για την δοκιμή έσβησα και ένα που δεν ήθελα να το σβήσω :lol: )
    • Φίλοι, έχω ξανααναφέρει σε άλλο μέρος του φόρουμ για το ότι ζεσταίνεται εύκολα το κινητό μου. Και δεν εννοώ να καίει αλλά το νοιώθω στο αυτί ή το χέρι μου.

Είναι γνήσιο, κοιτάζω για τυχόν θέματα της ελληνικής stable αλλά δε λέει κανείς κάτι, δεν τρέχει shell. Επίσης έκανα recalibration την μπαταρία.

Αυτό εδώ ανεβάζει γρήγορα ακόμα κι όταν μιλάω λίγη ώρα, ενώ στο προηγούμενο note 3 pro που είχα, παρέμενε δροσερό. Υπάρχει περίπτωση να έχει τόση διαφορά η stable (ζεστή) από την dev (δροσερή);

Κάθε βοήθεια/πρόταση/ιδέα ευπρόσδεκτες, για να σκεφτώ τί να κάνω.
    • Πιστεύω αν ήταν θέμα ρομ θα είχε αναφερθεί και από άλλους. Πιο πιθανό να φταίει κάτι άλλο για την υπερθέρμανση. Το έχει με θήκη? Έχεις δοκιμάσει να το αφήσεις χωρίς θήκη να δεις αν πάλι ζεσταίνεται? Το ξέρω είναι κουλό να φταίει μια θήκη (αν υπάρχει) αλλά ποτέ δεν ξες.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H hoyas έγραψε:

Ο/H panzaxa έγραψε:

δεν θελω να αλαξω ρομ να καθαρισω το τηλ και να ερθει εκει που το αγορασα για να το παρει η γυναικα μου .Ακομα δεν εχω κανει αιτημα για ξεκλειδωμα .Ολα μου δουλευουν μια χαρα ακομα και το 4g
      Δηλαδή δεν σου ζητάει το pin 4-5 φορές;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapata
      Ποιο pin ?
    • Δοκίμασε να περάσεις πάλι την ρομ, μπορεί να μην έκατσε καλά την πρώτη φορά.
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα και καλώς σας βρήκα! Είμαι νέος και πανευτυχής κάτοχος του Xiaomi RedMi Note 3 Pro εδώ και μερικές μέρες από Vickmall! Έχω διαβάσει αρκετά από τα Tips και τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνουμε και να ελέγξουμε στην συσκευή μας. Έχω κάνει αίτηση και στο επίσημο site για unlock του bootloader. Έχω όμως μερικές απορίες που δεν κατάφερα να εντοπίσω ψάχνοντας εδώ και στο αγγλικό φόρουμ οπότε θα ήθελα να τις καταθέσω και όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος. Να πω ότι κατόπιν παρότρυνσης από τη Selina διάλεξα να μου το στείλουν με την Original China DEV Rom και όχι με την Multilanguage.

1) Υπάρχει ένα θέμα με τα ελληνικά κάποιες φορές στο facebook που τα βγάζει αραιά, αλλά όχι πάντα. Δεν ξέρω γιατί σε μερικά το κάνει και σε μερικά όχι... Μετά από πολύ ψάξιμο διάβασα και εδώ και στο αγγλικό φόρουμ ότι το πρόβλημα λύνεται εγκαθιστώντας την Helvetica γραμματοσειρά. Δοκίμασα με μία Helvetica Neue και εγκαταστάθηκε αλλά όταν πήγα να την διαλέξω από το "Fonts" μου έβγαζε συνέχεια μήνυμα λάθους ότι δεν γίνεται να εγκατασταθεί γραμματοσειρά από τρίτες πηγές. Πως μπορώ να την εγκαταστήσω; Χρειάζεται root, unlock για να γίνει; Αν έχει κάποιος το αρχείο της γραμματοσειράς μπορεί να παραθέσει ένα link; Ξέρω ότι έχει αναφερθεί ότι η καλύτερη λύση για τα ελληνικά είναι να περάσω την ελληνική ROM όμως θέλω να δουλέψω την China Dev ROM εφόσον φαίνεται σταθερή και παίρνει ενημερώσεις κάθε βδομάδα. Ήδη έχει κάνει 2 απ' όταν το έλαβα.

2) Έχω απεγκαταστήσει όλες τις κινέζικες εφαρμογές (όσες έβγαιναν) αλλά κάποιες που είναι του συστήματος κάθε τόσο μου βγάζουν notifications στα κινέζικα και δεν ξέρω αν το μήνυμα που βγαίνει στα κινέζικα σημαίνει ότι έχουν κάνει κάποιο update ή είναι κάτι άλλο. Απλά κλείνω τις ειδοποιήσεις. Μπορώ με κάποιον τρόπο να τις απομονώσω να μην βγάζουν ειδοποιήσεις; Πχ αν τους απαγορεύσω την πρόσβαση στο internet θα είναι οκ ή θα έχω κάποιο άλλο σφάλμα; Ας πούμε μετά την εγκατάσταση του Play Store και των εφαρμογών, το Mi Store πήρε πρωτοβουλία και μου αναβάθμισε την εφαρμογή του LinkedIn στα κινέζικα... Πως μπορώ να το αποφύγω αυτό;

3) Έχω διαβάσει στο αγγλικό φόρουμ κάπου αλλά το έλεγε και στην αίτηση που έκανα για unlock ότι εφόσον ξεκλειδώσω τον bootloader θα χάσω τις OTA ενημερώσεις; Ισχύει κάτι τέτοιο γιατί δεν θα ήθελα να χάσω τις εβδομαδιαίες ενημερώσεις... Ισχύει το ίδιο και για το Root?

4) Για να μην κλείνουν οι εφαρμογές στο παρασκήνιο και να έρχονται κανονικά οι ειδοποιήσεις αυτό που έκανα ήταν ότι απενεργοποίησα τον περιορισμό των background tasks στον διαχειριστή στις ρυθμίσεις για την μπαταρία, ενώ έβαλα στην λίστα autostart τις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν. Τέλος απενεργοποίησα 4-5 επιλογές στις ρυθμίσεις για τους developers που είχαν να κάνουν με τη διαχείριση των διεργασιών και της μνήμης. Μετά και από αυτά ενώ είδα κάποιο φως, παρατήρησα ότι πχ αν ήμουν σε κλήση στο messenger και πήγαινα πχ να ανοίξω την εφαρμογή του καιρού ξαφνικά κοβόταν η κλήση γιατί μάλλον σκότωνε το task ο διαχειριστής... Το ίδιο και με το spotify που ενώ άκουγα μουσική ξαφνικά έκλεινε όταν πήγαινα να κάνω κάτι άλλο. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε κλειδώνοντας τις εφαρμογές στον task manager με σύρσιμο προς τα κάτω ώστε να εμφανιστεί ένα λουκετάκι. Αυτές να τις αφήσω έτσι;;

Δεν θυμάμαι αν μου διαφεύγει κάτι άλλο προς το παρόν...

Όσον αφορά το τηλ, έχω εκπλαγεί πάρα πολύ ευχάριστα. Τελείως διαφορετικό περιβάλλον σε σχέση με το stock android και λίγο παίδεμα μέχρι να καταλάβω τι παίζει με τις ειδοποιήσεις (που δεν έρχονταν) αλλά λειτουργεί απίστευτα ομαλά. Έχει πάρα πολύ καλή αυτονομία, δεν ζεσταίνεται καθόλου αν και μόνο το Antutu του έτρεξα μια φορά(±75000 βγάζει δεν θυμάμαι ακριβώς). Ήρθε με δώρα προστατευτική θήκη σιλικόνη + tempered glass (το πέρασα χτες - πολύ ωραίο) ενώ το Selinaκι μου έκανε δώρο το handsfree που είχε σαν επιλογή αν ήθελα να το αγοράσω έξτρα με ~3,50 ευρώ (είχε ένα check box) και έχω να πω ότι είναι πάρα πολύ καλό!! Δεν το περίμενα! Κοντράρεται στα ίσια με καλύτερα μπάσα ίσως από τα Samsung του ATIV S που είχα προηγουμένως (το μεγαλύτερο λάθος μου να αγοράσω Windows Phone πριν 2,5 χρόνια). Οι κάμερες φαίνονται πάρα πολύ καλές από μερικές φωτογραφίες που έχω βγάλει και νομίζω ότι είναι ανώτερες από του ATIV S το οποίο έχει καλή κάμερα ενώ και το δακτυλικό αποτύπωμα δουλεύει άψογα.
    • @referravagΔε μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, αλλά θα ήθελα να σου μοιραστώ την εμπειρία μου.
      Η 6.5.19 GR Dev που πέρασα σήμερα, είναι το ίδιο σταθερή με τα όλα της, με πολύ καλές μεταφράσεις και χωρίς "κουλά" από δω και από 'κει σε σχέση με την 6.5.19 China Dev. Σαν κουλά εννοώ αυτά που αναφέρεις για τα ελληνικά, το κινέζικο App Store κλπ. Και αν δεις το ιστορικό των GR Dev για το Kenzo, δεν μένουν και πίσω στο θέμα εβδομαδιαίου update.
      Δε ξέρω αν το OTA είναι τόσο θετικό για εσένα, αλλά αν το καλοσκεφτείς, όταν θα σου 'ρθει η ειδοποίηση, θα σου μπει το μικρόβιο της αναβάθμισης αμέσως, και λογικά θα την κάνεις επιτόπου. Αυτό σε μια Stable version λογικά δε θα έχει αντίκτυπο, αλλά σε μια dev, δοκιμαστική ROM μπορεί να έχει και μάλιστα πολύ μεγάλο. Η διαδικασία για update από GR dev σε dev (ή stable σε stable) δεν είναι πολύπλοκη. Κατεβάζεις zip, και flashάρεις μέσω TWRP ή Updater, αφού διαβάσεις τα comments των παιδιών από κάτω, να ξέρεις τι σε περιμένει.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις και τις Official Global εκδόσεις, οι οποίες δε χρειάζονται ξεκλείδωμα, αλλά νομίζω δε κάνουν πάντα updates μαζί (πχ. η Global dev του Kenzo έχει μείνει στην 6.4.28 - 3 εκδόσεις πίσω, υπάρχει και πρόσφατη Stable όμως).

Επίσης, υπάρχει ένα θέμα για αξιολόγηση e-shops, οπότε ωραίο θα ήταν να μοιραζόσουν και εκεί την εμπειρία σου με το vickmall.
    • @piniata7 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου! Ο λόγος που δεν θέλω να αλλάξω άμεσα στην Ελληνική δεν είναι γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά που την διαχειρίζονται. Απλώς 1) είναι ακόμη καινούριο το τηλέφωνο και θέλω να το δουλέψω με το λογισμικό που έχει ενώ 2) ακόμη δεν μπορώ να ξεκλειδώσω το κινητό και μέχρι να μου έρθει μήνυμα για unlock από την Xiaomi (εάν μου έρθει) νομίζω ότι δεν έχω άλλη επιλογή για unlock. Υπάρχει και άλλη μία μέθοδος που αντικαθιστούμε ένα αρχείο στην κανονική ROM με το αρχείο του ξεκλείδωτου bootloader και την φλασάρουμε αλλά θα προτιμούσα να γίνει με την επίσημη μέθοδο...

Αν ξέρει κάποιος να με καθοδηγήσει για το πως να περάσω την Helvetica γραμματοσειρά θα του ήμουν υπόχρεος...

Ευχαριστώ για το θέμα με τα e-shops. Δεν το γνώριζα. Θα μεταφέρω εκεί τα σχόλιά μου. :)
    • Παιδες εχεις βαλει κανεις την ελληνικη 7.3.2.0 ? Τι λεει απο σημα και γενικα bugs γιατι απο οτι ειδα οσοι εβαλαν την China Stable δεν λενε και τα καλυτερα.
    • Διαφήμιση