Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

• RedMi Note 3 Pro
    • Πως νομίζεις οτι μπορεί ένα ανοιχτού κώδικα software, που δεν γράφεται για συγκεκριμένο hardware αλλά το παίρνει όποιος θέλει και το κοτσάρει όπου θέλει..., να εκμεταλευτεί το hardware μία εκ των χιλιάδων συσκευών που το φοράνε;;;;

Ψάχνεσαι για κάτι το οποίο στο Android δεν υφίσταται. Είναι αδύνατον να γίνει και δεν θα γίνει ΠΟΤΕ.

Φιλικά ε...;-)
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Ο/H giasoy έγραψε:

Μην αρχίσουμε πάλι τις αντιπαραθέσεις... συμφωνώ οτι για το Google services υπάρχουν πολλές αναφορές για battery drain αλλά αναφέρθηκα γενικότερα στο κατά πόσο το software εκμεταλεύεται το δυνατό hardware της συσκεύης μας. Ας πούμε λίγο τα πράγματα με το όνομά τους, όλοι εδώ μέσα επειδή ασχολούμαστε λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο με το κινητό βρίσκουμε τις αδυναμίες του και είτε το θέλουμε είτε όχι είναι αρκετές..

Καμία αντιπαράθεση. Στα screenshot που πόσταρες κ μόνος σου το drain φαίνεται ξεκάθαρα ότι οφείλεται στα google services. Αν αντί στη θέση των google services υπήρχε πχ η εφαρμογή Facebook πάλι θα έφταιγε το software της συσκευής?

*EDIT* αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα στο πρόβλημα που έθεσες, γενικά για το αν έχει θέματα ή αδυναμίες είναι άλλο.

Sent from my LG-V400 using Tapatalk
      ==Redmi Note 5 4Gb/64Gb==
      ==ROM: 10.0.1.0 Global Stable ==
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Πως νομίζεις οτι μπορεί ένα ανοιχτού κώδικα software, που δεν γράφεται για συγκεκριμένο hardware αλλά το παίρνει όποιος θέλει και το κοτσάρει όπου θέλει..., να εκμεταλευτεί το hardware μία εκ των χιλιάδων συσκευών που το φοράνε;;;;

Ψάχνεσαι για κάτι το οποίο στο Android δεν υφίσταται. Είναι αδύνατον να γίνει και δεν θα γίνει ΠΟΤΕ.

Φιλικά ε...;-)
      Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου!!! όσον αφορά γενικότερα το Android.

Περιμένω όμως στις επόμενες αναβαθμίσεις μια καλύτερη διαχείρηση των δυνατοτήτων του κινητού μας από την rom του.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Πως νομίζεις οτι μπορεί ένα ανοιχτού κώδικα software, που δεν γράφεται για συγκεκριμένο hardware αλλά το παίρνει όποιος θέλει και το κοτσάρει όπου θέλει..., να εκμεταλευτεί το hardware μία εκ των χιλιάδων συσκευών που το φοράνε;;;;

Φιλικά ε...;-)

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω Χρήστο. Εδώ το πρόβλημα δεν είναι το android αυτό καθεαυτό ( ούτως ή άλλως η MIUI μόνο καθαρό android δεν είναι) αλλά τα services κ το framework της google που μόνο ανοιχτά δεν είναι (proprietary κ εμπορικότατα είναι).
      Το android από μόνο του είναι σταθερότατο κ τεχνολογικά ανώτερο απο το iOS.

• Ο/H giasoy έγραψε:

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου!!! όσον αφορά γενικότερα το Android.
      Περιμένω όμως στις επόμενες αναβαθμίσεις μια καλύτερη διαχείρηση των δυνατοτήτων του κινητού μας από την rom του.
      ΣΙΓΟΥΡΑ θα γίνει αυτό...σταδιακά θα βελτιώνεται...αλλά μην περιμένεις απο το Android να εκμεταλλευτεί την συσκευή σου (ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή) στο έπακρο. Είναι πρακτικά αδύνατο.

Και να κάνω και τον "κακό" τώρα: Οι Κινέζοι (γενικά) τα πάνε καλά στο hardware..τι καλά δηλαδή...τα δίνουν όλα και άλλα τόσα και πάρε κι άλλα...και πάρε και ραμ...και πάρε και πυρήνες...και πάρε και μεγκαπίξελ...και ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση ο Κινέζος θα το δώσει απλόχερα. Πλησιάζει η ώρα όμως που θα πρέπει να ασχοληθεί και με το software λίγο...όσο του επιτρέπει το Android τουλάχιστον...και να δώσει οδηγούς που μα εκμεταλλεύονται το δικό του hardware... Νομίζω οτι η Xiaomi είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που σε αυτόν τον τομέα προσπαθεί και θα έρθει η ώρα που θα δικαιωθεί.
    • @DaRk_dOg Έχω τους ενδοιασμούς μου πάντως στο android vs ios. Κλίνω προς ios ως προς την σταθερότητα, ασφάλεια, πόρων ραμ και κατανάλωση(ασχέτου μπαταρίας εάν με καταλαβαίνεις τι εννοώ). Δλδ σε όλους σχεδόν τους κύριους τομής συγκριτικών όχι όμως ότι κατακεραυνώνω το android άλλωστε android έχω και μπορώ να πάρω και iphone αλλά δεν το έκανα.
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

ἄνδρες γὰρ πόλεις, καὶ οὐ τείχη οὐδὲ νῆες ἀνδρῶν

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • Ο/H DaRk_dOg έγραψε:

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω Χρήστο. Εδώ το πρόβλημα δεν είναι το android αυτό καθεαυτό ( ούτως ή άλλως η MIUI μόνο καθαρό android δεν είναι) αλλά τα services κ το framework της google που μόνο ανοιχτά δεν είναι (proprietary κ εμπορικότατα είναι).
      Ε τώρα τί θές...να φάμε τα μουστάκια μας;;;;; :lol:

Οι nexus συσκευές μπορεί να δουλεύουν σωστά (δεν ξέρω...δεν είχα ποτέ...). Αλλά απο τις υπόλοιπες που είχα, σε όλες έπρεπε να σκαλίζεις ένα μήνα για να τις στρώσεις απο θέμα μπαταρίας.
      Συν οτι η προχειρότητα που δουλεύει η Google στο 99,9% των περιπτώσεων την κάνει επιρρεπή στο να σκ@τοποιεί τα πάντα! :cursing:

Το MIUI μου αρέσει πολύ γιατί είναι ios copy paste :D
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Οι nexus συσκευές μπορεί να δουλεύουν σωστά (δεν ξέρω...δεν είχα ποτέ...)
      Αυτό είναι δεδομένο...είχα εγώ.

• Ο/H pavlidisc έγραψε:

ΣΙΓΟΥΡΑ θα γίνει αυτό...σταδιακά θα βελτιώνεται...αλλά μην περιμένεις απο το Android να εκμεταλλευτεί την συσκευή σου (ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή) στο έπακρο. Είναι πρακτικά αδύνατο.
      Και να κάνω και τον "κακό" τώρα: Οι Κινέζοι (γενικά) τα πάνε καλά στο hardware..τι καλά δηλαδή...τα δίνουν όλα και άλλα τόσα και πάρε κι άλλα...και πάρε και ραμ...και πάρε και πυρήνες...και πάρε και μεγκαπίξελ...και ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση ο Κινέζος θα το δώσει απλόχερα. Πλησιάζει η ώρα όμως που θα πρέπει να ασχοληθεί και με το software λίγο...όσο του επιτρέπει το Android τουλάχιστον...και να δώσει οδηγούς που μα εκμεταλλεύονται το δικό του hardware... Νομίζω οτι η Xiaomi είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που σε αυτόν τον τομέα προσπαθεί και θα έρθει η ώρα που θα δικαιωθεί.
      Εγώ πιστεύω ότι, ενώ παίρνουν πχ μια κάμερα από την Sony δεν πληρώνουν γιανα πάρουν το full πακέτο του software που υποστηρίζει την συγκεκριμένη κάμεραγια λόγους οικονομίας και να ρίξουν το τελικό κόστος, με αποτέλεσμα η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της κάμεραςνα είναι υποδεέστερη από κάποιον που αγόρασε όλο το πακέτο.
    • Ο/H Souits έγραψε:

@DaRk_dOg Έχω τους ενδοιασμούς μου πάντως στο android vs ios. Κλίνω προς ios ως προς την σταθερότητα, ασφάλεια, πόρων ραμ και κατανάλωση(ασχέτου μπαταρίας εάν με καταλαβαίνεις τι εννοώ). Δλδ σε όλους σχεδόν τους κύριους τομής συγκριτικών όχι όμως ότι κατακεραυνώνω το android άλλωστε android έχω και μπορώ να πάρω και iphone αλλά δεν το έκανα.

Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα το γιατί το android κ το codebase του είναι ανώτερο από την απαρχαιωμένη bsd βάση του ios αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθω σε ξεχωριστό θέμα ;)

Ο/H pavlidisc έγραψε:

Ο/H DaRk_dOg έγραψε:

Ε τώρα τί θές...να φάμε τα μουστάκια μας;;;;; :lol:

Οι nexus συσκευές μπορεί να δουλεύουν σωστά (δεν ξέρω...δεν είχα ποτέ...). Αλλά απο τις υπόλοιπες που είχα, σε όλες έπρεπε να σκαλίζεις ένα μήν για να τις στρώσεις απο θέμα μπαταρίας.
      Συν οτι η προχειρότητα που δουλεύει η Google στο 99,9% των περιπτώσεων την κάνει επιρρεπή στο να σκ@τοποιεί τα πάντα! :cursing:

Το MIUI μου αρέσει πολύ γιατί είναι ios copy paste :D

Εγώ δεν μίλησα για nexus αλλά για καθαρό android (τα nexus δεν έχουν google services?). Εσύ λες για το android συνδυασμένο με τα service της google ενώ υπάρχουν μερικά fork που δεν τα περιέχουν καθόλου.

• H china stable δεν νομίζω να έχει google service.
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

ἄνδρες γὰρ πόλεις, καὶ οὐ τείχη οὐδὲ νῆες ἀνδρῶν

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Souits έγραψε:

H china stable δεν νομίζω να έχει google service.

Δεν είναι κ AOSP όμως η MIUI ;)
      Παρόλαυτα είμαι σίγουρος ότι έχει λιγότερα drain απο μια ROM με google-apps.