Καλησπέρα.Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει μια κίτρινη περιοχή σε ένα σημείο στο πάνω μέρος της οθόνης σαν δαχτυλιά. Μήπως είναι κάτι σοβαρό με τα pixel της οθόνης; Το κινητό το αγόρασα τον Οκτώβρη του 15. να στείλω μήνυμα στο vickmall;
πρόβλημα στην οθόνη mi 4c
-
-
Αν μπορούσες να μας έδειχνες μία φωτογραφία θα βοηθούσε ίσως να καταλάβουμε το μέγεθος και το είδος την κιτρινίλας.
Πάντως συνήθως αυτό γίνεται μετά από κάψιμο (υπερθέρμανση) της οθόνης στο σημείο εκείνο, από κάποιο υλικό που είναι πίσω από το σημείο της κιτρινίλας, και που ανέπτυξε υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία για μεγάλη διάρκεια. -
-
νομίζω είναι από υπερθέρμανση της οθόνης. κάψιμο εν ολίγοις της LCD. το παρουσιάζει και σε recovery mode οπότε υποθέτω ότι δεν έχει να κάνει με λογισμικό. τσέκαρα φωτό στον υπολογιστή και δεν φαίνεται κάποιο στίγμα. δοκίμασα βίντεο με γρήγορες εναλλαγές χρωμάτων μήπως κόλλησαν τα pixel αλλά νομίζω ότι δεν έχει να κάνει. έχω στείλει υλικό στο vickmall και περιμένω απάντηση. το κινητό δεν μου έχει πέσει ούτε πάνω στο μαξιλάρι και έχει όλες τις προστασίες (glass, θήκες κ.τ.λ). σας στέλνω φωτό για του λόγου το αληθές. είναι μικρή σχετικά περιοχή αλλά το τηλ είναι καινούργιο. ελπίζω να φαίνεται στις φωτό.
-
Ναι όντως κάτι φαίνεται, και είναι το κλασικό Burn in της οθόνης από μεγάλη θερμοκρασία.
Θα πρέπει να μιλήσεις με τον πωλητή και να του στείλεις τις Φωτο να δούμε τι θα σου πει. -
μου έστειλε διεύθυνση να το στείλω Κίνα. Μου γράφει ότι θα το στείλουν για service στην xiaomi και αν δεν είναι σφάλμα δικό μου ίσως μου το αντικαταστήσουν. Αυτοί τώρα υπάρχει περίπτωση να επιχειρήσουν να αντικαταστήσουν την οθόνη και όχι να μου στείλουν άλλο; Επίσης μήπως ξέρει κάποιος παιδιά πόσο χρόνο θέλει αυτή ή διαδικασία; Με ΕΛΤΑ θα το στείλω και από ότι κατάλαβα δεν αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής. Αξίζει τον κόπο; Είναι δέκα ευρώ που μου λέει εδώ ένας φίλος ή αποστολή; Ευχαριστώ!
-
Ο/H alfaromeomito2010 έγραψε:
Επίσης μήπως ξέρει κάποιος παιδιά πόσο χρόνο θέλει αυτή ή διαδικασία; Με ΕΛΤΑ θα το στείλω και από ότι κατάλαβα δεν αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής. Αξίζει τον κόπο; Είναι δέκα ευρώ που μου λέει εδώ ένας φίλος ή αποστολή; Ευχαριστώ!
-
οι Κινέζοι από Vickmall μου λένε να το στείλω πίσω Κίνα και αυτοί με την σειρά τους θα το δώσουν στο service της Xiaomi και αν δεν είναι πρόβλημα που προέκυψε από εμένα θα το επισκευάσουν και θα το στείλουν πίσω στο Vickmall και το Vickmall σε μένα. όλα αυτά με δικά μου έξοδα και με κίνδυνο να μην πάει ποτέ κίνα ή να μην γυρίσει από Κίνα ή ακόμα σε ποία κατάσταση θα πάει και σε πια θα γυρίσει και δεν ξέρω πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία. Έχω ξενερώσει άσχημα με το θέμα και τείνω να μετανιώσω που αγόρασα από Κίνα που δεν πουλάει Ευρώπη. για οτιδήποτε άλλο βέβαια είμαι υπερευχαριστημένος και για τις δυνατότητες της συσκευής και για το software και φυσικά για την υποστήριξη αυτής εδώ της κοινότητας πρωτίστως. Έχω σπαστεί άσχημα γιατί όταν είχε συμβεί σε ένα samsung που είχα στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο μου είχαν δώσει αμέσως καινούργιο. Όμως όταν ξέρεις ότι αρκετοί για να μην πω οι περισσότεροι λένε ψέματα ότι έχουν ζημιά για να τους στείλνουν καινούργια κινητά και και τους στέλνουν οι Κινέζοι και δεν επιστρέφουν αυτά που υποτίθεται είχαν ζημιά (αφού δεν είχαν ζημιά) πως να σε εμπιστευτούν και να πιστέψουν αυτά που τους λες όταν είναι αλήθεια.
-
Πάντως αν όντως μπεις σε αυτή τη διαδικασία να το στείλεις κτλ γράψε μας όταν κάποτε τελειώσει αυτή η ιστορία την εμπειρία σου για προτροπή ή αποφυγή αντίστοιχης περίπτωσης για όλους εμάς εδώ.
-
Στον διάλογο πάντως αποδείχτηκαν πολύ σκληροί στα παζάρια οι Κινέζοι. Με κανένα τρόπο δεν μου στέλνουν αντικατάσταση πόσο μάλλον ταυτόχρονα ή πριν το στείλω πίσω. Μάλιστα μου είπε στα ίσα ότι παίζει να μην επιστρέψει ποτέ για να με αποτρέψει και ότι αυτά τα ρίσκα υπάρχουν αν κάνεις αγορά από Κίνα για Ελλάδα. Να πάρω ένα φθηνό από Ελλάδα και να το στείλω για service! Είναι απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα το κάνω! Γι αυτό και μόνο το σκέφτομαι από πείσμα και περιέργεια να δω τι θα γίνει! Όχι ότι τους αδικώ πάντως αφού ξέρουμε όλοι ότι οι συντριπτική πλειοψηφία από εμάς αν έπαιρνε τηλέφωνο πρώτα δεν θα επέστρεφε πίσω το χαλασμένο.
Σοβαρά τώρα, δεν νομίζω να το στείλω τσάμπα ταλαιπωρία. Όσο αντέξει και μετά βλέπουμε. πάντως της το είπα της Κινέζας με στέλνει πίσω στα nexus. προσωπικά πιστεύω ότι με αυτή την πολιτική marketing που ακολουθούν θα εξαγοραστούν πριν το καταλάβουν από κάποιο αμερικανικό κολοσσό.
(Εναλλακτικά λέω να πάρω το meizu m2 από Ελλάδα 150 ευρώ και να το στείλω το xiaomi πίσω Κίνα!) -
Ξκαθαρισε λίγο με ποιον ακριβώς μιλησες. Η ίδια η xiaomi δεν πουλάει κινητά. Λογικά μιλάς για vickmall. Καλό θα ήταν να το ενημερωθεί η xiaomi για τη στάση τους. Τη vicmall δεν νομίζω να την ενδιαφέρει που θα καταλήξει η xiaomi.
-
Νομιζω είμαι απόλυτα ξεκαθαρος. Έχω αναφέρει όλη την στιχομυθία παραπάνω. Το κινητό προφανώς θα το στείλω στο κατάστημα που το αγόρασα (vickmall). Έχω ομως επικοινωνήσει (mail) και με την εξυπηρέτηση της ίδιας της εταιρίας (xiaomi) στην Ευρώπη. Ή πολιτική τους (xiaomi) είναι όχι αντικατάσταση μετά από 30 μέρες. Αυτή την λογική ακολουθεί και το vickmall. Τι να πώ εκτός αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική εικόνα. Εμένα αυτά μου είπαν όπως τα αναφέρω.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες
-
Παρόμοια νήματα