Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3 PRO (Για πρώτη φορά)

• Οδηγός
    • Ενημερώθηκε
    • RedMi Note 3 Pro
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Να δώσεις δικαιώματα στην εφαρμογή που θέλεις..
      Ασφάλεια/δικαιώματα.
      Να σημειωσω οτι εχω Stable ελληνικη και δεν ειναι ρουτ η συσκευη
      πηγα και εδωσα απο τις μαμα ρυθμισεις !!

εχω την εντυπωση οτι και παλι τα ιδια!!!
    • Όπως το λέω .. πας ασφάλεια/δικαιώματα/messenger και δίνεις τα δικαιώματα που πρέπει...
      Αναδυόμενα παράθυρα κλπ..
      Μπες και μπαταρία από ρυθμίσεις/διαχ χρήσης μπαταρίας εφαρμ./ επιλέξτε εφαρμογές και κάνε το messenger χωρίς περιορισμούς(αυτο αν δεν δουλεύει με το προηγούμενο)

• Διαφήμιση
    • Καλησπέρα παιδιά...

Αγόρασα για τον κουμπάρο μου από γνωστό κινέζικο μαγαζάκι ταχύτητας, το RedMi Note 3 Pro μιας και έλεγε ότι έχει ελληνικά όπως με διαβεβαίωσαν και εκείνοι...
      Αφού κόντεψε να 40ντίσει έφτασε το κινητό (στις 39 μέρες) και το ανοίξαμε για να το σετάρουμε... (όλα αυτά χτες)

Πρώτη ήττα, δεν υπήρχαν ελληνικά... δεύτερη ήττα, δεν είχε στην τοποθεσία την Ελλάδα... (βάλαμε Αργεντινή...).
      Φτιάξαμε και το λογαριασμό του MIUI που μας έλεγε, γιατί λέω ότι μπορεί να χρειαστεί αργότερα...

Αφού το ανοίξαμε κλπ, μας βγάζει μήνυμα ότι έχει αναβάθμιση (1.2GB περίπου) και σκέφτομαι... don't panic ίσως να μπουν ελληνικά μετά από την αναβάθμιση...
      Την ξεκινάμε, τελειώνει, μπαίνει, ανοίγουμε το κινητό, ελληνικά καπούτ.

Μπαίνω στον φίλο μας το Googlie (γκούκλη) για λύση και τελικά βρίσκω εσάς και λέω εδώ ήμαστε...

Να ενημερώσω ότι η έκδοση που έγραφε μέσα στο about ήταν μία Global 7.2 νομίζω (δεν κράτησα screenshot, αλλά ελληνικά δεν είχε).

Επίσης είχα ξεκλειδώσει το Developer option και είχα τικάρει το unlock OEM (αν παίζει ρόλο...)

Σήμερα ήρθε από το σπίτι με το κινητό για να κάνουμε τη διαδικασία...

Βρίσκω τον παρών οδηγό και ξεκινάω... (μέχρι τότε δεν είχα προσέξει αυτό για τον Bootloader)

1. Κατεβάζω ADB (τη σωστή έκδοση)
      2. Κατεβάζω το TWRP (twrp3.0.2-2_by_mic_kenzo.img)
      3. Κατεβάζω τη ROM (xiaomi-miui-hellas-5.1_kenzo_V8_GTV-6.8.11.zip)

4. Περνάω το TWRP στο κινητό και το ξεκινάω... όλα καλά...

5. Μαντέψτε... ναι.. ξέχασα να περάσω και τη ROM στο κινητό οπότε ακολούθησα μετά τον "ξεχασιάρη..."
      6. Ξεκινάει να φορτώνει τη ROM και στο 49% απλά σταματάει και δείχνει στο CMD ότι τελείωσε... (έκανα βλακεία και δε κράτησα sceenshot με το μήνυμα που έβγαλε) και έβγαλε ότι τελείωσε ΚΑΙ στο TWRP με τις επιλογές "back" και "system restart".
      7. Δε μας ρώτησε καθόλου για το SU και επειδή είχε προσωπικότητα, το εγκατέστησε μόνο του...
      8. Έκανε περίπου 7 λεπτά για να μπει στο UI και ξεκίνησε κατευθείαν με επιλεγμένα τα Ελληνικά...
      9. Το σετάραμε κατευθείαν στα Ελληνικά all the way to the end και έκανε κανονικά και τις εγκαταστάσεις των εφαρμογών που ήθελε...

Το Web UI ήταν διαφορετικό από αυτό που είχαμε δει αλλά "δεν το έζησε και πολύ" οπότε δε μας ένοιαξε τόσο...

Να σημειώσω ότι μόλις πέρασα το TWRP πρέπει εκείνη την ώρα να επέλεξα να μπει το SU (χωρίς να είμαι 100% αλλά μάλλον το έκανα).

Μετά από αυτό τέσταρα και το SU που δουλεύει κανονικά το root και απλά εγκατέστησα το swiftkey το κανονικό μιας και αν το BETA έβγαζε κάτι αργότερα (πρόβλημα) το κινητό δεν θα το είχα εγώ αλλά κάποιος που δεν σκαμπάζει και πολλά...

Αυτά...

ΥΓ. Έκανα πάντως το βήμα με το ξεκλείδωμα του bootloader στη σελίδα (μετά από όλα αυτά) just for safety reasons...

Edit : αυτό μου έβγαλε μόλις πήγε στο 49%. Ακριβώς αυτό...!!!
    • Καλημέρα παιδιά! Όταν εγκατέστησα για πρώτη φορά την ελληνική ρομ στον φάκελο downloaded Tom που βάζω τις ρομ για ενημέρωση μου άφησε το αρχειακι που φαίνεται στο παρακάτω screenshot. Χρειάζεται να υπάρχει εκεί ή μπορώ και να το σβήσω χωρίς πρόβλημα;
      Images
      • Screenshot_2016-08-15-11-46-08-586_com.android.fileexplorer.png

83,93 kB, 1.080×1.920, viewed 82 times
    • Δεν νομίζω να έχει σχέση με την Ελληνική αυτό... Σβήστο...

• Διαφήμιση
    • Παιδιά κατάφερα και ξεκλείδωσα με επιτυχία το bootloader χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα
      αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα στον οδηγό για να περάσω την ελληνική rom
      είμαι στο σημείο που λέει:
      • Τώρα συνδέουμε την συσκευή μας στο PC μέσω του USB.
      Πληκτρολογούμε το παρακάτω....

adb devices

Αν η συσκευή μας έχει τους σωστούς Drivers θα μας εμφανίσει την συσκευή μας ως μορφή ενός κωδικού.

Δυστυχώς αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα και όταν πήγα να ξηλώσω την rom του gerabest
      Δεν βλέπει την συσκευή και χρειάστηκε να τρέξω αρχειάκι edl που μου έδωσε ο
      geoanto555 για να συνεχίσω το ξήλωμα

screenshot

Τι μπορώ να κάνω να βάλω χειρωνακτικά (volume down + power button) την συσκευή σε fastboot και να τρέξω το αρχειάκι edl και να αγνοήσω την εντολή adb reboot bootloader και να συνεχίσω τον οδηγό η υπάρχει άλλη λύση;
    • Ο/H kostasrose έγραψε:

Τι μπορώ να κάνω να βάλω χειρωνακτικά (volume down + power button) την συσκευή σε fastboot και να τρέξω το αρχειάκι edl και να αγνοήσω την εντολή adb reboot bootloader και να συνεχίσω τον οδηγό η υπάρχει άλλη λύση
      Μπορείς να μπεις χειροκίνητα σε fastboot με volume - & power αυτο κάνει η εντολή reboot bootloader.. Για δοκίμασε και δες εκεί πως το βλέπει.

• δεν το είδε μόλις έτρεξα το edl που μου έδωσες το είδε
      να συνεχίσω με τον οδηγό;
    • Διαφήμιση
    • Μπες σε fastboot και δώσε fastboot devices.. Αν σου δίνει "κωδικ'ο" συνεχίζεις.. Αν όχι θέλεις drivers.