Παιδια, μετα απο ενα κατα λαθος φακτορι ρεσετ και καποια βλακεια που εκανα με το μι λογαριασμο η συσκευη εχει κλειδωσει και λεει οτι εχει χαθει. Βαζω τον αριθμο του λογαριασμου μου αλλα μου βγαζει αδυναμια συνδεσης στο δικτυο και δεν μπορει να κανει επαληθευση. Η συσκευη δεν μου δινει καμια δυνατοτητα να μπω στο ιντερνετ. Εν ολιγοις εχω παγιδευτει. Τι κανω τωρα?
Η συσκευη εχει χαθει......
-
-
Μπαίνεις από τον η/υ σου στον mi λογαριασμό σου και μέσα από εκει θα ξεκλειδώσεις την συσκευή σου.
-
Γεια χαρα. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλα στο id.mi.com δεν βλεπω τροπο να ξεκλειδώσω τη συσκευή παρα μονο να ρυθμισω το account μου.
-
-
Δεν γίνεται τιποτα με το find device του site i.mi.com, δεν τη βρισκει τη συσκευη.
Μου φαινεται ότι επειδη δεν μπορω ουτε το πιν να βαλω για να ξεκλειδωσει η σιμ δεν μπορει να το βρει.
Επίσης, προσπαθω να κανω φλας με το μιφλας, επίσης τίποτα. -
Έχεις εγκαταστήσει Ρομ ? Αν ναι βάλε αγγλικά να ρυθμίσεις το κινητό και μετά αλλάζει σε ελληνικά.
Από find device....δίπλα σου βγάζει το κινητό και 3 κουμπιά...πατάς αυτό που λέι unlock...
Άσχετα από το κλείδωμα του κινητού προσπάθησε να δίνεις ποιο ακριβής πληροφορίες για το τι κανείς και πως...με ποιον οδηγό... -
Συγνώμη για την ελλειπή εξήγηση του προβλήματος μου. Το αναλύω παρακάτω:
Χθες ήμουν σε μία καφετέρεια όπου επιχείρησα να εγκαταστήσω τη νεότερη dev rom 6.3.10, αλλά πάνω στη διαδικασία του wipe έκανα λάθος και έκανα factory reset.
Όταν η συσκευή έκανε reboot, έπρεπε όπως ξέρετε να ξαναπεράσω κωδικούς google και mi account. Στη διαδικασία αυτή κάτι δεν έκανα καλά κι έτσι η συσκευή μου έβγαλε το μήνυμα ότι η συσκευή έχει χαθεί. Αμέσως έφυγα και πήγα σπίτι να δω τι θα κάνω.
Σε αυτό το mode το τηλέφωνο το μόνο που σε αφήνει να κάνεις είναι να πατήσεις την ενεργοποίηση και στη νέα οθόνη να γράψεις τον αριθμό του mi account, πράγμα το οποίο κι έκανα αλλά μου έλεγε ότι δεν υπάρχει wifi (και όντως δεν έμπαινε στο wifi του σπιτιού) κι έτσι δεν μπορούσε να κάνει επαλήθευση.
Σήμερα πήγα ξανά στην ίδια καφετέρεια και παρατήρησα ότι το τηλέφωνο συνδέθηκε αυτόματα στο wifi, άρα στο mode αυτό η συσκευή θυμάται μόνο το τελευταίο wifi στο οποίο εμφανίστηκε το πρόβλημα?
Ξαναπροσπάθησα αισιόδοξος πλέον ότι επιτέλους θα φτιάξει η συσκευή αλλά έκπληκτος είδα ότι βάζοντας τον αριθμό του Mi account μου, μου έβγαλε το μήνυμα ότι είναι ναι μεν είναι σωστός ο mi account αλλά λάθος λέει είτε το username είτε το password μου. Μα ποιο username/password? Μπήκα στο mi account μου (id.mi.com) τσέκαρα το προφίλ μου όλα οκ κανονικά. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο Username/password μιλάει.
Εκ τότε τρελάθηκα και έβαλα το σχετικό θέμα στο φόρουμ.
Έχω δοκιμάσει μέσω i.mi.com αλλά δεν μου εντοπίζει τη συσκευή. Πιθανολογώ ότι αυτό οφείλεται είτε στο ότι το τηλ. δεν έχει wifi είτε λόγω του ότι δεν μπορώ καν να βάλω pin και να ξεκλειδώσω τη sim. Σωστά?
Αυτό που κατάφερα να κάνω είναι μέσω του google android manager να εντοπίσω τη συσκευή και να κάνω από κει ένα delete/reset οπότε η συσκευή επαννεκίνησε, έβαλα κωδικούς google κτλ αλλά και πάλι εμφανίστηκε το μήνυμα ότι έχει χαθεί.....
Από τότε ούτε και το google μπορεί να μου εντοπίσει ξανά τη συσκευή και δεν καταλαβαίνω γιατί.
Τώρα πλέον ψάχνω κάνα παλιό κινητό για να κάνω τη δουλειά μου ωστόσο πείτε μου σας παρακαλώ τι πρέπει να κάνω για να το ξεκλειδώσω. Αρχίζει το πρόβλημα και γίνεται εφιάλτης, σκέτο αδιέξοδο. -
-
Μάλλον είναι άσχετη ερώτηση αλλά αν εχεις βγάλει τη sim και εγκαταστησεις νέα Ρομ με καθαρή εγκατάσταση και πατήσεις skip όταν σε ρωτησει για το mi account, δε γίνεται να δουλέψει ή συσκευή;
Στο λέω γιατί παρά λίγο να παθω το ίδιο κι εγώ γιατί με το που έβαλα νέα Ρομ και είχα μέσα τη sim πατησα να μπω στο mi account, εβαζα σωστά τα στοιχεία μου και απλά δεν προχωρούσε τίποτα και αναγκαστικά έκανα από την αρχή την εγκατάσταση της ρομ αφού είχα βγάλει τη sim και πατησα skip εκεί που με ρώτησε για το mi account, μετά μέσω WiFi τη σεταρα κανονικά όλα, έβαλα τη σιμ και τότε τα δέχτηκε τα στοιχεία μου.
Δε ξέρω τώρα αν μιλάς για κάτι άλλο, απλά στο γράφω μήπως και φανεί χρήσιμο.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk -
Σωστή η παρατήρηση του @yiannisT σχετικά με την sim. Επειδή το mi account είναι συνδεδεμενο με την sim οποιαδήποτε κίνηση ανάκτησης πρέπει να γινει με την sim μέσα στην συσκευη
-
Όχι παιδιά έναν λογαριασμό έχω στο mi.
yiannisT δεν θυμάμαι τι έκανα σε εκείνο το στάδιο ακριβώς αλλά ότι έκανα είχε σαν συνέπεια αυτό που έπαθα. Κι εγώ συνήθως κάνω skip το συγκεκριμένο βήμα αλλά τώρα δεν ξέρω πως μου ήρθε κι έκανα την παπαριά.
Από και πέρα ναι να κάνω καθαρή εγκατάσταση χωρίς τη σιμ αλλά έλα που δεν ξέρω πως να το κάνω τώρα που το κινητό έχει μπει σε "lost" mode. Δοκίμασα με miflash αλλά πατώντας flash μου βγάζει error mismatching image and device. Ακολουθώ τον γνωστό οδηγό του site. Όποιος μπορεί να βοηθήσει θα του ευγνώμων. -
Οταν κανείς εγκατάσταση της νεας Ρομ από twrp επιλέγεις ως γλώσσα αγγλικά κατά το σεταρισμα του mi account? Το αναφέρω γιατί είναι γνωστό bug μετά από factory reset. Αν όχι κάντο και μετά βάλε κανονικά ελληνικά
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα