Διαφήμιση

TWRP και mount

• Στο /data πηγαινουν οι εφαρμογές που εγκαθιστούν οι χρήστες, όλες αυτές οι εφαρμογές πηγαίνουν πολλές φορες (και η ίδια η rom το κάνει) στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και κάνουν φακελους (με το ονομα τους τις περισσότερες φορές) και αποθηκευουν data που χρησμοποιούν. Γι' αυτό πολλές φορές απεγκαθιστάς μια εφαρμογή και στον εσωτερικό χώρο μένει το /.here-maps (πχ αυτό οκ??)
      Και πρεπει να το σβηνεις χειροκίνητα ή να βάλεις κάποιο προγραμμα να το κάνει για σενα
    • Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες και κατατοπιστικες απαντήσεις. Οποτε αν κατάλαβα σωστα το "data" είναι μέρος του "internal storage"...
      Να σας πω τι έπαθα οσες φορές πέρασα καινουρια rom και ξεκίνησα αυτο το thread. Δεν έκανα andvanced wipe να επιλεξω τι θέλω αλλά το default. Έτσι έχανα οτι τραγούδια και αρχεία που είχα περάσει στην εσωτερική μνήμη όπως και όλες τις ηχογραφήσεις των κλήσεων... Ανάμεσα σε άλλα...όπως και το zip της rom που ήθελα να περάσω γιατί το κατέβαζα στην εσωτερική μνήμη. Οπότε καταλαβαινετε έπρεπε τη καινούρια rom να την εχω στην εξ. Κάρτα μνήμης ή να την ξανακατεβασω...
      (computerrage)
    • Ο/H kostas km έγραψε:

Οποτε αν κατάλαβα σωστα το "data" είναι μέρος του "internal storage"...

λαθος καταλαβες.
      Αλλο το data και αλλο το internal storage.
      Ξαναδιαβασε το μηνυμα του moderator

Ο/H kostas km έγραψε:

Δεν έκανα andvanced wipe να επιλεξω τι θέλω αλλά το default.

Ο/H kostas km έγραψε:

Έτσι έχανα οτι τραγούδια και αρχεία που είχα περάσει στην εσωτερική μνήμη όπως και όλες τις ηχογραφήσεις των κλήσεων... Ανάμεσα σε άλλα...όπως και το zip της rom που ήθελα να περάσω γιατί το κατέβαζα στην εσωτερική μνήμη. Οπότε καταλαβαινετε έπρεπε τη καινούρια rom να την εχω στην εξ. Κάρτα μνήμης ή να την ξανακατεβασω...
      δεν υπάρχει default.. εκτός κι αν εννοείς το Factory Reset ως default.
      To Factory Reset είναι τα 3 wipes ισοδυναμία(cache, data, dalvik cache).
      Αν έκανες factory reset δεν χάνεται το zip.
      To zip θα το ρίξεις χύμα στον εσωτερικό χώρο για να σου τελειώσει και γρήγορα το install σε αντίθεση με την SD.
      Η μόνη περίπτωση σου να σου διαγραφεί το zip είναι μόνο με wipe στο internal storage
      Αν θέλεις να κάνεις και wipe το internal storage τότε ειναι μονοδρομος η χρήση SD ή OTG
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην pechr ().

• Διαφήμιση
    • Ο/H pechr έγραψε:

λαθος καταλαβες.
      Αλλο το data και αλλο το internal storage.
      Ξαναδιαβασε το μηνυμα του moderator
      Το ίδιο λέμε... Η εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου εχει πολλά partitions ανάμεσα τους το"data" αλλά και το "internal storage" απλα το κάθε ενα για αλλους σκοπούς... Γι αυτό άλλωστε ενώ θεωρητικά εχω στο Prime 32 gb αλλα μπορώ να χρησιμοποιήσω για δικη μου χρηση γυρω στα 27 gb. Απλά σε ενα lg (8gb εσωτερικη) που είχα το κινητό είχε διαχωρίσει απο την εσωτερική μνημη τα 4gb περιπου για το λειτουργικό και εφαρμογές και τα υπόλοιπα για αποθήκευση... Ο λόγος που ρώτησα τι κάνει ακριβώς το mount και τη σχέση έχει η "data" και η " internal storage" είναι γιατί βλέπω οτι όσες εφαρμογές και να περάσω τις δέχεται χωρίς να μου λέει οτι δεν υπάρχει άλλος χώρος σε αντίθεση με το lg που δεν μπορούσα να περάσω τα 4gb παρότι είχε 8gb. Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα έτσι που τα έγραψα... ☺ ☺ ☺ ☺
      (computerrage)
    • Αυτο εννοω default... Προφανώς το. zip μου το διεγραφε γιατί το κατέβαζα απο το κινητό και το άφηνα μεσα στο φάκελο download... Το θέμα είναι γιατί με το factory reset μου σβήνει και δικά μου αρχεία απο την εσωτερική μνήμη οπως πχ τραγούδια..
      (computerrage)
    • Ο/H pechr έγραψε:

δεν υπάρχει default.. εκτός κι αν εννοείς το Factory Reset ως default.To Factory Reset είναι τα 3 wipes ισοδυναμία(cache, data, dalvik cache).
      Αν έκανες factory reset δεν χάνεται το zip.
      To zip θα το ρίξεις χύμα στον εσωτερικό χώρο για να σου τελειώσει και γρήγορα το install σε αντίθεση με την SD.
      Η μόνη περίπτωση σου να σου διαγραφεί το zip είναι μόνο με wipe στο internal storage
      Αν θέλεις να κάνεις και wipe το internal storage τότε ειναι μονοδρομος η χρήση SD ή OTG
      Αυτο εννοω default... Προφανώς το. zip μου το διεγραφε γιατί το κατέβαζα απο το κινητό και το άφηνα μεσα στο φάκελο download... Το θέμα είναι γιατί με το factory reset μου σβήνει και δικά μου αρχεία απο την εσωτερική μνήμη οπως πχ τραγούδια..
      (computerrage)
    • Ο/H kostas km έγραψε:

Αυτο εννοω default... Προφανώς το. zip μου το διεγραφε γιατί το κατέβαζα απο το κινητό και το άφηνα μεσα στο φάκελο download... Το θέμα είναι γιατί με το factory reset μου σβήνει και δικά μου αρχεία απο την εσωτερική μνήμη οπως πχ τραγούδια..
      Μπορεις να μας πεις ποια version twrp εχεις;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H michael έγραψε:

Ο/H kostas km έγραψε:

Μπορεις να μας πεις ποια version twrp εχεις;
      Τωρα περασε το Twrp που έχει η τελευταία dev rom Gtv 6.3.11 (3.0.0-0) πριν ειχα αυτή που περασε συμφωνα με τον οδηγο αυτο:
      xiaomimiui.gr/community/index.…θαρή-εγκατάσταση-updated/ νομιζω οτι ήταν η 2.8.7 και τώρα που θυμάμαι κολλούσε μετά το . zip update δεν έκανε reboot οπότε έβγαζα τη μπαταρία για να κάνει reboot...
      (computerrage)
    • Σε καμια περιπτωση οταν κανουμε factory reset μεσα απο twrp δεν πρεπει να κανει wipe το internal storage αυτο πρεπει να επιβεβαίωθει αν εχουν το ιδιο προβλημα και αλλοι χρηστες με την συγκεκρινενη εκδοση twrp .
    • Ο/H michael έγραψε:

Σε καμια περιπτωση οταν κανουμε factory reset μεσα απο twrp δεν πρεπει να σβηνει το internal storage αυτο πρεπει να επιβεβαίωθει αν εχουν το ιδιο προβλημα και αλλοι χρηστες με την συγκεκρινενη εκδοση twrp .
      Γι αυτό άνοιξα αυτό το Thread. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι μου εσβηνε τα πάντα από το internal storage και για αυτό ρώτησα αν έχει καμία σχέση το data με το internal storage. Επίσης παλιότερα είχα θέσει και το εξής πρόβλημα : Οταν έβαζα κάποιο ηχο κλήσης σε μια επαφή απο τη κάρτα μνήμης μετά απο reboot τον έχανε... Αν το έβαζα απο την εσωτερική μνήμη μετά απο reboot τον κραταγε. Έτσι έβαζα ολα μου τα τραγούδια στην εσωτερική μνήμη τα οποία μετά από καθε αλλαγή rom τα έχανα... Καταλαβαινετε... Φτου κι απο την αρχή κάθε φορά...
      (computerrage)
    • Και κάνω μια χαζή ερώτηση... Μήπως επειδή δε εκάνα mount το τηλέφωνο θεωρεί όλη το internal storage σαν data. Γιατί στα Windows καπως έτσι γίνεται αν δεν εχεις χωρίσει σε partition το σκληρό σου σε ενα format τα χάνεις όλα.
      (computerrage)
    • Διαφήμιση
    • Αυτο που θα κανεις ειναι :1ον θα πας στο internal storage και θα βρεις ενα φακελο με την ονομασια TWRP και θα τον διαγραψεις.
      2όν μετα θα μπεις στο TWRP και θα σε ρωτησει να κανεις mount system partition και θα κανεις swipe.Mε αυτον τον τροπο ολες οι ρυθμισεις του twrp εχουν ερθει στης αρχικες.Προφανος ειχες επιλεξει λαθος ρυθμισεις γιαυτο ειχες αυτο το προβλημα
      ..