μα δεν χρειάζονται εγκαταστάσεις κανονικά, εφόσον δεν θα μπει ρομ, στη στημένη ρομ δεν θα μπει; έτσι το είχα κάνει στο lg, stock rom, του έβαλα recovery κι έμειναν όλα όπως ήταν
Εάν το έχεις ήδη στήσει το τηλέφωνο τότε είσαι οκ και προχωράς την εγκατάσταση σε twrp και supersu. Εγώ το είπα σε περίπτωση που είναι τελείως καινούργιο το τηλέφωνο και δεν έχεις κάνει τίποτα ακόμα.
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ.
Έπεσα τυχαία εδώ (XIAOMI Redmi 3S Dual - ΓΕΡΜΑΝΟΣ) και δεν άντεξα στον πειρασμό και το πήρα.
Είχε την miui v8 και όταν τελείωσα το αρχικό σετάρισμα μου ζήτησε να κάνει αναβάθμιση και τώρα είμαι με την miui v9.5.5.0(MALMIFA) stable.
Το προηγούμενο κινητό μου (Lenov A806), αλλά και της συζύγου μου (redmi 3s κι αυτό) είναι ξεκλείδωτα με όλα τα πλεονεκτήματα....
Ωστόσο θέλω να ρωτήσω.
1. Αν κάνω τη διαδικασία και το ξεκλειδώσω, θα ισχύει η εγγύηση (2 χρόνια) του "Γερμανού";
2. Αν το αφήσω όπως είναι και κάποια στιγμή στο μέλλον θέλω να το ξεκλειδώσω, θα μπορέσω να στείλω αίτημα ξεκλειδώματος ή υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο από την xiaomi που πρέπει να το κάνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.
Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση. Μπορείς μάλιστα να ξανακλειδωσεις εύκολα.
Χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει για να ξεκλειδώσεις. Καλό βέβαια είναι για να μπορέσεις σε περίπτωση προβλήματος να αντιδράσεις.
Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση. Μπορείς μάλιστα να ξανακλειδωσεις εύκολα.
Χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει για να ξεκλειδώσεις. Καλό βέβαια είναι για να μπορέσεις σε περίπτωση προβλήματος να αντιδράσεις.
Μπορώ απλά να το ξεκλειδώσω κρατώντας τη ρομ που έχει τώρα ή θα πρέπει να αλλάξω και ρομ;
Αν ξεκλειδώσεις απλά μένεις έτσι όπως είσαι με την official ξεκλειδωτος.
Αν περάσεις twrp πρέπει να περάσεις custom rom σαν την ελληνική xtrv.
Εναλλακτικά μπορείς και να μείνεις με την official που έχεις και twrp, πρέπει να κάνεις όμως ή root με το super su ή να περάσεις το lazyflasher.
Θα ήθελα να κρατήσω αυτήν που έχει και να περάσω το twrp. Σε αυτή την περίπτωση:
Ποια είναι η διαδικασία;
Θα μπορέσω με το twrp να κάνω backup τη ρομ που έχει τώρα και σε περίπτωση που αρχίσει να "κολλάει" κλπ να την κάνω recovery;