Διαφήμιση

Συνεχόμενες αναβαθμίσεις.

• Συνεχόμενες αναβαθμίσεις.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι συνεχόμενες (εβδομαδιαίες και πετυχημένες) αναβαθμίσεις μπορεί να:
      1. προκαλέσουν κάποιο ή οποιοδήποτε πρόβλημα στην συσκευή ?
      2. αφήνουν κάποια κατάλοιπα (αρχεία, αρχεία συστήματος,φακέλους κ.α)
      Ευχαριστώ.

Proud Member of: Xiaomi-Miui.gr

• Σε επιτυχημένη εγκατάσταση, το λειτουργικό από μόνο του όχι. Προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και είναι τα λεγόμενα bugs του λειτουργικού-roms.
      Σοβαρό πρόβλημα μπορεί να προκύψει από κακή-αποτυχημένη εγκατάσταση (corrupter file rom, αποτυχία αναβάθμισης, brick συσκευής λόγο διακοπής της διαδικασίας κτλ).

Η αναβάθμιση δεν επηρεάζει τους φακέλους της προηγούμενης έκδοσης ή τους φακέλους του χρήστη (φωτογραφίες, τηλέφωνα, ρυθμίσεις κτλ), προσωρινά αρχεία που δημιουργούνται κατά την αναβάθμιση μπορούν να καθαριστούν με wipe cache/wipe dalvick cache.

Δες το σαν αναβάθμιση των Windows...
      Αν κάπου έχω κάνει λάθος ας με διορθώσει κάποιος :)
    • Στην περίπτωση των υπολογιστων οταν μιλαμε για εγκατάσταση λειτουργικού προυποθέτει πριν το λεγόμενο format .Αυτο το (format) εαν το κάνω κάθε βδομάδα σίγουρα σε κάποιο χρονικό διάστημα θα καταστρέψω το σκληρώ δίσκο.
      Στην περίπτωση των υπολογιστων οταν μιλαμε για αναβάθμιση δεν επιβαρηνουμε τον σκληρό δίσκο και ουτε χάνομαι τα δεδομένα μας.
      Τώρα στο κινητό τηλέφωνο τι συμβαίνει?
      Οταν απο GTV-6.3.17 παω σε GTV-6.3.24 θεωρειται αναβάθμιση ή εγκατάσταση?
      Εαν ειναι αναβάθμιση τότε δεν θα καταστρέψω την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου μου αλλά εαν ειναι εγκατάσταση τότε?
      Αυτην την αντιπαράθεση γράφω για να καταλάβω κι εγώ (γνώστης PC).

Νομίζω οτι η εγκατάσταση και η αναβάθμιση ειναι 2 διαφορετικά πράγματα .(για το PC είναι ) .Αυτο στο λεω γιατι εγώ στο ερώτημα μου αναφέρομαι μονο για αναβάθμιση ενό εσύ αναφέρεις την λεξη εγκατάσταση και μπερδεύομαι. ?(

• Διαφήμιση
    • Έχεις δίκιο...από 6.3.17 σε 6.3.24 είναι αναβάθμιση και όχι εγκατάσταση με την απόλυτη έννοια. ( όπως στα windows που έχεις ενημερώσεις)
      Εγκατάσταση μπορείς να πεις ότι είναι με fastboot rom (όπως στα windows που κάνεις format και όλα από την αρχή).

Όπως και να έχει σκληρός λόγο update ή format ακόμα δεν μου έχει "χτυπήσει" και συνήθως όταν χτυπάει σκληρός είναι οι κεφαλές που διαβάζουν και γράφουν.
      Στο κινητό δεν έχεις κεφαλές αλλά και να είχες ποιο συχνά διαβάζουν-γράφουν από τη χρήση, παρά από αναβάθμιση-εγκατάσταση.

Εγώ θα έκανα σύγκριση περισσότερο με ένα USB vs κινητό και όχι με σκληρό δίσκο.
      Ποιο συχνά έχω καταστρέψει USB από αμέλεια (νερό, πλυντήριο, διακοπή ρεύματος κτλ) παρά από χρήση.

(συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση...μαγειρεύω ταυτόχρονα :P )

ΥΓ. Έχω ένα zopo 980+ 1G/32G το οποίο δεν το έκανα ποτέ αναβάθμιση, δεν έκανε ποτέ βαριά χρήση και όμως σταμάτησε να δουλεύει ένα πρωί (έπιανε κάτι τρελές θερμοκρασίες μεν αλλά τότε δεν ήξερα).
      Με το Redmi Note 2 από τον Νοέμβριο κάθε Σάββατο βάζω νέα rom και δουλεύει ρολόι (εξαίρεση τα bugs που μπορεί να έχουν οι roms)
    • Ο/H gtette έγραψε:

Στην περίπτωση των υπολογιστων οταν μιλαμε για εγκατάσταση λειτουργικού προυποθέτει πριν το λεγόμενο format .Αυτο το (format) εαν το κάνω κάθε βδομάδα σίγουρα σε κάποιο χρονικό διάστημα θα καταστρέψω το σκληρώ δίσκο.
      Στην περίπτωση των υπολογιστων οταν μιλαμε για αναβάθμιση δεν επιβαρηνουμε τον σκληρό δίσκο και ουτε χάνομαι τα δεδομένα μας.
      Τώρα στο κινητό τηλέφωνο τι συμβαίνει?
      Οταν απο GTV-6.3.17 παω σε GTV-6.3.24 θεωρειται αναβάθμιση ή εγκατάσταση?
      Εαν ειναι αναβάθμιση τότε δεν θα καταστρέψω την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου μου αλλά εαν ειναι εγκατάσταση τότε?
      Αυτην την αντιπαράθεση γράφω για να καταλάβω κι εγώ (γνώστης PC).

Νομίζω οτι η εγκατάσταση και η αναβάθμιση ειναι 2 διαφορετικά πράγματα .(για το PC είναι ) .Αυτο στο λεω γιατι εγώ στο ερώτημα μου αναφέρομαι μονο για αναβάθμιση ενό εσύ αναφέρεις την λεξη εγκατάσταση και μπερδεύομαι. ?(
      Όπως είπε πολύ σωστά ο NasDriver, ο φορέας δεδομένων του κινητού ΕΙΝΑΙ επί της ουσίας ένα usb flash ή ένας ssd δίσκος. Για να καταστραφεί ένας φορέας δεδομένων, πρέπει συμβάλλουν πολλά, με λίγα λόγια δεν είναι ΜΟΝΟ η χρήση (εγγραφή/ανάγνωση δεδομένων και σημείωσε: την στιγμή που τα διαβάζεις αυτά, ο δίσκος πιθανότατα κάνει εγγραφές/αναγνώσεις) αλλά και τα οποιαδήποτε σφάλματα κατασκευής, υλικό κατασκευής, κυκλώματα, υγρασία, περιβάλλον κλπ κλπ.

Το format είναι "παραφρασμένη" έννοια και έχει συνδυαστεί με την εγκατάσταση εκ νέου ενός λειτουργικού συστήματος, ενώ στην ουσία σαν ενέργεια είναι η διαμόρφωση ενός φορέα δεδομένων με ένα σύστημα αρχειοθέτησης για χρήση από ένα λειτουργικό (χοντρικά).

Οπότε δε θα καταστρέψεις κανέναν σκληρό δίσκο κάνοντας format απλά και μόνο. Για τους ssd υπάρχει ένας "μέγιστος αριθμός εγγραφών" μέχρι να καταστραφεί, αλλά είναι τόσο μεγάλος που δε θα τον φτάσεις ποτέ.
      There is no place like 127.0.0.1
    • Την σύγκριση την κάνω για να καταλάβω ορισμένα πράγματα και σε ευχαριστώ που απαντάς.
      Εδώ στα forum ειίναι λίγο μπερδεμένα ειδικα για εμάς τους νέους με android κινητά.
      Ακόμα και οι developer μας την αναβάθμιση την γράφουν σαν εγκατάσταση και ετσι μπερδεύτικα περισσότερο.Νομίζω οτι κάποιος πρέπει να βαλει σε μια τάξη οσα αφορουν την εγκατάσταση,την αναβάθμιση και αλλα διάφορα.
      Τι ειναι η GTV ROM ανεξάρτητο λειτουργικο ? ή ενα λειτουργικο το οποίο παει και κάθεται πάνω σε ένα πρωυπάρχον? και αλλα πολλα ερωτήματα που μου δημιουργούνται οσο διαβάζω το forum.Τρέλλλλλααααα :/ :dash:
      Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας hcross και NasDriver ;)

AAAAAA και καλο μαγείρεμα NasDriver :beer:

• έχεις δίκιο με τις απορίες σου...και καλό είναι που ρωτάς :)

Ας το πάρουμε από την αρχή και κάνουμε μερικές παραδοχές, δηλαδή ότι έχουμε OTA update (η διαδικασία χωρίς ΟΤΑ είναι ίδια στην ουσία απλά γίνεται χειροκίνητα) και ότι χρησιμοποιούμε developer roms.
      1. Είναι έτοιμη μία νέα developer rom.
      2. Μας έρχεται ειδοποίηση στην Εφαρμογή "Αναβάθμιση" για να κάνουμε αναβάθμιση.
      3. Επιλέγουμε αναβάθμιση και ξεκινάει την αναβάθμιση, κάνει δηλαδή εγκατάσταση της αναβάθμισης.
      4. Η "ουσία" της rom είναι η ίδια, απλά αλλάζουν κάποια στοιχεία με την αναβάθμιση (είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, η χρήση θα δείξει...)

Εδώ είναι ίσος που σου έχει δημιουργηθεί η απορία, είναι αναβάθμιση ή εγκατάσταση ? (ελπίζω να έπιασα τον προβληματισμό σου)

Αν τώρα θέλουμε να αλλάξουμε από developer σε stable rom ή το αντίστροφο, τότε είναι διαφορετικό.
      1. Θέλουμε να βάλουμε stable rom ενώ έχουμε developer
      2. Βάζουμε την stable rom στο κινητό ή στην εξωτερική sd card
      3. Κάνουμε wipe cache + wipe dalvik cache - wipe data (factory reset) γιατί έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις σαν rom και αν δεν τα κάνουμε θα υπάρχουν διενέξεις (προβλήματα) κατά την χρήση του κινητού
      4. Κάνουμε εγκατάσταση της stable rom.

Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι είναι εγκατάσταση και όχι αναβάθμιση.
      Ομοίως όταν υπάρξει νέα stable rom θα κάνουμε αναβάθμιση (εγκατάσταση της αναβάθμισης) και όχι εγκατάσταση.
    • Διαφήμιση
    • Εμένα το Redmi note 2 μου ήρθε με GTV-5.12.17 dev απο (Vickmall) και έβαλα την GTV-6.3.17 dev με επιτυχία αφου έριξα 6-7 ώρες διάβασμα στο forum.
      Ετσι μπήκα και στην κοινότητα,αλλα η αλήθεια ειναι οτι φοβάμαι μην το χαλάσω ή μη βρεθώ σε αδέξοδο (γιατι οι γνώσεις μου στα λειτουργικα των κινητών ειναι ελάχιστες) οπότε αποφάσισα να σταματίσω τις εβδομαδιέες αναβαθμίσεις .Νομίζω οτι καλύτερα θα ήταν να γυρίσω σε μια Stable Rom. Καλα θα δω τι θα κανω .Το καλο είναι οτι δεν έχω προβλήματα με την GTV-6.3.17 dev. Ενα bug που είχα με την θερμοκρσία του καιρού με την GTV-5.12.17 dev φτιάχτηκε με την αναβάθμιση.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

• Δεν παθαίνουν τίποτα

Αν πάθαιναν οι μισοί από εμάς θα είμασταν χωρίς κινητό. Όπως και να έχει όμως, εσύ θα κάνεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά.

Να προσθέσω απλά ένα μικρό κάτι στα λεγόμενα των παιδιών.

Με τα πολλά updates των Ρομ, το μόνο που θα χρειαστεί το κινητό σου είναι ένα factory reset μετά από κάτι μήνες για να ... ξαναμηδενιστούν όλα και να ξαναμπούν οι βάσεις σωστά. Μιλάμε όμως κάθε 6μηνο και αν. Και αυτό με δεδομένο ότι χτυπάς Ρομ κάθε βδομάδα, ή και 2 την βδομάδα όπως κάποιους αχόρταγους όπως εμάς.

ΥΓ... Νας, στην αρχή με το μαγειρεύω πήγε αλλού ο νους μου. Βρε που μπλέξαμε....
    • τωρα πάμε αλλού...η ουσιαστική διαφορά developer-stable...είναι ότι η μία έχει root access (developer) ενώ η άλλη δεν έχει (stable).

Το ότι τώρα έχεις developer δεν σημαίνει ότι κάθε Παρασκευή υποχρεωτικά πρέπει να κάνεις αναβάθμιση. Κάλιστα μπορείς να μείνεις μήνες ή και χρονια με developer που για τα δικά σου δεδομένα το κινητό σου λειτουργεί σωστά.

Το ίδιο και στην stable...επειδή θα βγει νέα stable δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις αναβάθμιση.

Εμείς αλλάζουμε κάθε εβδομάδα απλά για να δώσουμε παρατηρήσεις με το τι δούλευε καλά και τι όχι...προσωπικά όσο χαλιά και να ήταν μία Ρομ ποτέ δεν έχω επιστρέψει στην προηγούμενη (προς το παρών) αφού στα βασικά δεν είχα πρόβλημα.

ΥΓ. Έχουμε και μαγείρεμα φαγητού εκτός από προγραμμάτων :D
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

τωρα πάμε αλλού...η ουσιαστική διαφορά developer-stable...είναι ότι η μία έχει root access (developer) ενώ η άλλη δεν έχει (stable).

Το ότι τώρα έχεις developer δεν σημαίνει ότι κάθε Παρασκευή υποχρεωτικά πρέπει να κάνεις αναβάθμιση. Κάλιστα μπορείς να μείνεις μήνες ή και χρονια με developer που για τα δικά σου δεδομένα το κινητό σου λειτουργεί σωστά.

Το ίδιο και στην stable...επειδή θα βγει νέα stable δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις αναβάθμιση.

Εμείς αλλάζουμε κάθε εβδομάδα απλά για να δώσουμε παρατηρήσεις με το τι δούλευε καλά και τι όχι...προσωπικά όσο χαλιά και να ήταν μία Ρομ ποτέ δεν έχω επιστρέψει στην προηγούμενη (προς το παρών) αφού στα βασικά δεν είχα πρόβλημα.

ΥΓ. Έχουμε και μαγείρεμα φαγητού εκτός από προγραμμάτων :

α χα χα οκ. Όταν έρθω Αθήνα θα μου κάνεις το τραπέζι.
      Δεν θα βάλεις τσουκάλι αλλά καζάνι γιατί έχω 3 παιδιά + την γυναίκα + εμενα =5 :lol:

• Διαφήμιση
    • Να ζησετε !!!!

Έλα εσύ και μην σε νοιάζει...και καζάνι υπάρχει...μα πάνω από όλα υπάρχει η διάθεση :thumbsup: