Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω το εξης ... Σκεφτομαι να προχωρησω σε αλλαγη απο την developer σε stable και θελω να μου πειτε αν υπαρχουν σε αυτο θετικα κ αρνητικα ... Και επισης η μεταβαση αυτη θελει delete σε ολα η υπαρχει πιθανοτητα να μπορω να περασω με το TWRP και να απλα να λειτουργουν ολα σωστα ? Ωστε να μην χαθει τιποτα απο την συσκευη ? Καμια λυση και οι προτασεις σας για την σκεψη μου ? Ευχαριστω ολους σας !!!
Μεταβαση απο DEVELOPER Rom σε Stable
-
-
Για να γινει σωστά αυτό πρέπει να κάνεις Factory Reset δηλαδή χάνονται τα πάντα απο επαφές,ρυθμίσεις,εφαρμογές. Οχι τα περιεχόμενα του αποθηκευτικού χώρου, οπότε αν αποφασίσεις να προχωρήσεις φρόντισε πριν απο την διαδικασία να κρατήσεις και τα πρέποντα backup
-
Πριν διαβάσω αυτό το τόπικ, πέρασα από την dev σε stable κάνοντας του κεφαλιού μου. Δηλαδή: έριξα χύμα το .zip της stable και έκανα επανεκιννηση σε twrp recovery ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ factory reset!!!. Ακολούθως έκανα wipe cache και dalvick cache. Mετά έκανα install.
Όταν άνοιξε το κινητό μετά την διαδικασία....ο κακός χαμός! Η μια εφαρμογή (ρυθμίσεις) σταμάτησε να λειτουργεί, η άλλη εφαρμογή το ίδιο. Ένα ...android σταμάτησε να λειτουργεί επίσης. Χαμός σας λέω. Κάθε λίγο και λιγάκι πεταγόταν μήνυμα σταματήματος κάποιας εφαρμογής! Και το κακό είναι ότι δεν μπορούσα να μπω στις ρυθμίσεις ώστε να κάνω factory reset!
Να μην τα πολυλογώ , ξαναπέρασα με τον ίδιο τρόπο την τελευταία dev και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ξαναέγινε κινητό!
Αύριο θα του κάνω ένα factory reset κι ακολούθως θα περάσω την stable.
Άρα ΜΟΝΟ factory reset και ΟΧΙ τα περιεχόμενα , έτσι?
Δεν τρέχει και τίποτα αν τα καθαρίσω όμως...έτσι δεν είναι? -
Όταν αλλάζουμε την κατηγορία της ROM (Stable ή Developer), πάντα προτού κάνουμε flash, κάνουμε Factory reset.
Μετά όταν αναβαθμιζόμαστε, χωρίς να αλλάζουμε κατηγορία στην ROM που έχουμε στην συσκευή μας, δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά ένα σκέτο flash.
Αν δεν αλλάξουμε την κατηγορία της ROM (Stable ή Developer) δεν χρειάζεται να ξανακάνουμε Factory Reset. -
Ο/H alsthomGR έγραψε:
Δεν τρέχει και τίποτα αν τα καθαρίσω όμως...έτσι δεν είναι?
Redmi Note 8T (Willow)
Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM) -
Κάπου κάνω λάθος. Δεν μπορεί....
Δοκιμάζω να βάλω την stable αλλά ΠΟΤΕ δεν μου δούλεψε. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές βγάζουν πρόβλημα (ότι σταμάτησαν να λειτουργούν).
Τα βάζω λίγο στη σειρά ώστε να με διορθώσετε αν κάνω κάτι στραβά:
1. Το κινητό έχει την dev rom
2. Κάνω factory-reset από τις ρυθμίσεις. Το κινητό με προειδοποιεί, εγώ του δίνω ok και κάνει restart...
3. Κατά το restart, ανοίγει σε recovery (TWRP). Δεν πειράζω τίποτα (αν θυμάμαι καλά) και το αφήνω να τελειώσει την δουλειά του.
4. Τελειώνει, μου το λέεικαι πατάω αν θυμάμαι καλά reboot.
5. Κάνει λίγη ώρα και μετά ανοίγει. Εκεί δεν κάνω τίποτα από ρυθμίσεις και το κλείνω.
6. Το ξανανοίγω μετά από λίγο σε recovery.
7. Από τις επιλογές πατάω install και το "οδηγώ" να βρεί την stable-rom.zip.
8. Κάνει ξανά την δουλειά του.....περιμένω ....κι όταν τελειώσει κι ανοίξει .....δεν δουλεύει τίποτα!
Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να κάνω λάθος? -
@alsthomGR λοιπόν να κάνουμε κάτι καινούργιο?
Παραλείπουμε τα βήματα 2,3,4,5
Πάμε στο βήμα 6 => Reboot => TWRP
Από το κεντρικο μενου του TWRP => Wipes => Advanced => Τσεκάρουμε Cache & Dalvik Cache & Data και κάνουμε Swipe για να ξεκινησει το Wipe
Μολις τελειώσει κάνουμε Back => back => TWRP κεντρικο μενου
Πάμε τώρα από το βήμα 7 -
Ο/H MIUI_ART έγραψε:
Όταν αλλάζουμε την κατηγορία της ROM (Stable ή Developer), πάντα προτού κάνουμε flash, κάνουμε Factory reset.
Μετά όταν αναβαθμιζόμαστε, χωρίς να αλλάζουμε κατηγορία στην ROM που έχουμε στην συσκευή μας, δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά ένα σκέτο flash.
Αν δεν αλλάξουμε την κατηγορία της ROM (Stable ή Developer) δεν χρειάζεται να ξανακάνουμε Factory Reset.
Καλημέρα!
Έχω 2 ερωτήσεις:
1. Αν κάνουμε factory reset, το κινητό επανέρχεται στην εργοστασιακή του κατάσταση, με την ρομ που ηρθε; (Εμένα, -redmi 3- ήρθε με Αγγλο-Κινέζικη)
2. Μετά το factory reset, μπορούμε να επιλέξουμε μέσα από το updater την stable ρομ που έχουμε κατεβασει; (Εγώ πχ, θέλω να περάσω μία stable-multilanguage)
Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
1. ΟΧΙ βέβαια. Η RΟΜ παραμένει η ίδια, και απλά εξαφανίζονται όλα όσα έχεις εσύ εγκαταστήσει ή έχεις ρυθμίσει.
2. Ναι μπορείς να το κάνεις και έτσι, αλλά θα προτιμούσα εγώ την αναβάθμιση μετά από το Factory Reset να το έκανα κατ'ευθείαν από το Recovery. -
Ξέχασα να πω ότι εγώ τώρα έχω την τελευταία dev rom (6.3.31)
Με factory reset δηλαδή, θα παραμείνει αυτή η ρομ;
Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο/H nikos_v έγραψε:
Ξέχασα να πω ότι εγώ τώρα έχω την τελευταία dev rom (6.3.31)
Με factory reset δηλαδή, θα παραμείνει αυτή η ρομ;
Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα