Διαφήμιση

Παράδοση κινητού χωρίς επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων

• Παράδοση κινητού χωρίς επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων

Λοιπόν, κατά καιρούς έχω έρθει στο δίλημμα να παραδώσω ή να χαρίσω κινητό σε φίλο, αδερφό, ξαδερφο κλπ, αλλά χωρίς να κάνω επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων. Δηλαδή να κρατήσουμε τις ρυθμίσεις, τα θέματα, τις εφαρμογές που θέλουμε, που χρειάζονται ή που.. έχουμε πληρώσει ή πράγματα που έχουμε κάνει και καλό είναι να μην ξε-γινουν, για παράδειγμα εγώ μονταρω το grid της home screen σε 5x6 εικονίδια.
      Με την προϋπόθεση ότι δίνουμε το κινητό σε δικό άνθρωπο και ταυτόχρονα ότι αυτός δε σκαμπαζει, μπορούμε απλώς να σβησουμε τους λογαριασμούς και οποιες εφαρμογές δε θέλουμε;
      Τι λέτε; :Squidward_Sad:
      Υγ. Αν κάνουμε wipe internal storage, χωρίς cache/art/data για να σβηστούν τυχόν υπολείμματα και αρχεία, τι θα γίνει;
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Αν ήμουν στη θέση σου, πιθανόν θα έκανα εργοστασιακές, αλλά εάν ήθελα την αρχική και το στήσιμο που είχα φτιάξει θα την έσωζα στο Mi Cloud. Μετά τις εργοστασιακές ξανασυνδέεσαι στο λογαριασμό σου στο MiCloud, κάνεις επαναφορά μόνο στο "αντίγραφο αρχικής οθόνης" και μετά την επαναφορά μπορείς να διαγράψεις το λογαριασμό απο τη συσκευή. Όσο για τις εφαρμογές, έτσι κι αλλιώς πρέπει να συνδεθείς απο το λογαριασμό Google του νέου χρήστη της συσκευής και να κατεβάσεις ότι χρειάζεσαι...
    • Δεν ξερω, δε μου πετυχαινει 100% στις επαναφορες... Λογικη βεβαια η προταση σου.
      Θα ξαναχρειαστει παντως καποιο σεταρισμα ξανα μετα..
    • Διαφήμιση
    • Εγω πάντως δεν θα έδινα συσκευή χωρίς factory Reset για τον απλό λόγο ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις σε ποιανού τα χέρια θα πέσει η συσκευή (και δεν αναφέρομαι σε άτομα του άμεσου περιβάλλοντος κάποιου). Σκέφτεσαι να κλαπει η συσκευη αφου την χαρίσεις??
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Εγω πάντως δεν θα έδινα συσκευή χωρίς factory Reset για τον απλό λόγο ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις σε ποιανού τα χέρια θα πέσει η συσκευή (και δεν αναφέρομαι σε άτομα του άμεσου περιβάλλοντος κάποιου). Σκέφτεσαι να κλαπει η συσκευη αφου την χαρίσεις??
      Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά τι μπορεί να γίνει; θα εχω βγάλει λογαριασμούς και θα έχουν "πατησει" από πάνω αλλες επαφές κλπ.
      Παρεμπιπτόντως, η συσκευή για την οποία μιλάω τώρα είναι το redmi 3 που μόλις έστησα..
    • Το δικό μου τηλέφωνο αν και θα το δώσω σε αδερφικό μου φίλο του έκανα factory reset και internal storage wipe. Ο λόγος δεν είναι έλλειψη εμπιστοσύνης -θα μπορούσα και στο mi account μου να τον αφήσω- αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερα να πάρει ένα τηλέφωνο πεντακάθαρο και να το κάνει ό,τι θέλει από την αρχή.
    • Διαφήμιση
    • Και εγω τελικά του κάνα factory reset και μετά ξανάβαλα το MI account μου, πέρασα κάποια θέματα και το έβγαλα. Απλά από το mi cloud δεν κατέβηκαν ποτέ και τα εβαλα από τοπικο αντιγραφο.
      Φυσικά πρέπει να κάνει τα δικά του ο παραλήπτης, αλλά κάποια πράγματα δε θα τα έχει ποτέ αν δεν του τα κάνεις. Πχ του βάζεις απαραίτητες εφαρμογές, το adaway που δε θα το βρει στο Playstore, θέματα που δε θα τα δει ποτέ αν δε φτιάξει το δικό του mi account, number fixer, κανένα launcher αν δε θέλει της miui, κανένα power toggles να εχει τον "έλεγχο ισχυος" που ξέρει, δηλαδή ένα στήσιμο που μπορεί και να μην το κάνει ποτέ και θα χάσει πραγματικά..
    • Η αλλη σου επιλογή θα ήταν το cut

Ένα ένα να αφαιρείς ότι δεν είναι γι`αυτόν και ότι μείνει το δείνεις