απο το μηχανάκι την έβγαλε. χαχαχαχα
Redmi Note 3 Pro Camera συζήτηση
-
-
παιδια εχει δοκιμασει κανεις την FreeDCam? Εχω διαβασει καλα σχολια για το συγκεκριμενο software και οτι εκμεταλευεται τη καμερα στο επακρο αποθηκευοντας Raw και DNG φορματ τις κοντα στα 30mb οπου μετα τις μετατρεπεις σε jpg ευκολα.
Αναλυτικες πληροφοριες διαβασα εδω FreeDCam unleash your camera power! (review and tutorial) - App - Xiaomi MIUI Official Forum -
Ο/H Ronnie10 έγραψε:
παιδια εχει δοκιμασει κανεις την FreeDCam? Εχω διαβασει καλα σχολια για το συγκεκριμενο software και οτι εκμεταλευεται τη καμερα στο επακρο αποθηκευοντας Raw και DNG φορματ τις κοντα στα 30mb οπου μετα τις μετατρεπεις σε jpg ευκολα.
Αναλυτικες πληροφοριες διαβασα εδω FreeDCam unleash your camera power! (review and tutorial) - App - Xiaomi MIUI Official Forum
-
Την ειχα δοκιμασει και αυτη για λιγο, αλλα για καποιο λογο δεν με βολεψε (ουτε ειδα σπουδαιες διαφορες).
Ειναι παντως καλη εναλλακτικη εφαρμογη για φωτο.
Προσωπικα παντως συνεχιζω να παιζω μπαλα με την MiCamera και την Open Camera. -
Την δοκίμασα μόνο για να δω αν αποθηκεύει dng ή raw. Βγάζει επιλογή μόνο για raw και τα αρχεία που δημιουργεί δεν κατάφερα να τα δω από κανένα πρόγραμμα. Το μέγεθος τους είναι ενθαρυντικο (20mb) αλλά αν δεν ανοίγουν....
Επίσης το focus είναι αρκετά πιο αργό από την miui camera και αρκετές φορές η εφαρμογή απλά κλείνει μόνη της.
Έστειλα και στο xda ένα αρχείο που δημιουργεί (Camera parameters) για να προσθέσουν υποστήριξηΤο μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην panandreas ().
-
FreeDCam
Τελικά κατέβασα από το github την προ-τελευταία έκδοση (3.3.133beta10) μιας και η τελευταία δεν άνοιγε καν, και είδα ότι υποστηρίζει DNG (μορφή RAW).
Γενικά η εφαρμογή έχει πολλά bugs και δεν υποστηρίζει αρκετές λειτουργίες που εμφανίζει, όπως πχ HDR. Τράβηξα μερικά DNG και βγαίνουν πάντα το ίδιο μέγεθος (31.495 KB) που είναι αρκετά ενθαρρυντικό!!! Δυστυχώς δεν αποθηκεύει πληροφορίες EXIF αλλά τράβαγα με ISO100.
Το πρόβλημα είναι ότι όπως και όλες οι εφαρμογές που έχω δοκιμάσει θέλει δοκιμές για να βγει καλή φωτογραφία που τελικά είναι μάλλον θέμα driver. Συνήθως χάνει στην εστίαση. Επίσης το live preview που βγάζει η FreeDCam δεν είναι και τόσο καθαρό αλλά θα διορθωθεί σίγουρα.
Επειδή οι φωτογραφίες που τράβηξα είναι σε μορφή DNG, ανέβασα δύο που μετέτρεψα σε loseless JPG. Αν υποστήριζε HDR θα ήταν πολύ καλύτερες από άποψη χρωμάτων. Θα μπορούσα να παίξω λίγο στο photoshop αλλά ήθελα να είναι όπως αποθηκεύτηκαν από το κινητό. Νομίζω ότι από άποψη κόκκου και λεπτομέρειας είναι πάρα πολύ καλές. Ειδικά στην πρώτη διαβάζεται χαλαρά η ταμπέλα "Κίνδυνος Θάνατος" κάτω από τα δέντρα. Η 2η δεν έχει καλή εστίαση κάτω αριστερά αλλά τα φύλλα φαίνονται πιο καθαρά και έχει "γράψει" και ένα αεροπλάνο που χωρίς zoom φαίνεται σαν κουκκίδα. Και στις δύο φαίνονται πεντακάθαρα τα κάγκελα στις ταράτσες των πολυκατοικιών.
-
-
Ο/H geomos έγραψε:
Νομίζω εστίασε λίγο κοντά σου η κάμερα, αν είχε εστιάσει λίγο "πιο πέρα" ίσως είχες ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Πάντως είναι καλή η φώτο.....
Κάποιοι εξακολουθούν και την θάβουν ακόμα όπου βρεθούν και όπου σταθούν, αλλά νομίζω ότι φταίει το (μόλις) 150-ρι που κοστίζει πλέον η "μικρή" έκδοση της συσκευής...
@papandreas, ισχύουν όλα αυτά που περιγράφεις...ειδικά αυτό με τα κάγκελα.....
Ακόμα λίγο και θα διαβάζαμε και τις πινακίδες από τα μηχανάκια!!!!!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Από ότι βλέπω λοιπόν, είναι θεμα software η αύξηση ποιότητας της κάμερας.Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! -
Τράβηξα άλλες 4 φωτογραφίες, 2 με miui και 2 με FreeDCam για να υπάρχει και μια σύγκριση. Είναι ακριβώς οι ίδιες με ακινητοποιημένο το κινητό με μόνη διαφορά ότι στις δύο πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα από κάθε πρόγραμμα έκανα εστίαση στο κέντρο και στις άλλες έκανα εστίαση κάτω αριστερά. Εντελώς τυχαία έπιασα και χελιδονο-περιστέρια σε μια αλλά είναι μακριά και όχι καθαρά
1η miui camera
2η miui camera
1η FreeDCam
2η FreeDCam -
-
Ναι καε εγω σε 2-3 σημεια που τις τσεκαρα η μαμα δειχνει καλυτερα. Ισως εχειλιγο παραπανω θορυβο, αλλα εχει πιο καλη ευκρινεια και λεπτομερεια και μου αρεσει καλυτερα η αποτυπωση χρωματων και η εκθεση στο φως.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0