Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός Unbrick/Flash Official Rom για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo)

• Οδηγός
    • RedMi Note 3 Pro
    • Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!

Πριν ξεκινήσω τη διαδικασία, θελω να κάνω 4 ερωτήσεις.

1) Ο οδηγός είναι από τον 27/4/16 και προτείνει Stable και Developer παλιές 7.2.5 κτλ . Το κινητό όμως έχει έρθει με μια MIUI GLOBAL 8.0 Stable 8.0.1.0.0(LHOMIDG) απο Gearbest. Yποθέτω με 5 νούμερα δεν είναι Official. Η ερώτηση είναι εφόσον το κινητο ήδη φοραει MIUI 8 μήπως περνώντας την official Global Stable (V7.1.8.0) δημιουργηθεί προβλημα μια και αυτη είναι MIUI 7 ???

2) Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος-ρίσκο στην διαδικασία αν περάσω την China Developer αντι για την Global Stable για να ξεκλειδώσω?

3) Επειδή το κινητό είναι δώρο για τη μητερα μου με ενδιαφέρουν τα Ελληνικά. Σε κάποιο μέλος πιο πάνω διάβασα ότι η Global Stable (V7.1.8.0) παρά τα updates που παίρνει δεν έχει τη γλώσσα μας. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο?

4) To κινητό δυστυχώς έχει έρθει από τους άχρηστους (γιατί είχα ζητήσει να μην πειράξουν τίποτα στο τηλεφωνο) της Gearbest με ξεκλείδωτο bootloader !!! Προχωράω κανονικά ???

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

HELP έχω κολλήσει εδώ. Ο υπολογιστής μου δεν μου δίνει τη δυνατότητα να τρέξω το MiFlash ως διαχειριστής κι όταν το ανοίγω και βρίσκω το φάκελο δεν υπάρχει το "FLASH ALL" ................ Τι κάνω?????
      Images
      • HELP.JPG

144,64 kB, 1.797×1.109, viewed 126 times
    • Το miflash 2016.08.30 δεν χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή, κάνεις το flash.
      Αν πας για ελληνική ρομ καλύτερα βάλε την china dev

Καλή χρονιά, Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία
    • Ο/H makis1024 έγραψε:

Ο/H DimitrisPapamichas έγραψε:

Έβαλα και έβαλα όπως θα κατάλαβες απο 2 φορές την κάθε rom .Aυτό είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος να χάσω imei και wifi .Και πραγματικά καμία δεν μου εμφάνιζε Ελληνικά .Δεν μου είχε ξανατύχει να φλασάρω τέτοια συσκευή με κλειδωμενους bootloader κτλ .Τι να κάνω τώρα που έπιασα πάτο ;
      Για να ξέρεις που την πάτησες για να μην το ξανακάνεις, αυτά τα μπρος πίσω lollipop με marshmallow του τα προκάλεσαν όλα αυτά τα κουλά με το IMEI.

XTRV the Greek miui definition
      Ναι ,πράγματι από αυτά τα πισωγυρίσματα την πάτησα .Πιστεύεις πως θα έχω προβλήματα με τόσα flash και reflash ;Μήπως να πέρναγα κανένα recovery και να έκανα κανένα wipe και μετά reflash την ίδια ;Δες επίσης πιο κάτω τι τράβηξα στην συνέχεια.

Ο/H koutisark έγραψε:

Εγώ χθες πέρασα Global Stable 8.1.1.0 και έχει κανονικά τα ελληνικά , κάπου είχε ένα link για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις.
      Ναι φίλε μου .Την έβαλες στο update και την πέρασες,δεν έβαλες όμως αυτή που λέει αυτό το νήμα !
      Το πρόβλημα ήταν ότι εγώ ήθελα να περάσω την ανεπίσημη την Ελληνική και χρειαζόμουν να ακολουθήσω αυτό τον οδηγό και να περάσω την China Developer που έχει και link .Δεν ήξερα βλέπεις πως χρειάζονται κλειδιά -κωδικοί για ξεκλείδωμα του bootloader (απαραίτητο)από την Xiaomi που διαρκούν ως και 10 μέρες !!!Έτσι αποφάσισα να βρω μία με Ελληνικά και αφού αυτή δεν είχε έβαλα να δω αυτή που είχε από πάνω ,την Global Stable αλλά ούτε αυτή είχε .Μετά για κάποιο λόγο ξαναγύρισα στην China Developer και κάποιος μετά από αυτό το νήμα επέμενε πως η Global Stable έχει !ΞΕΧΑΣΕ όμως να αναφέρει πως εννοούσε αυτή που μπαίνει μέσω του update της συσκευής και εγώ ξανάβαλα αυτή από εδώ .Ότι νά'ναι δηλαδή .Μπάχαλο .

Αυτό που συνέβη στην συνέχεια είχε την πλάκα του .Πάρτε το copy paste απο τον τοίχο του χρήστη venioni και δείτε .΄Μου έδωσε και αυτό το παιδί ένα link το οποίο με παρέπεμπε στην rom που λες και εσύ και είπα να δοκιμάσω και έτσι και κάπου εκεί κατάλαβα πως όλοι εννοούσαν αυτόν τον τρόπο .Που να φανταστώ πως αναφέρονταν σε άλλο;;; Είμαι σε ένα νήμα ,που υπάρχουν ανεβασμένες αυτές οι τρεις rom ,που να το φανταστώ ;;;;;;;Anyway ,δείτε και ίσως και κάποιος να βοηθηθεί μελλοντικά και το ελπίζω :

''Το έφτιαξα χθες !!!

Φλάσαρα αυτή(που μου έστειλες) μέσα απο την ενημερώση του συστήματος και τα imei όπως και το wifi επανήλθαν .

Τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν πως όταν πήγα να την φλασάρω απο το
      update ήθελε ίντερνετ και εγώ δεν είχα σαφώς απο καμία πηγή ,έτσι
      σύνδεσα το καλώδιο στο pc και πήρα απο εκεί ίντερνετ .Αυτή η υπηρεσία
      του note3 με έσωσε .Προσοχή πρέπει να έχετε απενεργοποιημένο το usb
      debug για να δουλέψει .

Το άλλο ήταν πως μολις μπηκε με την καινούγια rom ,ταχύτατα και πριν
      προλάβω να δωσω κωδικούς pin για να ενεργοποίησω το internet στην κάρτα
      ή στο wifi με πέταξε στην οθόνη του miaccount και μου ζηταγε τον κωδικο
      mi για να ξεκλειδώσω την συσκευή(τους είχα περάσει σε προηγούμενη rom)
      και χωρίς internet αυτό δεν γίνεται !!!Ακόμα ενα πολύ ενοχλητικό και
      χαζό bug.Δοκίμασα με επανεκκινηση μήπως και προλάβω να εισάγω κωδικους
      wifi κτλ αλλά τίποτα .Έτσι λοιπόν (ξανά)μπήκα σε fastboot mode και μέσω
      fastboot_edl και edl mode ,(ξαναματά)φλάσαρα την global stable και
      ξαναέκανα την παραπάνω διαδικασία γιατί παρατήρησα ένα κενό στο boot της
      1ΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ που ίσως και να προλάβαινα να συνδεθώ στο wifi αν έκανα
      γρηγορα .ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΟΟΤ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ (να είστε πραγματικά γρηγοροι -
      ξεκλειδώστε ακόμα και το ασυρματο σας για πιό γρήγορα) .''
      Σας ευχαριστώ όλους για την Βοήθεια και για το ενδιαφέρον .Καλή χρονιά και χρόνια μας πολλά .

=============== Ιαν 2nd 2017, 12:35am ===============

Ο/H Gusgen έγραψε:

3) Επειδή το κινητό είναι δώρο για τη μητερα μου με ενδιαφέρουν τα Ελληνικά. Σε κάποιο μέλος πιο πάνω διάβασα ότι η Global Stable (V7.1.8.0) παρά τα updates που παίρνει δεν έχει τη γλώσσα μας. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο?
      Ναι υσχυέι .Αυτή απο εδώ μέσα δεν έχει Ελληνικά ,όπως και καμία απο τις υπόλοιπες .

Ο/H NasDriver έγραψε:

Το miflash 2016.08.30 δεν χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή, κάνεις το flash.

Μπερδεύεις τον άνθρωπο όπως κάποιοι άλλοι μπέρδεψαν εμένα .Κατά λάθος βεβαίως !!!Εννοείς την china dev που μπαίνει απο το system update και όχι αυτή απο αυτό το νήμα που μπαίνει μέσω edl .Δες τι τράβηξα πιό πάνω !!!
    • Διαφήμιση
    • ο @NasDriver εχοντας φλασαρει 25 διαφορετικες συσκευες 3000 μελων μεσα σε 14 μηνες λιγο δυσκολα να μην ηξερε τι σου ελεγε..
      Εως απιθανο...
      Δεν συνηθιζει να μιλαει για πραγματα που δεν γνωριζει..
      Το πιο πιθανο ειναι να μην καταλαβες τι σου ειπε.. :)
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Γράφοντας china dev εννοείς China Developer και σε αυτό το νήμα μία είναι και δεν έχει Ελληνικά .Όταν δεν δίνονται άλλα στοιχεία για την διαδικασία ή για την Rom την ίδια ,αυτός που διαβάζει υποθέτει πως ο @NasDriver αναφέρεται σε αυτή του νήματος.
      Σωστά;

Απο το νήμα :

''Τώρα κατέβασε τη ρομ που θες να περάσεις. Για αυτό έχεις τρεις επιλογές:
      α) China Stable (V7.2.2.0) : Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)
      β) Global Stable (V7.1.8.0) : Download Here (Αυτή η ρομ δεν έχει καθόλου κινέζικες εφαρμογές μέσα, έχει προεγκατεστημένα τα Google Services, Play Store κλπ και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)
      γ) China Developer(V6.4.1.4): Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader) (Αν σκοπεύεις να ξεκλειδώσει και να περάσεις την Ελληνική ρομ, που τα σπάει κιόλας, πας για αυτή τη ρομ)''

Σε θέλω λογικό .Όλοι κάνουμε λάθη .Δεν ήρθα να τραβήξω το αυτάκι κανενός.Αν τώρα πιστεύεις πως αυτή εδώ έχει Ελληνικά σε διαβεβαιώνω πως δεν έχει καμία από αυτές .Τις δοκίμασα όλες ,με όλα τους τα update .Δοκίμασε τες και μόνος σου αν αμφιβάλλεις .Το παληκάρι αναφερεται στην China Dev που φλασάρεις μέσω system update .
      Ελπίζω να κατάλαβες τι σου είπα . :)
    • Ο/H DimitrisPapamichas έγραψε:

Γράφοντας china dev εννοείς China Developer και σε αυτό το νήμα μία είναι και δεν έχει Ελληνικά .Όταν δεν δίνονται άλλα στοιχεία για την διαδικασία ή για την Rom την ίδια ,αυτός που διαβάζει υποθέτει πως ο @NasDriver αναφέρεται σε αυτή του νήματος.
      Σωστά;

Απο το νήμα :

α) China Stable (V7.2.2.0) : Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)
      β) Global Stable (V7.1.8.0) : Download Here (Αυτή η ρομ δεν έχει καθόλου κινέζικες εφαρμογές μέσα, έχει προεγκατεστημένα τα Google Services, Play Store κλπ και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)
      γ) China Developer(V6.4.1.4): Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader) (Αν σκοπεύεις να ξεκλειδώσει και να περάσεις την Ελληνική ρομ, που τα σπάει κιόλας, πας για αυτή τη ρομ)''

Σε θέλω λογικό .Όλοι κάνουμε λάθη .Δεν ήρθα να τραβήξω το αυτάκι κανενός.Αν τώρα πιστεύεις πως αυτή εδώ έχει Ελληνικά σε διαβεβαιώνω πως δεν έχει καμία από αυτές .Τις δοκίμασα όλες ,με όλα τους τα update .Δοκίμασε τες και μόνος σου αν αμφιβάλλεις .Το παληκάρι αναφερεται στην China Dev που φλασάρεις μέσω system update .

Αφού το έφτιαξες όλα καλά τώρα.
      Εάν θες κάνε τον κόπο και διάβασε τα παρακάτω, αν και εσύ το πήγες ανάποδα. Να ξέρεις όμως με αυτά που του έκανες και το επανέφερες είναι ακόμα ένα παράδειγμα ότι είναι πολύ σκληρές και μελετημένες συσκευές.
      Νέος στη Xiaomi; Διάβασε εδώ πριν ρωτήσεις.
      Η China dev καθώς και όλες τις τελευταίες ρομ τις επίσημες τις κατεβάζεις από en.miui διότι όταν γράφτηκε ο δικός μας οδηγός η Official που σε παραπέμπει ήταν lollipop ενώ εσύ είχες marshmallow.

XTRV the Greek miui definition
    • Ο/H DimitrisPapamichas έγραψε:

Γράφοντας china dev εννοείς China Developer και σε αυτό το νήμα μία είναι και δεν έχει Ελληνικά .Όταν δεν δίνονται άλλα στοιχεία για την διαδικασία ή για την Rom την ίδια ,αυτός που διαβάζει υποθέτει πως ο @NasDriver αναφέρεται σε αυτή του νήματος.
      Σωστά;

Απο το νήμα :

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!
      Στο ποστ που παραθέτεις δεν ισχυρίζεται κανείς ότι κάποια από τις ρομ έχει ελληνικά. Αυτό που λέει είναι ότι αν θέλεις να ξεκλειδώσεις βάλε την China dev. Στην συνέχεια μέσω TWRP βάζεις οποιαδήποτε custom ROM (μεταξύ των οποίων και η Ελληνική στην οποια αναφέρεται το ποστ).
      Φιλικά :)
    • Διαφήμιση
    • @DimitrisPapamichas, να μην υποθέτεις και να διαβάζεις αυτά που είναι γραμμένα και ειδικά αν προορίζονται για εσένα ή για κάποιον άλλον χρήστη...αν μπερδεύεσαι κάπου ρωτάς ζητώντας διευκρινήσεις.

Πουθενά δεν έγραψα ότι η china dev έχει Ελληνικά και φυσικά το ποστ μου δεν πήγαινε σε εσένα αλλά σε άλλο μέλος και κακός ακολούθησες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ οδηγίες που δεν ήταν για εσένα...κάλλιστα θα μπορούσες να είχες ένα τούβλο τώρα στα χέρια σου.

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά :D

• Να πω κι εγώ το θέμα μου μήπως μπορέσει και βοηθήσει κάποιος με ένα redmi note 3:

Προφανώς αρχικά κάναμε κάποιο λάθος στον οδηγό και φτάσαμε σε bootloop (πάτάω power δείχνει το Μι κλείνει ξανανοίγει μόνο του και ξανακλείνει χωρίς να ξανανοίξει 3η φορά)..
      Το κινητό μπαίνει σε fastbooτ, το συνδέω στο pc κάνω edl και ο υπολογιστής μου το δείχνει σωστά σαν qualcomm.........9008 (COM3)
      Ξεκινάω το MiFlash (2016.08.30.0) μου βλέπει το κινητό και εγκαθιστά την κινέζικη dev kenzo_images_6.12.29_20161228.0000.00_6.0_cn.
      Την εγκαθιστά κανονικά, μου λέει result success
      Ξεσυνδέω το κινητό, πατάω power μου δείχνει το Μι και το Android στο κάτω μέρος της οθόνη και οι τρεις κουκίδες φορτώνουν μερικές ώρες... μέχρι που βαριέμαι και το κλείνω.
      Ξανα fastoboot, edl, miflash,flash, success, Power... ξανα τα ίδια

Τι κάνω λάθος;
      Τιμπορώ να κάνω (εκτός να δοκιμάσω άλλη fastboot rom)

Καλή χρονιά
    • Μαρία, δες και στο κουτί ή πίσω από την συσκευή στο λευκό αυτοκόλλητο, γράφει ένα 2015112 ή 2015161, ποιο έχεις εσύ ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Το miflash 2016.08.30 δεν χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή, κάνεις το flash.

Εδώ νόμισα πως εννοούσες πως η china dev εχει ελληνικά .Σημερα αντιλήφθηκα πως εννούσες να βάλει πρώτα αυτή και μετά την ελληνική .Sorry man.
      Τεσπά και για να κλείσω αυτό το θέμα , δεν ακολούθησα την δική σου οδηγία .Τα λάθη έγιναν μερικά ποστ πιό πίσω .Και δεν έκανα τίποτα ανάποδα ,ακολούθησα αυτόν τον οδηγό χωρίς να δω πως χρειάζεται ξεκλείδωμα ο bootloader και πως θέλει μέρες .Μόλις βρέθηκα σε αυτό το βήμα θόλωσα ,έπρεπε να δώσω το κινητό και άρχισα να κάνω την μία πατάτα πίσω απο την άλλη .Τελος καλό όμως και όλα καλά .Σαε ευχαριστώ όλους .