Μπράβο για τον οδηγό παρα πολυ καλος και ευχρηστος, συγχαρητηρια.
Τωρα τελειωσα την διαδικασια και στη συνεχεια μου ζητησε update και το εκανα. Βρισκομαι στην εκδοση MIUI8 και εχει πολλες κινεζικες εφαρμογες + πληκτρολογιο το οποιο ειναι πολυ σπαστικο. Τι μπορω να κανω τωρα για να βαλω την ελληνικη εκδοση που εχει φτιαξει το team το φορουμ? Ευχαριστω
Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Αρχικα συγνώμη αν το εχει ξαναρωτησει κάποιος.Σαν καινούριος χρηστης xiaomi διαβασα τα αρθρα ολα απλα θελω μια διευκρίνιση.Εχω την multilanguage rom με πρόβλημα κλασσικα -2% μπαταρία συνεχεια.Βάση του άψογου οδηγου του φιλου lallasgr θα βαλω μια official rom.Αξιζει να βαλω την global stable και να μεινω σε αυτην με αγγλικο μενου και ελληνικο πληκτρολόγιο και play store ή βαζω global stable μετα china dev ξεκλειδώνω bootloader και μετα βαζω ελληνικη.Συγγνώμη και παλι αν το ρωταω σε λαθος συζητηση
Φυσικά και αξίζει, εξάλλου:
Η ελληνική δημιουργείτε από τις official china και global.
Η global από την official china
Ένα bug της official china θα υπάρχει και στην global και στην ελληνική.
Ένα bug της global όμως μπορεί να μην υπάρχει στην ελληνική, όπως και
ένα bug της ελληνικής μπορεί να μην υπάρχει στην global ή στην china.
Ένα bug όμως της ελληνικής εντοπίζεται ποιο γρήγορα λόγω τον πολλών χρηστών που την χρησιμοποιούν και είτε βγαίνει fix που το διορθώνει είτε γυρνάμε στην προηγούμενη ρομ, όπως έγινε με την 6.7.28 που είχε θέμα με την μπαταρία.
Επίσης, πρόσφατο παράδειγμα για το Mi3/Mi4 (cancro) που η νέα ελληνική ρομ (fix) βγήκε μόνο βάση της china γιατί η global είχε πολλά προβλήματα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις όσοι έχουν global θα λένε έχω πρόβλημα ενώ όσοι έχουν ελληνική θα λένε εμείς δεν το έχουμε.
Έτσι, προσωπικά, προτιμώ και προτείνω την ελληνική, με το σκεπτικό ότι θα μιλάμε όλοι την ίδια "γλώσσα" έχοντας την ίδια ρομ.
Ελπίζω να σε κάλυψα