Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός Unbrick/Flash Official Rom για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo)

• Οδηγός
    • RedMi Note 3 Pro
    • Και εγώ θα περίμενα να μην εμφανίσει το μήνυμα αν απενεργοποιήσεις τις ψηφιακές υπογραφές. Για αυτό δεν γίνεται η διαδικασία αυτή; η χρησιμεύει κάπου αλλού; ?(
      Xiaomi Redmi Note 3 Pro (kenzo)
      MIUI 10 - Global Stable 10.1.1.0
    • Να πω κ γω το δικό μου τώρα , στον οδηγό στην πρώτη σελίδα έχει το Miflash tool κ λέει ότι είναι για win `10 Χ64.Όταν το .ετρεξα κάτι δεν μου άρεσε κ ανακάλυψα ότι είναι για χ86 επειδή το είχα ήδη.Με το miflashtool gemini φλασάρω στο RN2 μου fastboot roms που είναι για χ64.Τι ισχύει τελικά το gemini x64 που έχω ή το MiPhone20151028 που έχει στον οδηγό κ είναι χ86????
    • Διαφήμιση
    • Χωρίς να το παίξω έξυπνος μήπως πρέπει στον C:\ που βάλαμε τον adb φάκελο πρέπει να ανοίξουμε αυτόν τον φάκελο με shift και δεξί κλικ γραμμή εντολών ώστε η διεύθυνση να είναι C:\adb> και μετά να γράψουμε adb > adb devices ???Γιατί διαφορετικά με απλή εκτέλεση σαν διαχειριστής του CMD σε βγάζει σε άλλη διεύθυνση C:\WINDOWS\system32> κ φυσικά δεν γίνεται τπτ.Ευτυχώς το είδα στο spoiler .Πρέπει να έχουμε κ λίγο φαντασία για αυτές τις δουλειές.....
    • Ο/H eti666 έγραψε:

σε βγάζει σε άλλη διεύθυνση C:\WINDOWS\system32>
      Θέλει ως διαχειριστής... όχι απλό παράθυρο.
      Δίνεις ένα "cd C:\adb " , χωρίς τα αυτάκια και τελείωσε η δουλειά..... :)
    • Ο/H mrzoid έγραψε:

Θέλει ως διαχειριστής... όχι απλό παράθυρο.Δίνεις ένα "cd C:\adb " , χωρίς τα αυτάκια και τελείωσε η δουλειά..... :)
      Έχεις απόλυτο δίκιο δεν το γνώριζα αυτό σ'ευχαριστώ.Μόλις έπιασα στα χέρια μου το RN3 pro έφτασε σε 13 μέρες από κίνα κ με global stable MIUI8 παρακαλώ ενώ το παράγγειλα με V7.Φυσικά ξεκλείδωτος ο bootloader (έκανα το τεστ) k μισά ελληνικά μισά αγγλικά.Έκανα μόνο την αίτηση ξεκλειδώματος κ αυτό με δυσκολία γιατί δεν δουλεψε στην αρχή.Θα περιμένω την απάντηση για να συνεχίσω με την china dev να το παίξω κ λίγο κ μετα ελληνική GTV δαγκωτό ....
    • Θετική Απάντηση
      Αφού σου ήρθε με ξεκλείδωτο μπορείς με τον παρακάτω οδηγό να περάσεις αμέσως global dev official ώστε μεν να κλειδώσει ο bootloader αλλά να μπορείς να ξεκλειδώσεις μια χαρα όταν πάρεις το οκ!

Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)

Υπόψιν ότι σήμερα παρέλαβε συνφορουμίτης το ίδιο κινητό με unofficial rom και ξεκλείδωτο bootloader! Τα βήματα που ακολούθησε και δεν κόλλησε πουθενά.

1) Σύνδεση με υπολογιστή
      2) Enable Usb Debugging + Oem Unlock
      3) Άνοιγμα CMD παράθυρο και τρέξιμο τις παρακάτω εντολές

adb devices
      adb reboot recovery

4) Τρέξιμο Mi PC Suite και Flash την αναβάθμιση που του έβγαλε 8.0.1.0 (Official China Stable)

5) Ανοίγει το κινητό στην ρομ που περάστηκε χωρίς πρόβλημα

6) Σύνδεση Mi Account, ενεργοποίηση oem unlock + usb debugging (αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένα)

7) Έτρεξε στο CMD τις εντολές

adb devices
      adb reboot bootloader

8) Mi Unlock tool και ξεκλείδωσε με την πρώτη το τηλέφωνο (ενώ φορούσε ξαναλέω official china stable)

9) Reboot στο σύστημα και copy την Ελληνική dev gtv 6.9.9 μέσα στο κινητό

10) Reboot σε fastboot

11) Εγκατάσταση TWRP και reboot σε TWRP

12) Wipe->advacned wipe->dalvik/data/cache
      13) Back back
      14) Install->επιλογή zip->τελειώνει κομπλέ η εγκατάσταση
      15) Back->back->back
      16) Reboot->Bootloader
      17) Check bootloader / Είχε κλειδώσει
      18) Τρέξιμο Mi Unlock Tool και ξεκλείδωσε αμέσως
      19) Reboot και βουαλά τελευταία Ελληνική dev έπαιζε κομπλέ!! :)

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην eti666 ()
      Αιτία: όλες οι διεργασίες μαζί για να μην χάνεις τον μπουσουλα

• Διαφήμιση
    • Εσύ @lallasgr, παντού οδηγούς "βλεπεις" μου φαίνεται.

Σε κάθε λέξη, σε κάθε πρόταση και από έναν...
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Ο/H eti666 έγραψε:

Μόλις έπιασα στα χέρια μου το RN3 pro
      Καλορίζικο , να είσαι σίγουρος ότι μόλις τελειώσεις με τα φλασαρίσματα κτλ , θα σε εκπλήξει το τηλέφωνο (θετικά πάντα).
      Για τα υπόλοιπα, εφ` όσον μίλησε ο Lallas.gr , όλοι σωπαίνουμε.... (είναι ο γκουρού των οδηγών εδώ μέσα :) )
    • .... έστω και χωρίς "διπλωμα"....

• Ο/H lallasgr έγραψε:

Αν το κινητό είναι Bricked και μπαίνει μόνο σε fastboot και αναγνωρίζεται από το Device Manager ως Qualcomm 900E τότε κάνουμε τα παρακάτω βήματα:

EDIT (2016/06/11): Σήμερα εντόπισα έναν νέο οδηγό που μπορεί να σας βγάλει από την hardbrick κατάσταση xωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε το κινητό. Όπως καταλαβαίνετε αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα. Δυστυχώς (ευτυχώς για μένα) δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά για να είμαι 100% σίγουρος ότι δουλεύει αλλά πιστεύω ότι θα δουλεύει. Τον παραθέτω λοιπόν εδώ για όποιον τυχόν brickάρει το κινητό του σε αυτό τον βαθμό. Αυτό που καταφέρνει η συγκεκριμένη διαδικασία είναι να περνάει το πρόβλημα με το 900E και να βάζει τo κινητό σε edl mode και να αναγνωρίζεται σωστά ως 9008.

Unbrick RN3 from HS USB 900E with modified fastboot file

Πάμε λοιπόν:
      1) Κατεβάζετε το modified fastboot file
      2) Κάνετε επανεκίνιση του κινητού σε fastboot (Volume- και Power μέχρι να δείτε λαγουδάκι)
      3) Τρέχετε το edl.cmd αρχεία από το zip που κατεβάσατε (κάντε διπλό κλικ επάνω του)
      4) Τώρα θα πρέπει στο Device Manager να σας αναγνωρίσει το κινητό ως 9008/edl mode
      5) Προχωράτε κανονικά με το MiFlash και βάζετε μία official fastboot rom
      Μπράβο καταφέρατε να κάνετε unbricked την συσκευή σας
      Γεια σας παιδιά και από εμένα. Fan της Xiaomi εδώ και πολλά χρόνια, αποχωρίστηκα προ μηνός το παλιό και αγαπημένο Galaxy Note 2 και πήρα το τιμημένο Xiaomi Redmi Note 3. Έφτασε την Παρασκευή, το χάρηκα τις πρώτες μέρες και σήμερα είπα να γίνω άνθρωπος επιτέλους και να βάλω την ελληνική ROM. And then all hell broke loose. Ας τα πάρω από την αρχή.

Το κινητό το πήρα από Gearbest. Δεν ήλεγξα αν ο bootloader ήταν κλειδωμένος ή όχι από τη μάνα του. Έκανα όλα τα βήματα όπως αναφέρονται στον οδηγό κατά γράμμα. Και φτάνουμε στο σημείο που του κάνω flash την China Developer. Ήταν μεσημέρι και επρόκειτο να φάω. Και πάρα πολύ έξυπνα το έβαλα να το κάνει με τη σκέψη ότι όταν επιστρέψω θα έχει γίνει. Ήμουν αρκετά σίγουρος ότι όλα λειτουργούσαν ρολόι γιατί όντως έτσι συνέβαινε. Στο ενδιάμεσο πήγα να το τσεκάρω σε τι κατάσταση βρίσκεται και μου έγραψε ότι τα κατάφερε μετά από 135 δευτερόλεπτα. Επειδή δεν είχα διαβάσει τον οδηγό παρακάτω να το βγάλω ή να μην το βγάλω το άφησα εκεί και θα επέστρεφα εντός ολίγου. Όταν επέστρεψα είχε για κάποιον λόγο αρχίσει να flashaρει ξανά το κινητό και έβγαλε error. Δεν ξέρω αν πάτησα κάτι όταν το είχα δει προ πέντε λεπτών μου είχε βγάλει success, αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί ήταν λες και χειριζόμουν πορσελάνη της δυναστείας των Ming. Μου έβγαλε ότι δεν φτάνει ο χώρος, το πάτησα ξανά να φλασάρει και μου έβγαλε το hello packet. Στον οδηγό έγραφε να κάνω επανεκκίνηση αν το βγάλει όπως και έκανα. Και δεν μου το αναγνώριζε στο port παρά ως 900Ε. Και... dead. I see dead people. Dead man walking. Dead, like so dead, like OMG dead.

To κινητό ήταν non responsive και παραμένει ως τώρα, έχω κάνει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν μπαίνει σε fastboot mode ούτε και σε κανένα άλλο mode όσους συνδυασμούς και όση ώρα κι αν προσπαθώ. Το περισσότερο που κατάφερα να κάνω είναι να σπάσω τα νεύρα μου και να είμαι στη γνωστή rage φάση του WTF??

Τα βήματα που έχω κάνει είναι:
      1) Έχω βάλει αυτό το αρχειάκι που γράφει στο τέλος του οδηγού, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορώ να το βάλω σε fastboot μηδέν εις το πηλίκο.
      2) Έχω αλλάξει manually τους driver του 900Ε σε αυτούς του 9008. Αποτέλεσμα είναι ότι με το flash tool του οδηγού δεν το βλέπει ποτέ. Με το πιο καινούριο MiFlash που το βρήκα στο global forum της Xiaomi μου βγάζει τη θύρα. Αλλά όταν πατάω flash το πρώτο μήνυμα που μου βγάζει είναι "sahara read and error with status: 9" (θυμάμαι καλά από άλλα android ότι αν σου βγάλει Σαχάρα απλά μπαίνεις στο μπάνιο και κλαις σε εμβρυϊκή στάση;). Αν το πατήσω ξανά μου βγάζει αυτό για το happy packet στα 2 δεύτερα, στα τρία μου λέει ότι δεν κατάφερε να το διαβάσει και στα 7 έως 8 μου λέει κάτι ακαταλαβίστικο στα ελληνικά και... error. Πήγα να του τη φέρω και μου την έφερε.
      3) Έχω αλλάξει υπολογιστή μήπως και μπουρδουκλώθηκαν οι drivers και πάλι τίποτα.
      4) Το έχω ανοίξει, του έχω βγάλει τα τρία καλώδια από μέσα (USB, battery και power νομίζω) τα έβαλα ξανά και τίποτα.
      5) Έχω αλλάξει έξι θύρες USB σε δύο υπολογιστές.
      6) Ό,τι υπάρχει νομίζω το έχω κάνει. Και τίποτα.

Το μόνο το οποίο κάνει είναι να αναβοσβήνει ένα κόκκινο λαμπάκι όταν το βάζω να συνδεθεί στο PC και μου το εμφανίζει ως 900Ε. Ειλικρινά, είμαι σε απόγνωση. Please, help, νοιώθω σαν τον Τομ Χανκς στον Ναυαγό χωρίς την μπάλα του :(
    • Διαφήμιση
    • Να μάστε καλά να το θυμόμαστε...

Κάλεσε την "Μπαμπουλας Α. Ε. " , ν αναλάβει αυτή από δω κ πέρα... :mrgreen: :mrgreen: