Διαφήμιση

Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό

• @caeser κι εγω αυτο λεω, ολα τα συστημενα (track number) περνάνε απο το τελωνείο και ελέγχονται, τωρα αυτό φυσικα εξαρτάται απο τους τελωνειακους υπαλλήλους,πηρα τηλέφωνο εγω προσωπικά για ενα δεμα δικο μου και μιλησα με τα γραφεία και μου ειπαν αυτα που σας ειπα παραπάνω.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    • Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό

@venioni
      Αφού πήρες τηλέφωνο λογική απάντηση σου έδωσαν. Τι περίμενες να σου πουν ανοίγουμε ένα πακέτο στα 1000 οπότε συνέχισε να φέρνεις κινητά από Κίνα χωρίς να αποδιδεις ΦΠΑ στο κράτος (και σε μερικές περιπτώσεις πουλα τα σε eshop με τιμολόγια από το Κατμαντου)? Προς αποφυγή παρεξηγησεων δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά σε περιπτώσεις που όλοι ξέρουμε.
      Ήταν μια από τις 100αδες τυποποιημενες απαντήσεις που δίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (λείπει ο προϊστάμενος, δεν είναι δουλειά μου η σφραγίδα, εννοείται ότι ελέγχουμε όλα τα πακέτα κτλ).
    • Μήτσο ρεαλιστης είμαι.
      Όταν μεχρι σήμερα δεν ελεγχαν κανένα το να ελέγχουν το 1 στα 1000 και φυσικα ειναι τεράστια πρόοδος κι επιτυχία.

Even dead i will fight.
    • Διαφήμιση
    • Εννοείται, αφού ξέρεις, εγώ μαζί σου είμαι!!! :thumbsup:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Ο/H gvoi έγραψε:

Ίδια ιστορία με τον top one, μία εβδομάδα μου έλεγαν αύριο στέλνουμε και μετά από μία εβδομάδα ζήτησα ακύρωση και refund αφού μου είπε ο κινέζος "Α δεν έχουμε ! Σε δέκα μέρες!Αν θες έχουμε το χρυσό τώρα". Μετά από συζήτηση με τον @takisfrag είδαμε ότι το refund από Άλι γίνεται σε 15 εργάσιμες περίπου οπότε παραπάνω από την διαθεσιμότητα του τοπ.
      Άρα είπα να περιμένω κ έστειλα ένα μέιλ με πολλά ωραια μπινελικια...
      Δύο μέρες μετά έλαβα τρακινγκ DHL. Κ όταν Ρώτησα πως κ έτσι κ που το βρηκατε μου απάντησαν ότι μου έδωσαν προτεραιότητα! Πρόλογος κορυφαίου επιπέδου!!

Για την ώρα έχω δύο τρακινγκ ένα HK για Αγγλία και ένα από Αγγλία για Ελλάδα..

Ή απορία είναι τι θα έχει μέσα το κουτί που θα λάβω!!

Αλλά κ η φάση και η χαρη μιας παραγγελίας από κινεζομαγαζο όπως λέγαμε το πρωί..

Αν τελικά λάβω αυτό που είχα παραγγείλει αρχικά κραταω σαν χαιλαιτ της όλης φάσης τον πρόλογο του κινέζου!!!!

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
      Εγώ είχα παραγγείλει απο εναν πωλητή ο οποίος ενω μου είπε πως το έχει σε στον πέρασε μια βδομάδα και δεν το είχε στείλει. Πατησα ακύρωση και δεν τη δέχτηκε. Η αιτιολογία ήταν η καθυστέρηση της παραγγελίας. Μου ζήτησε να αλλάξω τον λογο και να βάλω πως δεν θέλω το θέλω πια. Το εκανα και δέχτηκε την ακύρωση. Το άλι μου είπε πως θα έχω τα χρήματα σε 1-15 εργάσιμες. Σε 2 μερες μου τα είχε βάλει και εκανα τη παραγγελία απ τον Τοπ ο οποίος το έστειλε σε 4 μέρες και το είχα μετα απο αλλες 4. Για κάποιο λογο στο λονδινο έκανε 2-3 φορες το δρομολόγιο gatwick - stansted
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H venioni έγραψε:

Ολα τα συστημενα περνάνε απο τελωνείο, απο το 2016 εχουν δώσει εντολή να τα τσεκαρουν ολα, το κοστος-ταριφα για τον έλεγχο ειναι 3 ευρω η δασμολογικη ατελεια ειναι εως 45 ευρώ, για να αποφυγουμε τυχον μπερδεματα θα πρέπει να εχουν τα δεματα μεσα το τιμολογιο-αποδειξη.

Αν όντως ισχύει αυτό, τότε ή κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή απλά κάνουν εξαιρέσεις...Γνωρίζω προσωπικά ΔΕΚΑΔΕΣ (!!!) περιπτώσεις συστημένων πακέτων (πολλών εκ των οποίων περιείχαν τηλεφωνικές συσκευές) που απλά παραδόθηκαν με μοναδικό ..."κόστος" την υπογραφή του παραλήπτη (επειδή ήταν συστημένα!).
      προσωπικά μέσα στο 2016
      2 τηλέφωνα 1 drone 1 συναγερμό σπιτιού, κατι powerbank, κατι tracker κλπ. ολα συστημένα και κανένα τελωνείο μέχρι στιγμής
      OffTopic
      φτου φτου μη το ματιάσω...
      αλλα και αυτα που δεν ηταν συστημενα αλλα ηταν μικροτερης αξιας παλι δεν περασαν τελωνειο.
      Πιστευω ειναι ότι κάτσει και ίσως εχουν πάρει νέους και.... κανουν δουλειά. Οποτε υπομονη και θα παλιωσουν και αυτοι και θα αραξουν.....
    • Και τα μυαλά στα μπλέντερ

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
    • Διαφήμιση
    • Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

εβαλα πριν λιγο το τρακινγκ ναμπερ που μου εδωσαν , για το κινητο που αγορασα , και μετα απο 3-4 μερες μου εβγαλε αυτο .
      τι θελει να πει ο ποιητης?
    • οτι ο πωλητής έχει στείλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία στον κουριερ για το το πακέτο που πρόκειται να στείλει σε εσένα.
      Ο κουριερ αναγνωρίζει οτι πήρε τα στοιχεία και πληροφορεί πως αυτο δε σημαίνει πως έχει πάρει το πακέτο.
      1-2 μέρες (ελάχιστες φορές και παραπάνω) μετά παίρνει και το πακέτο
    • Εγώ για παράδειγμα, που παρήγγειλα ένα mi band 2 από GearBest,
      Την Δευτέρα μου έβγαλε το information recieved και από τότε καμία ενημέρωση.
      Θα πρέπει να ανησυχώ;
    • Όχι μέχρι να παραλάβει η singpost από την εσωτερική κούριερ της Κίνας μπορεί να περάσει και εβδομάδα.

XTRV the Greek miui definition
    • Διαφήμιση
    • Ναι τόσο κάνει..άλλη μια βδομάδα να φανεί Ελλάδα και άλλη μια χοντρικά να παραλάβεις..Σύνολο Τρεις αν όλα πάνε καλά κατά μέσο όρο