Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό
Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες
-
-
Σήμερα παρέλαβα το δέμα, μου το φέρε ο ταχυδρόμος και δεν μου είπε να πληρώσω τίποτα. Το δέμα μέσα είχε χαρτιά από το τελωνείο και έγραφε για ένα ποσό 34,44€, χωρίς να λέει αν πρέπει να πληρώσω και που πρέπει να πληρώσω.
Τι κάνω; γνωρίζει κανείς; -
Την πάπια!!!!
Πέρα από την πλάκα, τι ακριβώς γράφει το χαρτί αυτό; -
Ο/H johnmlrs έγραψε:
δηλδη και εμενα που εχει μπλοκαρει στο τελωνειο ενα mi5 μπορω να παω ο ιδιος να το παραλαβω απο εκει?
Ο/H nhatzi έγραψε:
Σήμερα παρέλαβα το δέμα, μου το φέρε ο ταχυδρόμος και δεν μου είπε να πληρώσω τίποτα. Το δέμα μέσα είχε χαρτιά από το τελωνείο και έγραφε για ένα ποσό 34,44€, χωρίς να λέει αν πρέπει να πληρώσω και που πρέπει να πληρώσω.
Τι κάνω; γνωρίζει κανείς;
-
Ναι γράφει "Δασαφηση ταχυδρομικά δεματων" και δεν πλήρωσα τίποτα. Ρωτάω τον ταχυδρόμος "χρωστάω τιποτα" και μου είπε όχι. -
Ο/H Xiaomired έγραψε:
Κι ομως την πατησα...
Πριν λιγο με πηρανε τηλεφωνο απο την dhl και μου ειπανε οτι υπαρχει σε αναμονη ενα δεμα απο την Σιγκαπουρη με ενα τηλεφωνο λεει και μου ζητανε διαφορα.
Μεταφορικα 37,80 συν οτι θα κοστισει το τελωνειο.
Μου ζητησανε την αποδειξη αγορας που πληρωσα.
Το περιεργο ειναι οτι απο αυτους που αγορασα δεν εχω λαβει ακομη κανενα mail οτι στειλανε κατι.
Δεν εχω καν το tracking number, δεν εχω τιποτε.
Τι κανω τωρα;
-
Ο/H nhatzi έγραψε:
Ναι γράφει "Δασαφηση ταχυδρομικά δεματων" και δεν πλήρωσα τίποτα. Ρωτάω τον ταχυδρόμος "χρωστάω τιποτα" και μου είπε όχι.
Ωραίος απλά έκαναν πατάτα τα ΕΛΤΑ έχει ξαναγίνει και με άλλο παιδί από το φόρουμ αστο έτσι μην ασχολείσαι δεν νομίζω να σε βρουν ποτέεμένα που πήγε τελωνείο μου ήρθε ειδοποίηση από ταχυδρομείο και πλήρωσα την διασάφηση για να το πάρω !
Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο/H markito έγραψε:
Παράνομο ειναι να μην πληρώνουν ΦΠΑ-Τελωνείο οι έμποροι και τα μαγαζιά που τα φερνουν από εξω και τα μεταπωλούν.
Εμεις ειμαστε ιδιώτες, το θέλουμε για ιδιωτική χρήση γιατι να πληρώνουμε?
Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα. -
Ο/H nhatzi έγραψε:
Ναι γράφει "Δασαφηση ταχυδρομικά δεματων" και δεν πλήρωσα τίποτα. Ρωτάω τον ταχυδρόμος "χρωστάω τιποτα" και μου είπε όχι.
Από τη στιγμή που δεν έχουν το ΑΦΜ σου για να βεβαιωσουν κάπου την ωφειλή σου δε νομίζω πως έχεις κάποιο θέμα.
Επομένως κάνεις τη πάπια. -
Επειδή δεν ξέρεις την νομοθεσία περί εμπορίου καλό θα ήταν φίλτατε @markito να ψάχνεις κατι πριν το γράψεις.
Το ΦΠΑ λοιπόν το πληρώνουν άπαντες και δια της μεθόδου του τιμολογίου αγοράς ή σε πιο σπάνιες περιπτώσεις πώλησης προιόντως το κόστος μεταφέρεται απο τον έναν έμπορο στον άλλον.
Πχ Αγρότης εγω και πουλάω σε σένα μηλά με 1€ το κιλό. +13% ΦΠΑ εσύ μου πληρώσεις 1.13€. Κρ€ατάω εγώ το 1€ και τα 13 λεπτα τα αποδίδω στο κράτος.
Μετά εσύ πουλάς τα ίδια μήλα σε έναν άλλον έμπορο με 1.5€+13%. Κρατάς εσύ το 1.5 και πληρώνεις στο κράτος την διαφορά απο τα 0.13 που έδωσες στον αγροτη δηλαδη 0.195€ - 0.13€= 0.065€.
Μετα ο Χ Εμπορος πουλάει τα ίδια μήλα πάλι στον τελικο καταναλωτη με 3€ το κιλο τελικη τιμή. Αφαιρει τα 0,195€ που έδωσε σε ΦΠΑ σε σένα και αποδίδει την διαφορα και πάλι στο κράτος.
Πάνω κάτω έτσι δουλεύει το σύστημα.
Even dead i will fight. -
Βασικά έτσι ακριβώς δουλεύει όσον αφορά το ΦΠΑ. Με απλά λόγια το ΦΠΑ το πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, επειδή ακριβώς είναι για ιδιωτική χρήση! Εαν ήταν για επαγγελματική τότε δεν θα το πλήρωνε αλλά θα αφαιρούτανStay away from dx.com
Redmi Note 2 2/32 | Xiaomi Piston 3 Redot | MiKey | MiBand 1.1 | Xiaomi Router Mini | Mi Power Strip | Xiaomi Touch Gloves | Xiaomi PowerBank 10000mAh | Xiaomi Yi | MiBand 1s | Mi WiFi Amplifier | Roidmi | Xiaomi Yi | Mi Capsule | Mi Rabbit 16GB -
Ναι βρε συ το ξέρω απλώς ήθελα να τονίσω ότι είναι άδικο κατά τη γνώμη μου να πληρώνω ΦΠΑ από τη στιγμή που αγοράζω κάτι απ'έξω και είναι για ιδιωτική χρήση και όχι για εμπορική εκμετάλλευση.
Άλλο το νόμιμο δηλαδή και άλλο το ηθικό.
Σε όλα αυτα που λες έχεις δίκιο.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες
-
Παρόμοια νήματα