Διαφήμιση

Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό

• Για την ενημέρωση σας όσον αφορά ΕΕΤΤ και τέλος 3€ => postalfees.pdf

Αν θα κάνετε καταγγελία για κάτι που έχει ήδη εγκρίνει η ΕΕΤΤ ... καλύτερα πάτε στον Συνήγορο του Πολίτη => Συνήγορος του Πολίτη | Συνήγορος του Πολίτη
    • Καλημέρα @Bodai σύμφωνα με αυτό που ανέβασες και το παρακάτω το τέλος των 3 ευρώ είναι νόμιμο και ας μην γκρινιάζουμε.
      β) Τέλη εκτελωνισµού από ΕΛΤΑΤα τέλη που προβλέπονται στον ισχύοντα τιµοκατάλογο των ΕΛΤΑ είναι:
      • «Τέλος εκτελωνισµού»: 3 ευρώ για αντικείµενα επιστολικού ταχυδροµείου από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποίαπροσκοµίστηκαν από τα ΕΛΤΑ ΑΕ στις τελωνειακές αρχές για σχετικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δενπεριέχουν αντικείµενα που επισύρουν δασµοφορολογικές επιβαρύνσεις και χαρακτηρίστηκαν από τιςτελωνειακές αρχές ως «τελωνειακά ελεύθερα».
    • Πήγα σήμερα στο ταχυδρομείο να αφήσω το 3ευρό και να πάρω το συστημενο και η υπαλληλος μου επιβεβαιωσε πως αν πάνω γραφει έστω 0.01€ μπαινει το 3€.
      Αν γράφει 0€ ή δειγμα δωρέαν περνάει σκουληκιάρικα.
      Ο καιρός γαρ εγγύς. Λειάν συντόμως θα δουμε τι ψάρια πιάσαμε.

Even dead i will fight.
    • Διαφήμιση
    • Έχω νέα. Μίλησα με Σελίνα και της είπα να κοιτάξει sweden post ή malaysia post για αποστολή powerbank. Είπε θα το δει. Για να δούμε μήπως εισακουσθούν οι παρακλήσεις μας και αρχίζουν να στέλνονται και τα powerbanks Ελλάδα από vickmall.
    • Πληροφοριακά και μόνο @zisistil ισως το ξέρεις ηδη: To Banggood τα στέλνει κανονικά τα Powerbank και περνάνε. Εχω πάρει από εκεί μετά από 2 συνεχόμενες προσπάθειες το Φλεβάρη και μάλλον βρήκαν τη λύση, διαβάζω και αλλους που δεν είχαν θέμα.
    • Παράγγειλα ενα redmi 4 pro απο vickmall. Έρχεται από Κίνα με NL post.

Δε ξερω αν εχω σταθεί τυχερός αλλα μετα από 100αδες παραγγελιες τα τελευταια χρονια δεν εχω περασει ποτέ τελωνειο. Αν και τους τελευταιους μηνες εχουν σφηξει τα πραγματα, εχω παρει android tv boxes, μπαταρίες κινητών, powerbanks αυτη τη χρονιά και όλα ηρθαν. Δε ξερω αν παίζει ρόλο το οτι μένω επαρχία, ανατ. Μακεδονία.

anyway, θα ενημερώσω για την εξέλιξη για να υπάρχει και το feedback :D
    • Ο/H lefteris82 έγραψε:

Παράγγειλα ενα redmi 4 pro απο vickmall. Έρχεται από Κίνα με NL post.

Δε ξερω αν εχω σταθεί τυχερός αλλα μετα από 100αδες παραγγελιες τα τελευταια χρονια δεν εχω περασει ποτέ τελωνειο. Αν και τους τελευταιους μηνες εχουν σφηξει τα πραγματα, εχω παρει android tv boxes, μπαταρίες κινητών, powerbanks αυτη τη χρονιά και όλα ηρθαν. Δε ξερω αν παίζει ρόλο το οτι μένω επαρχία, ανατ. Μακεδονία.

anyway, θα ενημερώσω για την εξέλιξη για να υπάρχει και το feedback :D
      Βασικα για εμάς που μένουμε Μακεδονία χειρότερα είναι γιατί στης Θεσσαλονίκης έσφιξαν πολύ τα πράγματα
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gpapaioa έγραψε:

Το κακό έχει παραγινει πια δεύτερη συνεχόμενη θήκη πάει για ΥΕΔ Θεσσαλονίκης. Είναι και για άλλον άντε ζητά του και 3 ευρώ εξτρα.

Τελικά μήπως ότι είναι για κεντρική - βόρεια Ελλάδα το στέλνουν κατευθείαν ΥΕΔ Θεσσαλονίκης.
      Σκανερ μάλλον δεν παίζει αλλιώς γιατί να σταματανε τις θήκες στο φακελάκι με τις φυσαλίδες. Ούτε μπαταρία έχει ούτε και μεγάλο είναι.
      Πάντως ο @osalonikios έχει δίκαιο. Αφού πρώτα περάσαμε τα τέρατα τώρα θα πληρώνουμε ౩€ για tempered glass του δολαρίου. Τουλάχιστον θα θυμάμαι τα xiaomi που πέρασαν αέρας μέχρι τώρα οπότε δεν
      πειράζει ας πληρώσουμε και 3€ για την θήκη τους :P :lol: :whistling:

Πριν λίγες ημέρες παρέλαβα 2 δέματα με θήκες, tempered glass, bluetooth ηχείο και κανένα δεν πέρασε από ΥΕΔ Θεσσαλονίκης.

Σήμερα έκανα ακόμα 2 παραγγελίες από Gearbest και θα ενημερώσω κι αυτές πως πάνε.

Δεν υπάρχει κανόνας ότι ΟΛΑ περνάνε ή κανένα. Βλέποντας και κάνοντας.

Επειδή όμως έχει χαθεί η μπάλα με όλων τις εμπειρίες μάλλον πρέπει να φτιάξουμε πχ ένα τόπικ με προτεινόμενους τρόπους παραγγελιών και καταστημάτων ( με την όποια επιφύλαξη φυσικά).
      Κάθε μέρα γίνονται οι ίδιες ερωτήσεις και απαντήσεις. Καλό θα είναι να βοηθήσουμε ειδικά αυτούς που είναι πρωτάρηδες στις παραγγελίες.
      Won't Back Down
    • Χαχαχααχ χθες και προχθες μιλουσαμε με τα παιδια για το redmi note 4 3/64 που μπηκε τελωνειο
      Τελικα βγηκε απο το τελωνειο,πηγα το παρελαβα και το μονο που πληρωσα ηταν 3 ευρω τελη εκτελωνισμου,τυχη βουνο που λεμε :D
      8) 8) 8)
    • Διαφήμιση
    • Κι εγώ για 1 Redmi 3s πλήρωσα 45€ και περίμενα 25 ημέρες στο τελωνείο...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk