Φιλε μου να σου πω πέντε πράγματα μια και το συγκεκριμένο προτζέκτορα τον αγόρασα και γω.Ο/H dfm έγραψε:
Ερώτηση επειδή δεν έχω κάνει αγορά μέσω του ALI: Βρήκα το είδος (projector EXCELVAN cl720d) που με ενδιαφέρει σε κατάστημα του ALI, στο ίδιο κόστος με το GEARBEST και αναφέρει ships from germay και με εγγυημένο χρόνο παράδοσης 7 ημερών (Excelvan CL720D CL720 Projector 3000 Lumens HD Home Theater 1080P Read Led Projector HDMI / VGA/ USB/ AV /TV Proyector PK GP90-in Projectors from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group).
Λογικά είναι διαθέσιμο σε γερμανική αποθήκη και άρα δεν έχει φόβου τελωνείου. Το κατάστημα είναι το EXCELVAN OFFICIAL STORE
Να προχωρήσω άφοβα και να ρίξω μαύρο στο GEARBEST;;;
Αγορα από Gearbest, αγγλική αποθήκη. Μου στοιχισε γύρω στα 166€ μαζι με τα μεταφορικά, λόγω ευρωπαικης αποθήκης. Το μηχάνημα παααααρα πολύ καλο, έχει και ψηφιακή τηλεόραση επάνω, όλες τις διαθέσιμες συνδέσεις, φωτεινη εικόνα, δυνατό ήχο, όλα πολύ καλα, εκτος από το θόρυβο .... Δυστυχως το ανεμιστηρακι του ακούγεται παααααρα πολύ. καταντάει ενοχλητικό. Αυτο ήταν το μονο ελάττωμα που του βρήκα.
Ομως ήμουν άτυχος και στις 15-20 ημερες που το δούλεψα (το είχα πάρει πριν 3,5 μήνες, αλλα δεν είχε τελειώσει η ανακαίνιση του χώρου που θα το εγκαθιστούσα, οποτε το είχα μεσα στο κουτί και περίμενα. Οτανμ παρουσίασε το πρόβλημα είχα ξεπεράσει πια τις 45 μέρες και δεν δικαιούμουν αντικατάστασης είπε το Gearbest), παρουσίασε πρόβλημα στην επικοινωνία της συσκευής με το τηλεχειριστήριο. Ενω με τα κουμπιά πάνω στον προτζέκτορα δούλευε μια χαρα, με το τηλεχειριστήριο .... ΥΟΚ, το οποιο σημειωτέον δούλευε κανονικά (έστελνε σήμα υπέρυθρες, το έλεγξα) !!!!!
Τελικα αναγκάστηκα να το στείλω Κινα (όχι Αγγλια, μια και αυτοί εκεί δεν είχαν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν προιοντα και να τα προωθούν Κινα), πλήρωσα 49€ έξοδα αποστολης με ΕΛΤΑ, έκανε 1 μηνα να φτασειν (ακόμη δεν με ενημερωσαν ότι το παρέλαβαν), μου έσπασαν τα ............ σχετικά με την αποστολη και το ποιος θα επωμισθεί τα έξοδα αποστολης στην Κινα (τελικά μου επέστρεψε το paypal 30€), και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αυτα με το Gearbest !!!!!!!!!
Τωρα νομίζω ότι και στο Ali μια από τα ιδια θα τραβήξεις, μια και σε περιπτωσηη αποστολης για επισκευή θα πρέπει να το στείλεις Κινα στοπ εργοστάσιο, δεν ξέρω τι παίζει με τα έξοδα αποοστολης, αλλα δεν έχω λόγο να πιστέψω ότι θα σου πουν κάτι διαφορετικό, και η ταλαιπωρια από πλευράς χρόνου θα είναι η ιδια ....
Απλα, μια και τους έχω σιχαθεί στο Gearbest, θα σου έλεγα, πως αν συντρέχουν όλες αυτές οι προυποθεσεις (βλέπε Γερμανικη αποθήκη), παρτό από Ali, μπας και φανείς τυχερός.
Παντως σα συσκευή δεν θα το μετανοιωσεις ....

Κώστας
Xiaomi Redmi Note 7 (11.0.1 PEDMIXM) & mi Max 3 (11.0.4.0 QEDMIXM), Oneplus 8 Interstellar (12/256GB, Oxygen OS 10.5.11), Honor Magic 2 Watch, iPhone XS Max 256GB
Think different, think macuse.net
Xiaomi Redmi Note 7 (11.0.1 PEDMIXM) & mi Max 3 (11.0.4.0 QEDMIXM), Oneplus 8 Interstellar (12/256GB, Oxygen OS 10.5.11), Honor Magic 2 Watch, iPhone XS Max 256GB
Think different, think macuse.net