Διαφήμιση

Γίνονται updates από Xiaomi στο Mi-4c ?

• Γίνονται updates από Xiaomi στο Mi-4c ?

Γεια-χαρά (1ο post)

Πήρα πρόσφατα το Mi-4c (32GB) με την διεθνή ROM, 5.1.1 LMY47V και MIUI 7 55.12.31|Beta

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τι ισχύει με τις αναβαθμίσεις γενικότερα (λειτουργικό και MIUI)?
      Κυκλοφορούν από την εταιρία? Οι ROM που δίνονται εδώ στο forum είναι custom σεταρίσματα?

Το κινητό το έχω σε αγγλικά γυρισμένο - Ίσως περιστασιακά να βάλω για λίγο Ελληνικά, όταν π.χ.
      έχω να δοκιμάσω κάποια εφαρμογή, κτλ.

Ευχαριστώ
    • Θετική Απάντηση
      Καλησπέρα και καλωσήρθες στην παρέα μας!

Ας εξηγήσω λίγο τι συμβαίνει με τις rom και τη MIUI αν και έχουν υποθεί και μπορείς να τα βρεις ψαχουλεύοντας το φόρουμ! (θα κερδίσεις 10απλά βέβαια με αυτά που θα μάθεις όχι μόνο για MIUI αλλά και για Xiaomi)
      Οι MIUI roms λοιπόν βγαίνουν σε 2 ΚΥΡΙΕΣ εκδόσεις.
      Developer και Stable!
      Developer βγαίνουν κάθε παρασκευή (η λεγόμενη Orange Friday) και ουσιαστικά περιλαμβάνουν την αφρόκρεμα των features γιατί είναι οι πρώτες στις οποίες μπαίνουν νέες λειτουργίες και δοκιμάζονται.
      Stable βγαίνουν αραιά και χωρίς κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Περίπου ανα 1-2 μήνες έχουμε update. Αυτές ουσιαστικά είναι Developer Roms με διορθωμένα όποια bugs υπάρχουν και γενικά μια stable που κυκλοφορεί σήμερα, βασίζεται πάνω σε μια developer που είχε βγεί πριν 1-2 μήνες και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά τα updates που ρωτάς, υπάρχουν τα OTA updates δηλαδή κατευθείαν απο την εφαρμογή "Updater", αλλά και τα χειροκίνητα updates που ουσιαστικά κάνεις drag and drop τη rom στο κινητό σου και εσύ μέσω της εφαρμογής "Updater" ξεκινάς την εγκατάσταση.

Ota update λοιπόν έχουν ΜΟΝΟ οι επίσημες Developer και Stable εκδόσεις και όταν λέω επίσημες εννοώ αυτές που έχουν ΜΟΝΟ αγγλικά και κινέζικα μέσα. Όλες οι άλλες roms είναι "πειραγμένες" και δεν υποστηρίζουν τα OTA updates.

Η ελληνική rom(είτε developer είτε stable) που αξίζει με 1000 να βάλεις βασίζεται πάνω στις επίσημες dev και stable και έχουν προσθεθεί/αφαιρεθεί πράγματα για να τη φέρουμε στα μέτρα μας.
      Επειδή δοκιμάζονται απο την πλεονότητα των ατόμων εδω μέσα είναι πολύ καλές εκδόσεις χωρίς προβλήματα, και εαν έχουν, τότε υπάρχουν άτομα που θα σε βοηθήσουν να το λύσεις. Βέβαια οι ελληνικές δεν υποστηρίζουν OTA updates προς το παρόν για λόγους ασφαλείας. Αλλά κατεβάζεις τη νέα rom , την περνάς στη συσκευή και κάνεις την αναβάθμιση. Είναι απλό.

Τώρα λίγα λόγια για τη συσκευή σου. Αρχικά να ξέρεις οτι η συσκευή σου είναι πολύ πιθανό να έχει κλειδωμένο bootloader. Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να τον ξεκλειδώσεις για να περάσεις μη-Official rom.
      Υπάρχει κατατοπιστηκότατος οδηγός στο forum που θα σε βοηθήσει.
      Τώρα το "ασχημο" νέο είναι οτι αυτή τη στιγμή η συσκευή σου δε φοράει επίσημη rom αλλά μια rom πειραγμένη απο το μαγαζί για να σου προσθέσουν τα ελληνικά. Και αυτό το βλέπουμε απο τον αριθμό της rom. Καθώς ο επίσημος αριθμός θα είχε τη μορφή MIUI 7 5.12.31 | Beta και όχι "55". Άρα φοράς μια πειραγμένη Developer Rom που φτιάχτηκε στις 31/12/2015 (αυτό λένε οι αριθμοί). Τώρα που μιλάμε η τελευταία Dev rom είναι η MIUI 7.4 6.5.12 | Beta δηλαδή στις 12/05/2016 (την περασμένη παρασκευή).

Κοίταξε στο κατάλληλο τμήμα για τη συσκευή σου και θα βρείς ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πληροφορίες για να προχωρήσεις σε αντικατάσταση της rom σου με την τελευταία επίσημη ή ελληνική rom.

ps. Μπορεί να έχεις ακουστά και για Global Rom η οποία είναι απλά η επίσημη stable με περασμένα τα Google Apps. Με απλά λόγια δλδ. Είναι επίσημη οπότε υποστηρίζει OTA updates και αυτή η έκδοση.
      Πρόσεξε, οι επίσημες δεν έχουν google apps. Εαν θέλεις τη γνώμη μου, προχώρα για εγκατάσταση της ελληνικής να είσαι τζιτζί! :D

Καλωσήρθες και καλή διαμονή!! :D

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην Bodai ()
      Αιτία: Ολοκληρωμένη Απάντηση

• Thanks for the info.

Η Ελληνική ROM είναι η International ή είναι ΜΟΝΟ ελληνικά? Όπως είπα χρησιμοποιώ τη συσκευή σε αγγλικό configuration. Κερδίζω κάτι βάζοντας την ελληνική δεδομένου θα χρησιμοποιώ αγγλικά?

Μήπως είναι καλύτερα να βάλω την επίσημη διεθνή?
    • Διαφήμιση
    • Η ελληνική rom έχει και αγγλικά οπότε δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα. Είναι επιλογή σου αν θέλεις να βάλεις την Global..
    • Εγώ θα σου έλεγα... βάλε και τις 2!!!! Δοκίμασε και τις 2 (εαν έχεις χρόνο φυσικά) και δες μονος σου τις διαφορές και καταστάλαξε εκεί που νομίζεις εσύ καλύτερα!
      Και εγώ στην ίδια φάση με εσένα είμαι, έχω την ελληνική με αγγλικό interface. Τα αγγλικά στα menus μου κάθονται πολύ καλύτερα και οπως και να το κάνουμε είναι η native γλώσσα των υπολογιστών οπότε και είναι πιο σωστή σημασιολογικά.

Το καλό με την ελληνική είναι οτι μπορώ και βοηθώ εδώ τα παιδιά στην προσπάθεια που κάνουν για να έχουν όλοι μια 100% ελληνική rom. Και αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθεια τους. Επειδή γνωρίζω λίγο περισσότερο σε βάθος το android αλλά και κάθε λειτουργικό πως δομείται, δεν είναι εύκολη "δουλειά"..

Και κάτι άλλο, έχε υπόψιν σου οτι η συσκευή σου εαν δεν έχει ξεκλείδωτο bootloader (στην αρχή τα mi4c δεν είχαν κλειδωμένο bl και μετά απο πέρασμα επίσημης fastboot rom κλείδωνε) για να περάσεις την ελληνική rom θα χρειαστεί να τον ξεκλειδώσεις (μια διαδικασία μαξ 10 ημερών - χρειάζεται άιτηση κτλ κτλ κάνε search στο φόρουμ εδώ και θα δεις περισσότερα).