Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα σαν νέο μέλος που είμαι !! Μία ερωτησούλα ήθελα να κάνω, σε αυτό το ποστ λέει στην αρχή '' Don't flash MIUI 8 direct if your device has 3rd party seller rom, custom rom or unofficial MIUI rom (Like 7.5.6.0.0) . Flash official 7.5 then update device to MIUI 8 via OTA ''
αλλά δεν κατάλαβα εάν ισχύει μόνο σε περίπτωση που θες να πας από π.χ. 7 σε 8 η από 8 σε 9 ή μήπως ισχύει και στην περίπτωση που έχεις την 8.2 και θες να πας στην 8.3 ή 8.5 ;; Και αν η συσκευή που θα πάρω έχει κάποια unofficial 7.5 ή 8.2 και εγώ θέλω να φλασάρω στην 8.5 για παράδειγμα τι κάνω από τη στιγμή που οι fastboot roms είναι μόνο αυτές στην τελευταία έκδοση ;;
Εκτός και αν όλα αυτά ισχύουν όπως λέει και το λινκ που έδωσα στην περίπτωση που έχεις κλειδωμένο bootloader.
Αν τον ξεκλειδώσω δε θα έχω πρόβλημα σε ότι και αν θέλω να περάσω μέσω flashtool ;;
Θα σε παρακαλούσαμε να μην κάνεις την ίδια ερώτηση σε πολλά σημεία, σύγχυση θα φέρει και εκτός αυτού θεωρείται spam και απαγορεύεται από τους κανονισμούς
Καλημέρα στην παρέα, μετά από επιτυχημένο ξεμπρικαρισμα του xiaomi μου, με την καθοριστική βοήθεια του George Kaggelaris και του NasDriver τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω και μέσα από αυτό εδώ το νήμα, θα παραθέσω εν συντομία τα βήματα που με οδήγησαν στο ξεμπρικάρισμα.
1. Αφού λοιπόν έφτιαξα ειδικό καλώδιο usb 2 για την περίσταση
2. Έχουμε το miflash στο pc μας, στη δικιά μου περίπτωση δεν λειτούργησε το miflash beta αλλά το miflash που δίνεται μέσα από αυτό το φόρουμ.
3. Στην πρώτη προσπάθεια σύνδεσης που έγινε στο pc(κρατώντας πατημένο το κουμπί του καλωδίου, στη συνέχεια σύνδεση του usb στο κινητό και αναμονής 6sec)στο device manager του pc γύρισε από 900e σε 9008.
4. Στο miflash γίνεται πάλι κάποιο λάθος κ ξαναβγαζει Catastrophic failure κ ξαναμπρικάρει.
5. Απ κει κ έπειτα μουλαρωνει το κινητό κ δεν λέει να ξαναγυρίσει σε 9008 με τπτ
6. Μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες η καταλάθος λύση που προέκυψε ήταν παρατεταμένο πάτημα κουμπιού καλωδίου, ταυτόχρονο παρατεταμένο πάτημα vol +- κ power, σύνδεση καλωδίου στο κινητό, αναμονή 6sec και στη συνέχεια απελευθέρωση όλων των πατημενων κουμπιών.
7. Έτσι λοιπόν ξαναγύρισε σε 9008 στο device manager μπήκαμε στο miflash, επιλογή clean all και περάστηκε η global stable 8.5 rom
Να προσθέσω ότι μόνο περιγραφή κάνω των γεγονότων και όχι οδηγό επιβίωσης από μπρικάρισμα, καθώς τα παιδιά κάνανε τα περισσότερα εξ αποστάσεως(κ δια μαγείας :)). Μεσολάβησαν ασφαλώς κι άλλα βήματα στα οποία ήμουν απλά θεατής.
Χαίρομαι που τόσο εγώ όσο και ο Ανέστης βοηθήσαμε στην αποκατάσταση του προβλήματος! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια βέβαια και σε εσένα που το πάλεψες και τα κατάφερες!