Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • Παιδες μια βοηθεια παρακαλω.
      Μου εδωσε ενας φιλος ενα rn3 pro που δεν ολοκληρωνε την εγκατασταση αφου ο προηγουμενος δεν ειχε κανει log out απο τον λογαριασμο της Xiaomi. Εκανα factory reset-wipe cache - dalvick και αυτο παλι ζητουσε pasword....οποτε δοκιμασα να φλασαρω την xiaomi-miui-hellas-5.1_kenzo_Stable-V8.0.1.0 με TWRP RECOVERY και το τηλεφωνο μπρικαρε αφου δονειται αναβει το logo MI και το ξανακανει και παπαλα.
      Δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε και εξαφανιστηκε και το TWRP....αλλα μπαινει σε fastboot mode.
      Ποια rom να κατεβασω και ενα link αν ειναι ευκολο γιατι ο αλλος περιμενει τηλεφωνο και θα με φαει!
    • Ο/H vasilisgs έγραψε:

και αυτο παλι ζητουσε pasword....οποτε δοκιμασα να φλασαρω
      Και να το κάνεις το κινητό.. αυτό θα ζητάει πάλι κωδικό mi....
      Τρόπος να το επαναφέρεις είναι αυτός...
      xiaomi-miui.gr/community/index…?postID=131353#post131353

@vasilisgs αν ξέρεις το account που έχεις ξεκλειδωσε το επιτόπου..... σε fastboot Και μετά πέρνα απευθείας Twrp

• To τηλεφωνο ομως δεν ανοιγει καν τωρα....υπαρχει καποια rom που να εχει και Ελληκικα? Η Global εχουν?
      Δωστε ενα Link βρε παιδες ποα να κατεβασω?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H vasilisgs έγραψε:

Δωστε ενα Link βρε παιδες ποα να κατεβασω?
      Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις αυτό που σου δωσα θα τα βρεις όλα... Ακόμη και πως θα μπεις σε EDL MODE..

• Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα αγόρασα ένα Redmi 3s και το οποίο μου βγάζει θέματα και σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει η ROM. Είμαι σχεδόν άσχετος από το λειτουργικό android ως developer, οπότε μπήκα στο σάιτ σας και σύμφωνα με αυτά που διάβασα έκανα αρχικά τον έλεγχο για να δω αν το bootloader ήταν κλειδωμένο ή όχι.
      Σύμφωνα με την εικόνα

φαίνεται ότι το bootloader δεν είναι κλειδωμένο. Αμέσως μετά τσέκαρα την έκδοση του miui όπως αναφέρατε να δω αν έχω επίσημη ή όχι. Η miui που έχει το κινητό μου είναι η MIUI Global 7.3|Stable 7.3.10.0.0 (MALCNDE) που όπως κατανοώ από αυτά που περιγράφετε πρέπει να είναι unofficial (ενώ λέει ότι είναι global έχει τα γράμματα CN που υποδηλώνουν Κίνα... δυστυχώς δεν ξέρω πως να κάνω print screen να δείτε τα δεδομένα του τηλεφώνου). Όταν δε προσπάθησα να βρω System updates μέσω του Android δεν μου έβρισκε καμμιά νέα Miui.

Μετά ξεκίνησα να ακολουθήσω τα βήματα να φλασάρω την Official Developer Rom για να κλειδώσω το bootloader, όπου εγκατέστησα τα Mi PC suite & MiFlash αλλά όταν προσπάθησα να συνδέσω το κινητό μέσω του USB μου έβγαλε το ακόλουθο μήνυμα

Εδώ να σημειώσω ότι όταν συνδέω το κινητό στον υπολογιστή βγάζει 3 επιλογές (φόρτιση, ΜΤΡ & ΡΤΡ) από τις οποίες η ΜΤΡ δεν λειτουργεί και δεν μπορεί να συνδεθεί το κινητό ως Storage. Από ό,τι φαίνεται όταν το συνδέω με το USB δεν μπορεί να φορτώσει τους drivers στον υπολογιστή κι οπότε δεν το αναγνωρίζει ως συσκευή σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο ΜΤΡ. με το ΡΤΡ πρωτόκολλο συνδέεται ως ένας φάκελος του υπολογιστή μου (δεν χρειάζεται καν eject για να το αποσυνδέσω από το PC).

Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος εγώ γιατί δεν είμαι και γνώστης οπότε πως θα μπορέσω να κάνω το κινητό να αναγνωρίζεται από το Mi PC Suite αλλά και από το PC μέσω του ΜΤΡ πρωτοκόλλου?

ΥΓ. αλήθεια, κάνετε print screen των οθονών του κινητού? δεν μου βγάζει αντίστοιχη επιλογή όταν είμαι στο σχετικό μενού.
    • Καλώς ήρθες.....
      Με τον οδηγό της πρώτης σελίδας μπορείς να βάλεις μία official rom από την στιγμή που έχεις ξεκλείδωτο bootloader....

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Καλώς ήρθες.....
      Με τον οδηγό της πρώτης σελίδας μπορείς να βάλεις μία official rom από την στιγμή που έχεις ξεκλείδωτο bootloader....
      όπως είπα όταν συνδέω το κινητό μου με τον υπολογιστή (Windows 8.1 64 bit) αυτός δεν το αναγνωρίζει κι όταν πήγα να χρησιμοποιήσω το Mi PC suite για να φορτώσω τους drivers του κινητού μου στον υπολογιστή (βήμα 1ο στον οδηγό της 1η σελίδας) μου έβγαλε το μήνυμα

οπότε αν δεν μπορώ να περάσω το 1ο βήμα πως θα προχωρήσω στο 2ο?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Fotis GRrrr έγραψε:

όπως είπα όταν συνδέω
      Δεν μου λέει κάτι το pc suite... Βάλε το κινητό σε fastboot mode --vol - & power και δες αν το αναγνωρίζει το miflash...

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Ο/H Fotis GRrrr έγραψε:

όπως είπα όταν συνδέω
      Δεν μου λέει κάτι το pc suite... Βάλε το κινητό σε fastboot mode --vol - & power και δες αν το αναγνωρίζει το miflash...
      ναι το αναγνωρίζει

οπότε προχωράω στα επόμενα βήματα για να εγκαταστήσω την fastboot rom σύμφωνα με τον οδηγό.
      Να διαλέξω την developer για να κλειδώσω το bootloader και να τον ξεκλειδώσω αργότερα με τον επίσημο τρόπο ή να διαλέξω απευθείας τη stable?
    • Αν θέλεις να ξεκλειδώσεις κατέβασε την developer...
      Μπες στην υπογραφή μου και βρες τον οδηγό unofficial to official για το κινητό σου...
      Κατέβασε την παλιά developer Kινέζικη που σου προτείνει..

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Αν θέλεις να ξεκλειδώσεις κατέβασε την developer...
      Μπες στην υπογραφή μου και βρες τον οδηγό unofficial to official για το κινητό σου...
      Κατέβασε την παλιά developer Kινέζικη που σου προτείνει..
      Φαντάζομαι ότι εννοείς αυτό τον οδηγό, τον οποίο ακολουθώ.
      Απλά ρωτάω ποια από τις ρομ να βάλω για να μην βρεθώ σε αυτή την κατάσταση.

Κατέβασα ήδη την global developer αλλά αν μου προτείνεις την china deveoper να πάω με αυτή, ώστε να κάνω εν συνεχεία το ξεκλείδωμα με τον επίσημο τρόπο.
    • Διαφήμιση
    • Αν κατέβασες ήδη την global developer οκ... Μπορείς να ξεκλειδώσεις και με αυτήν...
      Μιλαμε για το 3s land έτσι;