Μόνο με το τελευταίο mi unlock tool θα ξεκλειδώσεις, μην δοκιμάζεις προγενέστερες εκδόσεις.
Καρφιτσωμένο Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)
- Οδηγός
- Xiaomi
-
-
Μα το τελευταίο δεν αναγνωρίζει τη συσκευή όπως έγραψα πιο πάνω...
Πώς θα ενεργοποιήσω το debuging mode? Μόνο fastboot μπαίνει η συσκευή.
Δοκίμασα επίσης να βάλω τη συσκευή σε edl. Το mi flash είδε το τηλέφωνό σαν com30. Έκανα φλασαρισμα αλλά πάλι δεν κάνει boot. Τώρα μενει σε logo mi και κάτω φορτώνει μια μπάρα android αλλά δεν προχωράει....Attention Ironie
Δοκίμασα και την ελληνική aroma αλλά και μια global που κατέβασα και κάνουν το ίδιο.... -
Τα έχεις κάνει λίγο μαντάρα!
Τώρα σε τι κατάσταση είναι το κινητό;
Ποιά ήταν η τελευταία διαδικασία που ακολούθησες; -
Εισαι ευγενικό παιδί.......ΠΟΛΥ μαντάρα τα έχω κάνει. Όχι λίγο :p
Γενικά στις 2 τελευταίες σελίδες έχω γράψει όλα τα βήματα που έχω κανει, με τη σειρά που τα έκανα.
Εν τάχει.
Είχα ελληνική miui xtrv v8 και προσπάθησα να βάλω την v9 aroma μέσω twrp. Με την ολοκλήρωση μαύρισε η οθόνη (είχε backlight) αλλά δεν προχωραγε σε boot.
Έκανα επανεκκίνηση της συσκευής και μένει σε loop. Δοναται, εμφανίζει για λίγο το mi logo και μετά ξανά σβήνει και ξαναδοναται.
Επόμενη κινηση, είσοδος σε fastboot και φλασαρισμα με miflash το οποίο μου βγάζει μνμ ότι έχω κλειδωμένο boot loader.
Επόμενη κινηση, να ξεκλειδώσω ξανά(?) Τον boot loader με το mi unlock το οποίο όμως δεν αναγνωρίζει τη συσκευή για να κάνει unlock.
Να τονίσω ότι οι adb drivers δείχνουν σωστοί και ότι όλες οι ενέργειες έγιναν με τα software που είχα κάνει την πρώτη φορά flashing (πάνω από χρόνο πρίν) τα οποία είχαν δουλέψει παλιά, αλλά μιας και δεν είχα αποτέλεσμα, κατέβασα και τις τελευταίες εκδόσεις τους μπας και δουλέψουν, δυστυχώς με το ίδιο αποτέλεσμα.
Τέλος χθες, ενεργοποίησα τη συσκευή σε edl και πέρασα την rom v9 με το miflash χωρίς κάποιο error αλλά και χωρίς αποτέλεσμα. Μετά δοκίμασα και την global stable τον της xiaomi αλλά πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα. Μένει σε mi logo και εμφανίζει κάτω μια μπάρα που φορτώνει και γράφει "android" αλλά δεν προχωράει το boot.
Εδώ έχω μείνει......
Μια απλή αναβάθμιση ρουτίνας που ακόμα δεν ξέρω τι πήγε στραβά.......
Ακούω ιδέες/προτάσεις. -
Θα πρότεινα για αρχή να ξηλώσεις τα προγράμματα οδήγησης και να τα βάλεις εκ νέου => 2neAPKg
Κάνε αυτό πρώτα και προσπάθησε να ξεκλειδώσεις ξανά και βλέπουμε μετά. -
Αν και δείχνει σωστός ο driver και η συσκευή αναγνωρίζεται κανονικά σαν fastboot device στο dos, το μεσημέρι που θα πάω σπίτι θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.
=============== Νοε 3rd 2017, 6:45pm ===============
Δεν ειμαι σιγουρος για το τι ακριβως συνεβει, αλλα το τηλ σημερα ανοιξε!
Για την ακριβεια, ετρεξα το batch του @George Kaggelaris για τον φοβο των ιουδαιων που λενε, μιας και ο driver μου, φαινοταν σωστος. Ανοιγω το τηλ για να συνεχισω τη διαδικασια του Γιωργου, αλλα το τηλεφωνο φορτωσε και εκανε κανονικο boot τη τελευταια ρομ που εβαλα χθες με edl συνδεση. Πιθανολογω οτι με το να αδειασει εντελως η μπαταρια το βραδυ, εκανε καποιο "reset" η συσκευη και σημερα πηρε μπρος (?).
Το αφηνω να φορτισει και θα δω το βραδυ αν ειναι κλειδωμενος ο bootloader, αν εχει twrp και θα προσπαθησω να περασω την V9 aroma. (τωρα εχω την MIUI global 8.5 stable 8.5.7.0(MHOMIED)
Συνεχεια το βραδυ λοιπον.... -
-
Θετική απάντησηΤο τηλεφωνο φορτησε και παρολο που η global ρομ φαινεται να δουλευει καλα, εγω εμεινα προσηλωμενος στο σκοπο μου :p να περασω την ελληνικη V9 arΩma. Συνεχισα λοιπον την προσπαθεια να ξεκλειδωσω τον επανακλειδωμενο bootloader αλλα ματαια...
Χαρη τον @derveni ομως εχω παλι ελληνικη rom στο τηλεφωνο!!! Πραγματικα δεν εχω λογια! Μπηκε με team viewer στο pc μου και τσεκαρε για το αν ολα εγιναν σωστα, βρισκοντας τελικα και ποιος ηταν ο λογος που δεν εκανε unlock η συσκευη. Επισης με την δικη του καθοδηγηση/επιβλεψη, ξαναπεραστηκε twrp και η ellhnikh V9.
@derveni
Αγορινα ειλικρινα, δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω!
Για την ιστορια, το προβλημα που οδηγησε στο brick και στο κλειδωμα του bootloader, ηταν οτι δεν μπορεις να περασεις απο lollipop (5) απευθειας σε nougat (7), κατι που αναφερεται σε εναν οδηγο αλλα δεν το προσεξα -γιαυτο πολυ προσοχη στους οδηγους-. Επισης το επομενο προβλημα με το unlock, ηταν θεμα εκδοσης του mi_Unlock που ειχα. Η v1.1 με την οποια ειχα κανει την πρωτη φορα unlock, εφτανε στο 50% του verifying και μετα εβγαζε μνμ οτι δεν μπορει να κανει verifying και με προετρεπε με link να κατεβασω την τελευταια εκδοση η οποια απο τη μερια της δεν εβλεπε καν την συσκευη. O σωτηριος @derveni για αλλη μια φορα βρηκε τη λυση. Κατεβασε απο τη xiaomi την νεα εκδοση του Mi_unlock η οποια και -ως δια μαγειας- ολοκληρωσε κανονικα το unlock!
Ευχαριστω ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν με το brick μου και ειδικα τον @derveni για τη βοηθεια!!!Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην derveni ()
Αιτία: Να χαίρεσαι την συσκευή σου -
-
Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα mido.
Tα δικά μου προβλήματα ξεκίνησαν από την .26, με τα τυχαία reboots. Προσπάθησα να γυρίσω στη .19, τη φλάσαρα αλλά δεν ξεκίναγε με τίποτα. Ξαναπέρασα την .26 , όλα οκ και μόλις έγινε διαθέσιμη η 11.2 τη πέρασα αλλά κι εκεί κόλλαγε στις τελίτσες android. Μετά λοιπόν ξεκίνησε ο γολγοθάς, το μπρίκαρα, έχασα twrp, fastboot κτλ. Κατάφερα να επαναφέρω το fastboot (edl mode με βραχυκύκλωμα) και πέρασα με MiFlash την ελληνική 10.19, την Global dev 10.19 και την stable 8.5.8.0. Σε όλες τελειώνει succesfuly η διαδικασία αλλά μένει κολλημένο στο animation του android με τις τελείες και δεν bootαρει ούτε μετά από τρίωρο. Ότι μπορούσα να δοκιμάσω το έκανα (ίσως εκεί έγινε η ζημιά). Αυτή τη στιγμή δεν έχω recovery, μόνο fastboot με κλειδωμένο bootloader.
Υπάρχει σωτηρία? -
Ναι αν έχεις άδεια για ξεκλείδωμα αν δεν έχεις να κάνεις
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα