Έχω κι εγω ένα θέμα με το 5G. Έχω το miwifi 3 σε wireless repeater mode. Όμως με το 5G ενεργοποιημένο, χάνεται συνεχεια η σύνδεση με το primary router και κατά συνέπεια το Internet. Αν απενεργοποιήσω το 5G, τότε λειτουργει κανονικά με μονο 2.4G.
Από όσο έχω διαβάσει, δεν φαίνεται να ειναι θέμα ρύθμισης, παίζει να είναι πρόβλημα στο HW?
Το σήμα στα 2Ghz κανάλια είναι πάντα ποιο ισχυρά από ότι στα 5Ghz.
Αν το Repeater είναι πολύ μακριά από το Βασικό Router - WiFi , και το σήμα είναι οριακό ή υπάρχουν αρκετοί ενδιάμεσοι τοίχοι, η οποιαδήποτε αρνητική μεταβολή στο σήμα θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν το Pair ανάμεσά τους και να διακόπτεται η σύνδεση στο Repeater.
Ενώ όταν συνδέονται σε 2Ghz το σήμα είναι καλύτερο - ποιο σταθερό και η σύνδεση παραμένει ενεργή.
Μερικά πράγματα έχουν και τα όριά τους χωρίς αυτό να σημαίνει ντε και καλά πως υπάρχει κάποιο HW πρόβλημα στην περίπτωσή σου.
Αν βάλεις στην συσκευή σου (SmartPhone), το WiFi Analyzer, μπορείς να κάνεις Scan στον χώρο σου, και να δεις σε τι στάθμη είναι το σήμα εκεί που έχεις το Repeater, αλλά και να βρεις ποιο είναι το ποιο καθαρό κανάλι ώστε να το χρησιμοποιήσεις.