Διαφήμιση

Τα 3 κακά της μοίρας...του.

• Τα 3 κακά της μοίρας...του.

1)Διάρκεια Μπαταρίας

2) Ελεύθερη Ram

4) Ασφάλεια δεδομένων.

Από 2009 έως 2016 πέρασα από όλα τα μήλα (3GS - 4 - 4s - 5 - 5s - 5c - 6 - 6 plus - 6s plus) και ΠΟΤΕ...πραγματικά ΠΟΤΕ όμως ... δεν ασχολήθηκα με αυτά τα θέματα...

Και άντε...η ελεύθερη ram είναι πιο πολύ ψυχολογικό παρά ουσιαστικό θέμα πλέον...αν και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το κινητό μου θα χρειαζόταν περισσότερη ram απο ότι το PC ( MAC για μένα) για να δουλέψει αεράτα...

τα άλλα δύο όμως είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ θέματα τα οποία δεν φαίνεται να λύνονται. Δεν είναι δυνατόν να ανεβοκατεβαίνει σαν ανσανσέρ η απόδοση της μπαταρίας απο την μία εφαρμογή στην άλλη...δεν μπορεί ίδιες συσκευές να έχουν τόσο τεράστιες διαφορές! Και δεν νομίζω οτι έχει γιατρειά το θέμα όταν υπάρχει τόση ελευθερία στο Play Store.
      Παρατήρησα επίσης το εξής: Κάνεις αναζήτηση για ένα τύπο εφαρμογής (π.χ Find my Friends ή Family Locator). Σου βγάζει 1000 εφαρμογές απο τις οποίες οι 990 είναι της ίδιας εταιρίας (!!!!)...είναι ακριβώς η ίδια εφαρμογή με αλλαγμένο όνομα!!!!!Τί κόλπο είναι αυτό...δεν κατάλαβα...

Όσον αφορά την ασφάλεια...πραγματικά τρέμει η ψυχή μου που έβαλα στο σπίτι μου Android και Google. Αναγκαίο κακό όμως γιατί σε συνδυασμό με τις πολύ καλές συσκευές των Κινέζων κάνουν ένα αξιόλογο σύνολο το οποίο για τις υπηρεσίες της Ελλάδος είναι υπέραρκετό.

Πλησιάζει όμως η ώρα και για την Ελλάδα, που η ασφάλεια δεν θα αφορά μόνο φωτογραφίες-επαφές-σημειώσεις, αλλά και τραπεζικές συναλλαγές. Πώς να την κάνω την ριμάδα την συναλλαγή όταν στα πόδια μου είναι η Google, το τρύπιο ανεξέλεγκτο Android που ο καθένας το κάνει ότι γουστάρει και ο Κινέζος κατασκευαστής;;;;;;;; Δεν σας τρομάζει η σκέψη;

ΥΓ. Ακόμα γελάω με τα άρθρα που ήθελαν το iMessage στις Android συσκευές. Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να καταλάβουν κάποιοι οτι η Apple δεν βγάζει στο σφυρί τους server της για κανέναν λόγο. ΕΧΕΙ πελάτες και προσπαθεί να κάνει την ζωή τους καλύτερη...άσχετα εάν το 99% των υπηρεσιών της αξιοποιούνται μόνο σε Αμερική και την Κίνα στο κοντινό μέλλον. Δεν είναι Goolge να πετάει αγκίστρια και όποιος τσιμπήσει.
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Τα 3 κακά της μοίρας...του.

Καλό είναι όταν αναφερόμαστε σε κάποιες συγκρίσεις, να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Εσύ παίρνεις μια σειρά προϊόντων (iPhone series) που έρχονται σαν πακέτο SW/HW (εξ'ου και η ανάλογη τιμή) απέναντι σε ένα ανοιχτό λειτουργικό που μπορεί ο καθένας να το πάρει, να το τροποποιήσει και να το αναδιανέμει όπως θέλει.

>>και για να σε προλάβω<<

Η MIUI είναι fork, έχει σημαντικότατες διαφορές με το AOSP (εύλογο να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση RAM) και απο όσο ξέρω επειδή ΔΕΝ πωλείται επίσημα σε Αμερικη/Ευρώπη ΔΕΝ είναι google certified.
      Σχετικά με τις εφαρμογές του Play Store συμφωνώ οτι έχει πολύ σκουπιδαριό, όσον αφορά την ποιότητα, αλλά όσον αφορά την ασφάλεια διαφωνούμε κάθετα. Κάθε εφαρμογή περνάει έλεγχο κ αυτό το ξέρω προσωπικά είτε απο το δικο μου developer console είτε απο εφαρμογές που συνεργάστηκα. Μόνος κίνδυνος υπάρχει αν εγκαταστήσεις κάτι εκτός playstore αλλά τοτε είσαι υπόλογος ούτως ή άλλως.

Λες οτι τρέμει η ψυχή σου που έβαλες στο σπίτι σου τη Google αλλά η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν ακούστηκε security breach σε συσκευές android ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. Αντίθετα όλοι θυμόμαστε το φιάσκο της Apple με το iCloud που βγήκε στη φόρα όλο το "προσωπικό portfolio" διασήμων σταρ.

Τέλος αλήθεια πόσο τρύπιο είναι το android όταν το android pay χρησιμοποιεί ECIES (256bit encryption που διασπάται σε μικρότερα keys των 128) με end to end encryption? (τίποτα δεν περνάει απο τους server της Google). Επίσης δεν δουλεύει σε root συσκευές.
      Επίσης φέρνοντας σχετικό παράδειγμα για "τον έλεγχο του android απο την Google" που αναφέρεις: αν κάποιος φτιάξει ένα fork του Ubuntu που έχει malware φταίει η Canonical? Κ πρέπει να κλείσει τον κωδικά της για αυτό? Ναι αλλά έτσι δεν θα χάναμε υπέροχα fork όπως το Linux Mint?

Sent from my LG-V400 using Tapatalk
      ==Redmi Note 5 4Gb/64Gb==
      ==ROM: 10.0.1.0 Global Stable ==
    • Πόσο ρόλο παίζει αλήθεια αυτό το Goolge Certified?

Και τί εννοούμε στο Android όταν λέμε "Εργοστασιακών Προδιαγραφών"; Ποιών προδιαγραφών και ποιών Εργοστασιακών;

Υπάρχει ένα ακόμη θέμα στο forum που βάζει διλήμματα στο εάν η Ελληνική miui είναι ασφαλής. Και η φυσική απάντηση είναι οτι είναι τόσο ασφαλής όσο είναι και η official; Πόσο ασφαλής λοιπόν μπορεί να είναι η official (δεν μιλάμε για rooted συσκευές ε...); Ποιός ελέγχει την Xioami και την κάθε μια εταιρία που πήρε βάση το Android, έβαλε ένα δικό της theme και έφτιαξε mobile συσκευή; Πώς είναι δυνατόν να ελεγχθεί ένα ανοιχτού κώδικα λειτουργικό; Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις; Είναι αποκλειστική ευθύνη του καταναλωτή να αποφασίσει ποιόν θα εμπιστευτεί;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Πόσο ρόλο παίζει αλήθεια αυτό το Goolge Certified?

Και τί εννοούμε στο Android όταν λέμε "Εργοστασιακών Προδιαγραφών"; Ποιών προδιαγραφών και ποιών Εργοστασιακών;

Υπάρχει ένα ακόμη θέμα στο forum που βάζει διλήμματα στο εάν η Ελληνική miui είναι ασφαλής. Και η φυσική απάντηση είναι οτι είναι τόσο ασφαλής όσο είναι και η official; Πόσο ασφαλής λοιπόν μπορεί να είναι η official (δεν μιλάμε για rooted συσκευές ε...); Ποιός ελέγχει την Xioami και την κάθε μια εταιρία που πήρε βάση το Android, έβαλε ένα δικό της theme και έφτιαξε mobile συσκευή; Πώς είναι δυνατόν να ελεγχθεί ένα ανοιχτού κώδικα λειτουργικό; Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις; Είναι αποκλειστική ευθύνη του καταναλωτή να αποφασίσει ποιόν θα εμπιστευτεί;
      Μεγάλο ρόλο. Google Certification δεν παίρνει μια συσκευή απλά προσθέτοντας τα gapps, αλλά περνόντας από compatibility test suite που μετράει διάφορα πράγματα όπως ελέγχους ψηφιακής υπογραφής, dalvik tests, platform resources (δλδ χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά όπως το Doze κ το app standby --η RAM που λέγαμε).

Κ ερχόμενος στο VS ανοιχτού με κλειστό λογισμικό... Λες "Πώς είναι δυνατόν να ελεγχθεί ένα ανοιχτού κώδικα λειτουργικό" που είναι αυτοαναιρούμενη φράση. Είναι ανοιχτό, δίνει ο καθένας το source code κ τελειώνει το παραμύθι εκεί. Έδωσε η Apple καμιά φορά source code για οτιδήποτε?

PS: Εργοστασιακών προδιαγραφών = χωρίς ρουτ ή custom rom.
      ==Redmi Note 5 4Gb/64Gb==
      ==ROM: 10.0.1.0 Global Stable ==
    • @pavlidisc
      Τα ίδια ερωτήματα μπορούν να ισχύσουν για κάθε εταιρεία όπως η Apple, Windows, Samsung, LG, Nokia..., πως ξέρεις τι "διαβάζει" από πίσω που δεν το βλέπεις εσύ και δεν το καταλαβαίνεις ?
      Ποιος τους ελέγχει τι έχουν φτιάξει και ακόμα χειρότερα πως μπορεί να ελεγχθεί τι κάνει ένα λειτουργικό κλειστού κώδικα που κανείς δεν έχει πρόσβαση ;)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Προς θεού, συζητήσιμη κάνουμε θεωρητικού περιεχομένου για τα συν και τα πλην διάφορων θεμάτων :D
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

@pavlidisc
      Τα ίδια ερωτήματα μπορούν να ισχύσουν για κάθε εταιρεία όπως η Apple, Windows, Samsung, LG, Nokia..., πως ξέρεις τι "διαβάζει" από πίσω που δεν το βλέπεις εσύ και δεν το καταλαβαίνεις ?
      Ποιος τους ελέγχει τι έχουν φτιάξει και ακόμα χειρότερα πως μπορεί να ελεγχθεί τι κάνει ένα λειτουργικό κλειστού κώδικα που κανείς δεν έχει πρόσβαση ;)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Προς θεού, συζητήσιμη κάνουμε θεωρητικού περιεχομένου για τα συν και τα πλην διάφορων θεμάτων :D
      Εννοείται συζήτηση ρε παιδιά!!! 8)

Τα ίδια ερωτήματα μπορούν να ισχύουν για όλες τις Android συσκευές. Πώς να ξέρω τί διαβάζει απο πίσω όπως πολύ σωστά λες; Έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη στον κατασκευαστή.
      Και ποιόν να πρωτοβάλεις στην ζυγαριά...τέτοιος χαμός που γίνεται;;;;;

Ο/H DaRk_dOg έγραψε:

Μεγάλο ρόλο. Google Certification δεν παίρνει μια συσκευή απλά προσθέτοντας τα gapps, αλλά περνόντας από compatibility test suite που μετράει διάφορα πράγματα όπως ελέγχους ψηφιακής υπογραφής, dalvik tests, platform resources (δλδ χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά όπως το Doze κ το app standby --η RAM που λέγαμε).
      Κ ερχόμενος στο VS ανοιχτού με κλειστό λογισμικό... Λες "Πώς είναι δυνατόν να ελεγχθεί ένα ανοιχτού κώδικα λειτουργικό" που είναι αυτοαναιρούμενη φράση. Είναι ανοιχτό, δίνει ο καθένας το source code κ τελειώνει το παραμύθι εκεί. Έδωσε η Apple καμιά φορά source code για οτιδήποτε?

PS: Εργοστασιακών προδιαγραφών = χωρίς ρουτ ή custom rom.
      Το Google Certified είναι μία απάντηση...σίγουρα...δεν το είχα υπόψη μου αυτό... (άν και προς το παρόν είμαι πολύ προκατειλημμένος και δεν δεν την έχω καμία εμπιστοσύνη την RοΥfiAna! :evil: )

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να δώσει η Apple source code (βέβαια...μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μήν λες...έφαγα αρκετές φορές άκυρο στην μετά Steve Jobs εποχή...).Αυτός είναι και ο λόγος που την εμπιστεύομαι 100% ή τέλος πάντων 1000 φορές παραπάνω απο τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Εννοείται οτι αναφερόμαστε σε NO rooted και ΝΟ jailbroken συσκευές.
    • Καλά συζητάμε για ασφάλεια σήμερα!? Μπαίνεις στο Google για να ψάξεις κάτι. Η Google αμέσως το καταγράφει και απαντάει με ανάλογες διαφημίσεις σε όποια sites μπεις. Γράφεσαι σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις και μόνο την ώρα που πας τουαλέτα δεν γράφουμε εκεί. Έχουμε καταχωρήσει, εγώ τουλάχιστον, σε 15 διαφορετικά μέρη (Google, Facebook, Linkein, Instagram, Google+ και τόσα άλλα), που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και τραβάνε στοιχεία και λες για ασφάλεια!? Το μόνο ασφαλές κινητό είναι το κινητό που δεν συνδέεται με το διαδίκτυο. Γι' αυτό και το ΝΟΚΙΑ 3110 είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα στο κόσμο του υποκόσμου διάβαζα, γιατί δεν ανιχνεύεται από πουθενά, αφού δεν συνδέεται πουθενά! Να είσαι σίγουρος ότι ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει κιόλας, αρκεί να έχεις το κατάλληλο κλειδί ή πρόγραμμα. Για τις τραπεζικές συναλλαγές που λες πχ, εγώ τα πάντα τα κάνω μέσω κινητού. Εννοείται έχω ενεργοποιήσει τις ασφαλιστικές δικλείδες που μου δίνει η εκάστοτε τράπεζα, δηλαδή άμεση αποστολή email ή sms σε περίπτωση κίνησης του λογαριασμού μου. Γνώμη μου...μην το ψάχνεις τόσο. Ή εμπιστεύεσαι αυτό που έχεις στα χέρια σου και πέρνεις τις προφυλάξεις σου βάση αυτών που μπορείς ή βγεις εκτός διαδικτύου. Φιλικά πάντα.....
    • Διαφήμιση
    • Ο συνδυασμός Android + Goole + Κινέζος με κάνει και τρέμω...λέτε να είναι κάτι σοβαρό γιατρέ μου;;; :lol:

@maddoctor Έχεις 100% δίκιο. την ίδια άποψης είμαι! Μόνο οι συναλλαγές με ζορίζουν λίγο ... ;(

Υ.Γ Εν τω μεταξύ [MIUI DEVICE TEAM] 5 New Features of iOS 10 Already Available on MIUI ROM - Xiaomi Mi 5/Pro - Xiaomi MIUI Official Forum :D
      ...και πώς να πείς οτι έχουν άδικο τώρα οι Κινέζοι;;;;;;;
    • Με το τελευταίο τα είπες όλα :lol: :lol: :lol: :lol:

Και μην ξεχνάτε τα finger print των κινητών, πλέων τους δίνουμε ηλεκτρονικά τα πάντα και χαιρόμαστε κιόλας :lol:
    • Για τραπεζικές συναλλαγές ανοίγεις δεύτερο λογαριασμό και βάζεις σε αυτόν τα λίγα λεφτα από τα πολλά που έχεις στον πρώτο και συναλλάσσεσαι ηλεκτρονικά μόνο με τον δεύτερο φτωχό λογαριασμό. ;)
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)