Διαφήμιση

Χαμενος στα thread...

• Χαμενος στα thread...

Την καλήμερα μου στους κυρίους κατ αρχήν.

Πριν απο μια εβδομάδα περίπου αγορασα το συγκεκριμενο κινητο κανονοντας μια (αποτομη) μεταβαση απο LG G3.

Απο τοτε εχω μπερδευτει τοσο πολυ, οσο ποτε αλλοτε με κινητο. Διαβαζω διαφορα thread για αλλαγη ROM απο
      κινεζικη σε ελληνικη αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη ποια βηματα και με ποια την σειρα θα ακολουθησω για να φτασω στο πολυποθητο σημειο να βαλω μια ρημαδα ελληνικη ROM στο κινητο ή μια οποιαδηποτε ROM που να ειναι rooted ή να μπορω να την κανω root.

Προς το παρων εχω κανει...

1) Ελεγχο για ξεκλειδωτο bootloader οπου βρεθηκε κλειδωμενος.

2) Αιτημα για unlock του bootloader στους κινεζους το οποιο εγινε αποδεκτο.
      Στην προσπαθεια για ξεκλειδωμα μου βγαζει μηνυμα " Could not verify device. Cant get info, connect again."

3)Μην ξεροντας ποια ROM να περασω απο εδω (με τον κλασικο τροπο) ειπα να δοκιμασω τον πολυ αναλυτικο οδηγο για Flash σε official rom. Εκει μου βγαζει μηνυμα "Reading device information failed". Σημειωτεο οτι το MiPCSuite δουλευει μια χαρα.

Απο drivers εγκατεστησα χειροκινητα μονο ADB. Τα υπολοιπα τα εκαναν τα windows (7 x64) χωρις να εχω καποιο μηνυμα οτι κατι δεν πηγε καλα.

Δεν ξερω αν εχω μετανοιωσει ακομα για την αγορα γιατι δεν εχω φτασει το κινητο εκει που θα επρεπε να ειναι.
      Θα εκτιμουσα ειλικρινα εαν υπαρχει καποιος να μου πει τι να κανω και με ποια σειρα ωστε να εχω μια ελληνικη (ή international) rooted rom.

Ευχαριστω.

P.S. To site παραδοξως δεν δουλευει σωστα σε Firefox. Εχω κατι λαθος...?

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην Verbal Kint ().

• Καλωσήρθες φίλε!
      Μετάβαση απο G3 ε;; Είχες καλή συσκευή! Το Redmi Note 3 Pro την κοντράρει στα ίσια!
      Λοιπόν αρχικά να σου πω πως το Redmi 2 δεν έχει κλειδωμένο bootloader και δε χρειάζεται να πάρεις άδεια για ξεκλείδωμα.
      Το πρόβλημα που έχει είναι οτι το recovery είναι "κλειδωμένο" και δε σε αφήνει να εγκαταστήσεις όποια rom θέλεις.
      Άρα εαν αντικαταστήσεις το recovery με το TWRP τότε θα είσαι έτοιμος να περάσεις την ελληνική rom πολύ εύκολα!
      Οπότε τα βήματα που πρέπει να κάνεις είναι:
      1. Κατεβάζεις την ελληνική developer (καλύτερα developer εφόσον θέλεις root)
      2. Την περνάς χύμα στη συσκευή σου
      3. Κάνεις τα βήματα ΕΔΩ για να περάσεις το TWRP
      4. Όταν σου ανοίξε σε TWRP recovery τότε κάνεις WIPE->ADVANCED WIPE και επιλέγεις τα cache, dalvik cache, data και τίποτε άλλο.
      5. Αφού ολοκληρωθεί το wipe, θα πας πίσω στο μενού και θα επιλέξεις INSTALL.
      6. Επιλέγεις την ελληνική rom που πέρασες στο βήμα 2 και κάνεις το install.

Όταν ολοκληρωθεί θα έχεις έτοιμη τη συσκευή σου.
      Στην υπογραφή μου υπάρχει ένα ευρετήριο οδηγών που θα σε βοηθήσει.
    • Ευχαριστω για την γρηγορη και κατατοπιστικη απαντηση.

Το G3 δεν θα το θεωρουσα καλο. Απλως πιο "ξεκαθαρο" και πιο..."ολοκληρωμενο" ισως.
      5 εκδοσεις κινητου, 5 εκδοσεις software(της LG) και τελος.
      Root και TWRP για recovery με 10 λεπτα διαβασμα και αλλα 10 λεπτα βιντεο στο Youtube.

Τωρα, επι του θεματος, εβαλα TWRP συμφωνα με τις οδηγιες σου (περιπου) αλλα δεν γνωριζω ποια απο ολες τις ROM να επιλεξω.

1) xiaomi-miui-hellas-5.1.0_wt88047_Stable-V7.3.3.0
      Stable λεει, lolipop leei και μεσα στο .zip της βλεπω folder με ονομα SuperSU. Pre-rooted?

2)xiaomi-miui-hellas-5.1.0_wt88047_V8_GTV-6.6.17
      Αυτη πρεπει να ειναι η developer που αναφερθηκες πιο πανω. "Rooted- super user" αναφερεται στο link για το HM2014811

3) wt88047-Redmi2_THUNDER-5.1_MiUi7-6.4.7
      Developer rom? Εδω αναφερει οτι χρειαζεται TWRP 3.0 οποτε μαλλον λιγο χλωμο να περαστει. Ισως πρεπει να βαλω TWRP 3.0....ή οχι?

Ποια απο τις 3 μπορεις να μου προτεινεις να περασω?
    • Διαφήμιση
    • Εγώ θα σου πρότεινα την 2. Είναι developer και επειδή σε βλέπω αποφασισμένο για root είναι η ιδανική rom για σένα.
      Σε αυτή τη rom γίνονται updates κάθε βδομάδα με νέα features και διόρθωση των bugs.
      Απλά είναι η πρώτη έκδοση που βγαίνει σε MIUI V8 οπότε να ξέρεις ότι θα έχει ατελειες προς το παρόν που κάθε παρασκευή θα διορθώνονται και πάει λέγοντας..
      Αφού πέρασες twrp είσαι έτοιμος.
      Απλά την πετάς μέσα στο κινητό και την φλασαρεις με τα απαραίτητα wipes.
      Και αφού το setαρεις πρώτη φορά, κάνε και wipe data (θα σβηστουν εφαρμογές σου οπότε εάν χρειάζεσαι κάτι κάνε backup).

Sent from my MI 3W using Tapatalk