Ναι το κατάλαβα πήγα με το Miphone και εγκατέστησα την fastoboot china developer, τώρα είμαι οκ με ξεκλείδωτο bootloader αλλά τι γίνεται με το πέρασμα της δικής μας ROM, από τον updater δεν περνάει, με το TWRP φαίνεται να μην γίνεται (πρόβλημα με τα encryptions) οπότε πως προχωράμε από εδω και πέρα;
Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο Xiaomi Mi Max 32GB (Για πρώτη φορά)
- Οδηγός
- Mi-MAX
-
-
1) Βάζεις TWRP
2) Swipe to allow modification
3) Wipe->format-> format data
4) Reboot-> reboot to recovery
5) Wipe->Advanced wipe-> cache/data/dalvik
Αν το 5 ολοκληρωθεί σωστά προχωράς
6) Advanced->adb sideload->wipe to sideload (δεν τικάρεις τα δύο κουτάκια)
7) Στον υπολογιστή μεταφέρεις την Ελληνική ρομ στον φάκελο adb και την μενοτομάζεις update.zip
Τρέχεις CMD και πας στον adb φάκελο
9) Τσεκάρεις ότι έχεις την τελευταία έκδοση adb. Πρέπει να είναι η 1.0.32! Το τσεκάρεις αυτό τρέχοντας adb info (πάνω πάνω)
10) Τρέχεις τώρα την εντολή "adb.exe sideload update.zip" αν ξεκινήσει κάνεις υπομονή και περιμένεις το κινητό να ανοίξει.
Αν καταφέρεις να φτάσεις επιτυχώς στο 10 υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις.
α) όταν φτάσει το φόρτωμα της ρομ στο 49% να βγάλει failed το CMD αλλά μην το σταματήσεις συνεχίζει η εγκατάσταση στο κινητό
β) να ολοκληρωθεί σωστά και να πετάξει μήνυμα στο κινητό για reboot ή back. Επιλέγεις reboot και δεν βάζεις κανένα superuser αν ρωτήσει (DO NOT INSTALL)
γ) να κάνει μόνο του το κινητό ρεσταρτ και να φορτώσει κανονικά
Αν θες κάνε τις δοκιμές σου και όπου κολλάει το βλέπουμε. Είναι πολλά που μπορεί μέσα στο twrp να πάνε στραβά και καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο με ποστς να περιμένεις απαντήσεις κλπ οπότε πράξε όπως νιώθεις! -
Οκ φίλε μου θα το δοκιμασω αύριο με περισσότερη ηρεμία και βλέπουμε, ευχαριστώ πάντως
Στάλθηκε από το MI PAD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Στα βήματα από το 1 εως 6 ολα πήγαν καλά αν και στο reboot recovery κόλλησε στο Mi, επανήλθε όμως με vol+ και power on
Η επιλογή 10 μου έβγαλε σφάλμα το παρκάτω :
Τελικά προχώρησα την εγκατάσταση της Ελληνικής ROM μέσα από το TWRP (Install) και όλα πήγαν καλά και τώρα ειμαι με την Ελληνική ROM
Να αναφέρω επίσης ότι η συσκευή είναι η Xiaomi Mi Max έκδοση 2GB / 16GB το οποίο μου ήρθε όπως ζήτησα με την official stable αγγλοκινέζικη ROM και το ξεκλείδωμα έγινε μετά την άδεια της xiaomi με την stable official ROM -
Άντε μπράβο!!
Είχες τσεκάρει ότι είχες την τελευταία έκδοση adb? Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά σε αυτό. Τέλος πάντων. Τέλος καλό όλα καλά!!!
-
Ναι είχα την 1.0.31 και κατέβασα την 1.0.32 που πρότεινες αλλά έβγαλε το σφάλμα που επισύναψα αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και με την εγκατάσταση από TWRP, ευχαριστώ πάντως για τις οδηγίες
Στάλθηκε από το MI PAD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Κατάφερα να περάσω την τελευταία Ελληνική dev rom GTV-6.7.28.
Επειδή αντιμετώπισα κι εγώ κάποια προβλήματα γράφω πως τα έλυσα μήπως βοηθήσω άλλους φίλους να τα ξεπεράσουν γρηγορότερα. Όλα όσα βρήκα είναι μέσα στο φόρουμ αλλά τα γράφω κι εδώ λίγο πιο μαζεμένα.
1. Δεν κατάφερα να περάσω σωστά τους adb drivers κι όταν το κινητό έχει φορτώσει κανονικά την όποια rom δεν φαίνεται στα windows 7. Παρ' όλα αυτά όταν είναι σε recovery mode ή σε fastboot mode αναγνωρίζεται από τα windows κι οι οδηγοί εγκαθίστανται κανονικά. Δεν το έψαξα πολύ γιατί το πέρασμα στη κινέζικης dev rom και το ξεκλείδωμα της συσκευής το έκανα κανονικότατα με το κινητό σε fastboot mode χωρίς κανένα πρόβλημα. Για εγκατάσταση κινέζικης dev rom χρησιμοποίησα αυτόν τον οδηγό.
2. Όταν έφτασα στο στάδιο να μπω σε recovery mode με TWRP 3.0.2 αντιμετώπισα κι εγώ το πρόβλημα με τις κρυπτογραφημένες κατατμήσεις. Αυτό το αντιμετώπισα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Τα βήματα τα παραθέτω πολύ επιγραμματικά γιατί επεξηγούνται πολύ αναλυτικά στην πρώτη ανάρτηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να εκτελέσω το βήμα ε. κατέβασα την τελευταία έκδοση της εφαρμογής adb 1.0.36 από εδώ.
α. Μπήκα σε fastboot mode
β. Στο τερματικό των windows εκτέλεσα τις παρακάτω εντολές:
fastboot format system
fastboot format userdata
fastboot flash recovery recovery.img
γ. Μπήκα σε recovery mode (TWRP)
δ. Εκτέλεσα factory reset (δηλαδή wipe σε Dalvic, cache, data)
ε. Ακολούθησα τα βήματα 6,7,8,9,10 από την ανάρτηση 26 παραπάνω.
στ. Έκανα reboot και μπήκε κανονικά στην Ελληνική dev rom.
Καλή επιτυχία!!! -
ρε παιδιά μια ερώτηση, έχω το mi max, και θέλω να βάλω ελληνική. Έχω δει ότι υπάρχουν δύο επιλογές:
1.[Stable-V7.5.6.0] Xiaomi Mi-MAX
2.[GTV-6.8.11] Xiaomi Mi-MAX
Ποιά η διαφορά τους (η μια είναι developer απ`ότι έχω καταλάβει)??? -
Ο/H delapo έγραψε:
ρε παιδιά μια ερώτηση, έχω το mi max, και θέλω να βάλω ελληνική. Έχω δει ότι υπάρχουν δύο επιλογές:
1.[Stable-V7.5.6.0] Xiaomi Mi-MAX
2.[GTV-6.8.11] Xiaomi Mi-MAX
Ποιά η διαφορά τους (η μια είναι developer απ`ότι έχω καταλάβει)???
Η δεύτερη είναι developer και βασίζεται στο MIUI 8
Για διαφορές ανάμεσα σε stable και developer δες αυτό το post: Διαφορές Stable με Developer -
λοιπόν, εγώ έχω κολλήσει στο σημείο που πρέπει να πληκτρολογήσεις την εντολή: fastboot flash recovery recovery.img - μου βγάζει: error: cannot open "recovery.img" Τι κάνω????
-
Ο/H delapo έγραψε:
λοιπόν, εγώ έχω κολλήσει στο σημείο που πρέπει να πληκτρολογήσεις την εντολή: fastboot flash recovery recovery.img - μου βγάζει: error: cannot open "recovery.img" Τι κάνω????
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες
-
Παρόμοια νήματα