Καλημέρα, μόλις χτες παρέλαβα και ετοιμάζω ένα μικρό ρίβιου (λογικά μέχρι το βράδυ θα βρω λίγο χρόνο).
Πρώτες εντυπώσεις:
Πολύ βαρύ. Δηλαδή δε θυμάμαι άλλη συσκευή να τη νιώθω τόσο βαριά εκτός από το 1ο μου iPad.
Δείχνει ποιοτικό με πολύ μέταλλο και στιβαρή όψη
Ήρθε με Android 6.0 και έκανε ήδη μια ενημέρωση των 60mb.
Μετά απο μια σύντομη γνωριμία με το κινεζικο k6000 pro πήρα μια καλύτερη ιδεα περι τίνος πρόκειται.
Για όσους δεν τυχαίνει να γνωρίζουν την Oukitel, είναι μια πρόσφατη εταιρεία στα σμαρτφον που κατά τη γνώμη μου θα ήθελε να είναι η LG των budget κινεζοτηλεφώνων ενω τελευταία παράγει σμάρτφονς με μεγάλες μπαταρίες.
Το κ6000 pro εχει ονομα που δείχνει πόσο μεγάλη ειναι η μπαταρία του (6000mAh). Είναι 5.5 inch IPS 401ppi με dragontail ενω απο επεξεργαστή έχει MTK 8-core στα μολις 1.3ghz αλλά 3gb ram (800mhz) & 32gb rom και 64bit android 6.0.
Απο κάμερα έχει μια 16Μ (εμπρός 8Μ) με αισθητήρα σόνυ που τραβάει καλές προς μέτριες φωτογραφίες όσο νυχτώνει! Επισης, το τηλέφωνο έχει αισθητηρα δακτυλικου αποτυπώματος ο οποιος δουλεύει μέτρια αλλά όταν πιάσει το αποτύπωμα ξεκλειδώνει γρήγορα (βεβαια σε αυτό μπορεί να φταίω και εγώ γιατί δεν τον σέταρα προσεκτικά).
Τέλος ειναι αδιάβροχο (IP64 αν δε κάνω λάθος) και το σπουδαιότερο, κάνει reverse charging ώστε να γίνετε το power bank της παρέας !!!
Το 1ο πράγμα που καταλαβάινει κανείς στη χρήση είναι οτι το κινητό είναι θεόβαρο. Μου θύμισε το 1ο μου iPad όπως έγραψα παραπανω αφού ζυγίζει πάνω απο 210γρ. όταν ο ανταγωνισμός είναι στα 160γρ. Επίσης τα υλικά κατασκευής του είναι αρκετά προσεγμένα και σε ξαφνιάζουν ευχάριστα μετά απο άλλες πλαστικές υλοποιήσεις όπως όταν πρωτοέπιασες στα χέρια σου iPhone 4.
Aπο άποψη λογισμικού, η εργοστασιακή ρομ δείχνει αρκετά καλή χωρίς περίεργες απώλειες μπαταρίας ενω απουσιάζουν οι κινεζικες εφαρμογές. Απο το κουτί ειχε android 6.0 το οποίο δείχνει σχετικά σκέτο που το μετράω στα πολύ θετικά του. Δε ξέρω αν υπάρχον ήδη άλλες ρομ στο νετ αλλά προς το παρόν θα μείνω με αυτήν. Όλα τρέχουν σωστά, κάθε εντολή εκτελείται ενω δε δείχνει τα έχει κινεζοκουσούρια (πχ. επίμονες ρυθμισεις που δεν αλλάζουν κλπ). Απο άποψη μετάφρασης του λειτουργικού, το 90% είναι στα Ελληνικά και μονο σε υπο-υπο-υπο μενού θα βρείς αγγλικά. Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση: το τηλέφωνο έχει πολύ δυνατό μεγάφωνο. Είτε ακούγεται ρινκγτον είτε ανοιχτή ακρόαση, δύσκολα δε θα το ακούσετε. Από άποψη διάρκειας μπαταρίας, ακόμα είναι νωρίς να πω αλλά συνηθισμένος σε άλλα κινητά με 3000 - 4000mAh η μπαταρία πέφτει εμφανώς πιο αργά.
Δυστυχώς δε προλαβαίνω να γράψω περισσότερα, ωστόσο εδω έχω γράψει μερικές αράδες παραπάνω (στα αγγλικά δυστυχώς).
Με εκτίμηση,
Βασίλης.
(@panagiotis ευχαριστώ για τα καλορίζικα!)