Διαφήμιση

Μερικες μικρες αποριες.

• Μερικες μικρες αποριες.

Χαιρετω, ως νεος στο MiUi εχω καποιες αποριουλες για καποια πραγματα που δεν δουλευουν οπως στα προηγουμενα Android που ειχα οποτε ελπιζω σε βοηθεια. 7.3.8 Stable εχω. Λοιπον:

1. Πως μπορω να κανω καποιες εφαρμογες να δουλευουν στο background χωρις να πρεπει να ειναι ανοικτες. Πχ το Messenger, αν το κλεισω απο εκει που κλεινεις τις εφαρμογες για να ελευθερωσεις μνημη παυει να κοιταει για νεα μυνηματα. Το ιδιο και ενα ξυπνητηρι που εχω κατεβασει απο το play και ειμαι 100% σιγουρος οτι στο προηγουμενο κινητο μου παρ'ολο που εκλεινα την εφαρμογη απο εκει, αυτο με ειδοποιουσε κανονικα οταν επρεπε να χτυπησει, στο καινουριο μου δεν γινεται, πρεπει να δωσω καποια ειδικη αδεια στις συγκεκριμενες εφαρμογες (πχ FB messenger, Viber, το ξυπνητηρι που λεω).

2. Ανοιξα δεδομενα και φευγει πολυ πραγμα χωρις να κανω τιποτα. Εψαξα παντου να βρω το μενου που σου λεει τι MB καταναλωνει η καθε εφαρμογη αλλα και σου επιτρεπει να περιορισεις το background activity των εφαρμογων που θες οταν εισαι σε mobile internet και δεν το βρηκα πουθενα, που βρισκεται?

3. Υπαρχει δυνατοτητα το αλφαβητικο index στα δεξια στις επαφες να εχει ελληνικα γραμματα και να μην ειναι ολη καταχωρημενα στο # ?

Ειμαι σιγουρος οτι εχω και αλλα αλλα δεν μου ερχονται τωρα, θα επανελθω :D
    • Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας :thumbsup:

Θα σου ήταν κόπος να ανεβάσεις και μία φώτο αυτά που δείχνει στο "Σχετικά με το τηλέφωνο" και να δεις εάν στις επιλογές γλώσσας υπάρχει και η Ελληνική ?

Για το 1. μπορείς να δεις εδώ Ελληνικός οδηγός ενεργοποίησης Δικαιωμάτων & Ειδοποιήσεων στην MIUI 8 και εδώ Ρυθμίσεις δικαιωμάτων

Για το 2. Θα πας στην εφαρμογή "Ασφάλεια"

Για το 3. θα πρέπει να περιμένουμε την φώτο "Σχετικά με το τηλέφωνο" θα έλεγα :/
    • Ευχαριστω κατ'αρχην για την γρηγορη απαντηση!

Δεν εχω το τηλεφωνο κοντα μου αυτην την στιγμη για να βγαλω σκριν, αλλα εχω βαλει την official αγγλοκινεζικη για να ξανακλειδωσω τον Bootloader που μου ηρθε ξεκλειδωτος, οποτε υποθετω οτι δεν εχω ελληνικα. Μολις μπορεσω θα δοκιμασω αυτα που μου εβαλες και θα γραψω τα αποτελεσματα.
    • Διαφήμιση
    • Να και το σκριν:

Τσεκαρα και τους οδηγους και εκανα τα περισσοτερα απλα δεν τα τεσταρα ακομα, αλλα αν καταλαβα καλα στο MiUi αν το προγραμμα δεν ειναι ανοικτο στο cache (με λουκετακι για να μην κλεισει) δεν στελνει push notifications ουτε τρεχει στο background σωστα?

Για τα δεδομενα, οταν εκανα restrict background data μου το κανει γενικα και οχι μονο για το mobile data, κατι εκανα λαθος μαλλον?

Παντως οκ, γιατι κοντευα να τρελαθω, τα options που εψαχνα ολη μερα στις Ρυθμισεις ηταν στην Ασφαλεια οποτε οκ, βγαζω σιγα σιγα ακρη :D
    • Ο/H morgoth έγραψε:

αλλα αν καταλαβα καλα στο MiUi αν το προγραμμα δεν ειναι ανοικτο στο cache (με λουκετακι για να μην κλεισει) δεν στελνει push notifications ουτε τρεχει στο background σωστα?
      Σωστά, κλείνει τις εφαρμογές για εξοικονόμηση μνήμης-μπαταρίας

Ο/H morgoth έγραψε:

Για τα δεδομενα, οταν εκανα restrict background data μου το κανει γενικα και οχι μονο για το mobile data, κατι εκανα λαθος μαλλον?
      Ο περιορισμός δεδομένων στο παρασκήνιο στην ουσία σημαίνει ότι όταν η συσκευή μπαίνει σε sleep mode δεν θα δουλεύουν, οπότε δεν θα έχεις ειδοποιήσεις...αυτό μάλλον πρέπει να το βάλεις στο OFF

Τώρα για το 3, το θέμα είναι της ρομ επειδή έχεις μόνο Αγγλικά, όταν βάλεις την Ελληνική θα γίνει το αντίστροφο, θα βλέπεις τις Ελληνικές επαφές σωστά και τέρμα κάτω στο # τις επαφές με αγγλικούς χαρακτήρες.