Διαφήμιση

Mi-4s με custom rom

• Mi-4S
    • Mi-4s με custom rom

Καλησπέρα, θα προσπαθήσω να μην κουράσω.

Σήμερα παρέλαβα το mi 4s από Gearbest. Είναι το πρώτο μου xiaomi και rootαρισμα και γενικότερα έχω λίγη εμπειρία από android, οπότε θα ζητούσα την κατανόησή σας. Η έκδοση λογισμικού που αναφέρει στις ρυθμισεις είναι η miui 7.9 stable 7.92.5.0 (lajcnda). Φαντάζομαι πως είναι κάποια custom rom και καλύτερα να την αλλάξω. Σύνδεσα το κινητο με υπολογιστή (win 7 32bit) σε fastboot mode για να δω την κατάσταση του bootloader (μηπως θα ειναι ανοιχτος λογω της custom?) αλλά αντιμετώπισα 2 προβλήματα.
      1)μετα την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των drivers έβγαλε μνμ ανεπιτυχούς εγκαταστασης. Όταν πατησα στις λεπτομερειες ειδα οτι ειχε 3 τικαρισματα και 1 Χ. Παρολα αυτα δεν εδωσα σημασια μιας και το κινητο φαινοταν κανονικα στις συσκευες στο "my computer".
      2)εβαλα το adb στο c:, ανοιξα το cmd, ετρεξα τις εντολες και μου εμφανισε:

adb devices* daemon not running. starting it now on port 5037 ** daemon started successfully *List of devices attachedDevice nameκαι στην τελευταια εντολη εβγαλε μνμ waiting for device (η κατι αντιστοιχο) χωρις να ανταποκρινεται. Εκει το αποσυνδεσα, το ξανανοιξα και το παρατησα. Σημερα θα περασω τα Win 10 στο PC και θα ασχοληθω αυριο. Καπου εδω θελω τα φωτα σας.1)Λεω να περασω την τελευταια official stable 7.5.4.0. Προτινετε κατι αλλο? Ελληνικα δεν με ενδιαφερουν παρα μονο ως πληκτρολογιο. Θα εχω καποιο προβλημα?2)Πρεπει να κανω αιτηση ξεκλειδωματος στο επισημο που διαβασα? (μιας και υποθετω εχω custom)
      3)Εριξα μια ματια στο forum και δυστυχως εχω μπερδευτει απο τους διαφορετικους τροπους rootαρισματος και το πληθος των Rom. Θα εκτιμουσα μια καθοδηγηση-επεξηγηση για το βελτιστο δυνατο αποτελεσμα στο συγκεκριμενο κινητο.

Ευχαριστω προκαταβολικα ολους
    • Ευχαριστω φιλε. Απο το λινκ σου ξεκινησα, αλλα εχω συγκεκριμενες αποριες και δεν βρηκα τις απαντησεις και τη βοηθεια που θελω. επισης δεν ειδα κατι για mi-4s απο custom σε stable.
    • Διαφήμιση
    • Διάβασε καλά εδω xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/13957-Περι-κατανόησης-των-Xiaomi-Official-rom
      και μετά αυτό xiaomi-miui.gr/community/wsif/…ry/550-Xiaomi-Mi-4S-Aqua/
    • Το ενα απο τα δυο λινκ ομολογω δεν το ειχα δει και ηταν κατατοπιστικο. Εξακολουθω ομως να εχω τις εξης αποριες:

1) ειναι σιγουρα custom rom αυτη που εχω και αν ναι, σημαινει οτι ο bootloader εχει ξεκλειδωθει 100%? Ρωταω γιατι δεν μπορω να το δω μεσω fastboot σε cmd, λογω σφαλματος. Υπαρχει αλλος τροπος να μαθω για τον bootloader? (στους οδηγους δεν ειδα να αναφερεται καποιος)

2)Εαν ο bootloader ειναι κλειδωμενος, τοτε ολα καλα θα κανω αυτα που λενε οι οδηγοι. Εαν ειναι ξεκλειδωτος ηδη, τοτε τι κανω? (παντα σε συναρτηση με το οτι θελω να εγκαταστησω την latest official stable) Πρεπει να ξανακλειδωθει? Η κανω κατ'ευθειαν οτι λεει εδω?
      xiaomi-miui.gr/community/index…CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1/

Ευχαριστω
    • Εχει Ελληνικά το κινητό σου?Αν εχει ,ειναι πειραγμένη rom.Θα πρέπει να περάσεις την official dev (αγγλοκινέζικα μόνο) και μετά να ξεκλειδώσεις.Τότε και μόνον τότε,θα περάσεις οποιαδήποτε Ελληνική stable η dev.Εκτός αν θές να μείνεις στην official.Υπάρχουν πλήρεις οδηγοί.Προσοχή σε οτι κι αν κάνεις.
    • Ναι το κιν εχει ελληνικα. Η ρομ το γνωριζω οτι ειναι πειραγμενη. Απλα δεν ξερω τι παιζει με τον bootloader. Αν δλδ τον εχουν ξεκλειδωσει η την περασαν με κλειστο. Γι αυτο και αναρωτιεμαι τι πρεπει να κανω με την ατιηση ξεκλειδωματος στην xiaomi.

Ελληνικα με ενδιαφερουν μονο ως πληκτρολογιο και οχι ως γλωσσα συστηματος. Γι αυτο και ελεγα να παω σε stable official και να παραμεινω εκει. Ομως σε περιπτωση που η ελληνικη dev rom προσφερει επιπλεον χαρακτηριστικα η ειναι καλυτερη απο την official κινεζικη θα το σκεφτομουν. Γι αυτο και ρωταω για τις αποψεις σας.
      Οι οδηγοι δεν κανουν συγκρισεις γι αυτο και απευθυνομαι στην εμπειρια τη δικια σου και των υπολοιπων χρηστων.

Οπως και να χει σ ευχαριστω για τη βοηθεια. Θα το ψαξω λιγο ακομα και θα περασω στη δραση. ;)
    • Διαφήμιση
    • Μ'αρέσει που δεν ξέρεις από android..και έχεις ξεκινήσει τις εντολές :)
      Ο bootloader είναι σίγουρα κλειδωμένος.
      Το πρόβλημα είναι ότι δεν περνιουνται σωστά οι drivers σε fastboot. Βάλε το MI PC suite και θα σου περάσει τους drivers πρώτα κανονικα (άνοιξε/κλείσε τον εντοπισμό σφαλματων), μετά Βαλτο σε fastboot (volume - και power) και μετα πάλι το mi PC suite θα σου προτείνει την official ρομ. Όπως λέει ο οδηγός.
      Ελληνικό πληκτρολόγιο εννοείται πως μπορείς να κατεβάσεις
      Οι ελληνικές ρομ είναι με root, έχουν τα gapps, έχουν το dolby atmos κ.α.. Θα πρεπει να κανεις διαδικασία για το κάθε ενα μετά να τα βάλεις ξεχωριστα

Επίσης δες εδώ
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • κανω εντατικα . Προσπαθησα να κανω παλι τη διαδικασια που αναφερεις και εσυ στο λινκ, σε καινουρια πλεον Windows (64-bit,clean install), αλλα εχω ξανα το ιδιοπροβλημα.

Αυτη τη φορα, τα windows αναγνωρισαν αμεσως τη συσκευη, κατα την εκτελεση των εντολων το cmd freezαρει μετα την εκτελεση της τελευταιας εντολης: "fastboot oem device-info" εμφανιζοντας το μνμ: "waiting for devices".

Προηγουμενως στην εντολη "fastboot devices" δεν κανει τπτ.
      Ενω εαν εκτελεστει η "adb devices" εμφανιζει daemon not running. starting it now on port 5037 ** daemon started successfully *List of devices attachedDevice name.

Αυτες δεν ειναι οι εντολες για snapdragon? Υπαρχει περιπτωση να εχω στα χερια μου ρεπλικα? Μηπως τα windows χρειαζονται καποιο αρχειο για να "δουν" απροβληματιστα τη συσκευη? Φοβαμαι να προχωρησω σε φλασαρισμα χωρις να τσεκαρω αυτο πρωτα.

*εγκατεστησα τα java jdk και android sdk, και ενεργοποιησα το usb debug στο κινητο και το adb αναγνωρισε τη συσκευη στο περιβαλλον cmd. Ομως στην τελευταια εντολη "fastboot oem device-info" παλι κολλαει στο μνμ "waiting for devices".
      Φανταζομαι εχει να κανει με το θαυμαστικο του mi4s στο device manager. Αλλα οποιον driver εχω δοκιμασει να κανω update, δεν τον αναγνωριζει.
      Αν καποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει.

Αυριο παλι

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην number7 ().

• Δεν ξερω περισσότερα να σου πω, πάντως μπορείς να κάνεις το εξής. Κατέβασε μια gtv rom για το mi4s, βγάλε από μέσα το twrp.img και βάλτο στο φάκελο cmd. Άνοιξε το παράθυρο εντολών, συνδεσε το τηλέφωνο σε fastboot, πάτα "fastboot flash recovery twrp.img" αν αποτύχει, τότε έχει κλειδωμένο bootloader. Αν το βάλει επιτυχώς, τότε συγχαρητήρια ανοιξαν όλες οι δυνατότητες μπροστά σου. Κατέβασε και βάλε προηγουμένως τη ρομ μέσα στο τηλέφωνο, σε περίπτωση που περάσει κανονικά το twrp. Τότε πατάς "fastboot boot twrp.img" και συνεχίζεις από recovery.
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • φιλε, τελικα καταφερα να εκτελεσω τις εντολες, αλλα με διαφορετικη διαδικασια απο αυτη που περιεγραφε ο οδηγος. Εν τελει πηρα το μνμ "device unlocked: FALSE", αρα ο bootloader ειναι κλειδωμενος.Παει αυτο.

Προσπαθησα να περασω την official china stable με MiPCsuite, με βαση τις οδηγιες του xiaomi-miui.gr/community/index…CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1/ , αλλα ουτε εδω μας θελει.

Στο βημα 6 εμφανιζει στο παραθυρο "Reading device information failed" . Παταω retry τπτ. Ισως να εχει να κανει με το γεγονος οτι το mi4s δεν περιεχεται στη λιστα υποστηριζομενων μοντελων μεχρι και την πιο προσφατη εκδοση του προγραμματος, γεγονος απαραδεκτο θεωρω για την εταιρια, αν και το αναγνωριζει κανονικα και το προγραμμα και ο υπολογιστης.
      Καμια προταση εδω? Να ακολουθησω τoν οδηγο του lallas με Miflash?
      Μηπως τελικα δεν αξιζει η αλλαγη σε chinese official stable, αρα να παραμεινω στην custom μεχρι να εγκριθει η αιτηση για bootloader unlock, οποτε και να περασω την ελληνικη? Υπαρχει κανενας φοβος να δουλεψω για λιγο καιρο στην custom του μαγαζιου?
    • Διαφήμιση
    • Μείνε αν θέλεις αλλά καλό θα είναι να μην φορτώσεις πολλές εφαρμογές που μπορεί να επιδράσουν στην λειτουργία της συσκευής