Διαφήμιση

Qualcom quick charge (QC) 3 και ΜΙ 5

• Qualcom quick charge (QC) 3 και ΜΙ 5

Με βάση την φώτο cdn2.pcadvisor.co.uk/cmsdata/f…_charge_3_infographic.jpg μπορείτε να καταλάβετε περίπου πως λειτουργεί αυτή η τεχνολογία. Με το QC 2 ξεφεύγεις από το συνηθισμένη τάση των φορτιστών που είναι 5V, και χρησιμοποιείς 9 και 12 volts, μειώνοντας όμως τα ampers. Ο φορτιστείς μεταβάλει αναλόγως με τις ανάγκες τις μπαταρίας την λειτουργία του για να επιταχύνει την φόρτιση. Τώρα με την τεχνολογία που υποστηρίζει το MI5 την QC 3 δηλαδή η διαφορά είναι ότι να volts παίζουν πιο δυναμικά από 3,4 έως 20 volts και αυτή την φορά σε σκαλοπάτια των 200 mv. Ενώ πριν είχες 3 σκαλοπάτια τώρα έχεις 83!!. Αυτό δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα και στην θεωρία σε 35 λεπτά έχεις το 80% της μπαταρίας σου.

Πριν πάρω λοιπόν το MI5 είχα διαβάσει ότι δεν έρχεται με φορτιστή quick charge 3. Όταν ήρθε λοιπόν το δεύτερο πράγμα που κοίταξα μετά την συσκευή, είναι τι φορτιστή έχει. Με αυτή την φώτο μπορείτε να δείτε ότι βγάζει 5v/2.5A 9V/2A και 12V/1.5A. Οπότε λογικά μιλάμε για έναν φορτιστή qc 2 που είναι συμβατός με το MI 5 αλλά δεν αποδίδει το μέγιστο. Δεν θα κόστιζε πάνω από 3 ευρώ πιστεύω στην εταιρία να βάλει τον σωστό φορτιστή αλλά πάλι καλά να λες που έβαλε κι αυτόν. Το one plus 3 χρησιμοποιεί άλλη τεχνολογία που δεν είναι τόσο δυνατή και θέλει και ειδικό φορτιστή και ειδικό καλώδιο... και αν δεν κάνω λάθος κι εκεί τον αγοράζεις ξεχωριστά.( ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δυο και είχα κάνει την ερευνά μου..).

Το MI 5 μου, παίρνει γύρω στην μιαμιση ώρα να φορτίσει πλήρως και είμαι ικανοποιημένος,αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου κρατάει 2 μέρες που είχα διαβάσει να λένε κάποιοι! Ελπίζω να ήμουν αρκετά αναλυτικός και να χρησιμοποίησα την σωστή βιβλιογραφία.
    • Το oneplus έχει το φορτιστή που υποστηρίζει ταχεία φόρτιση μαζί με το κινητό δεν χρειάζεται να τον πάρεις ξεχωριστά. Το κινητό γεμίζει πλήρως μέσα σε 50 λεπτά
      Ήμουνα και εγώ στο δίλημμα αυτό one plus η mi5 τελικά με κέρδισε το oneplus
    • Διαφήμιση
    • Καλημερα.εχω εναν tronsmart με έξοδο qc 3.0 εδω και καιρο με εξτρα καλωδιο.ο φορτιστης και το καλωδιο που εχει στο κουτι το Μι5 δεν υποστηριζουν qc 3.0 . 1-2% - 80+ κάνει ενα 30λεπτο,δεν αΝεβασει θερμοκρασια καν αν αυτο σε απασχολει.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Καλησπέρα,εχω παραγγείλει ενα φορτιστή AUKEY Quick Charge 3.0 αλλα δεν έχω καταλάβει αν το καλώδιο που έρχεται μαζί με το κινητό ειναι συμβατο με αυτην την τεχνολογια.Γνωρίζει κανεις κατι πανω σε αυτο;Αν δεν ειναι,τι καλωδιο χριαζεται να αγορασω;Ο φορτιστης περιλαμβανει καλωδιο αλλα δεν ειναι Type C.Με ανταπτορα θα φορτιζει;
    • Ο/H Tasos101 έγραψε:

Καλησπέρα,εχω παραγγείλει ενα φορτιστή AUKEY Quick Charge 3.0 αλλα δεν έχω καταλάβει αν το καλώδιο που έρχεται μαζί με το κινητό ειναι συμβατο με αυτην την τεχνολογια.Γνωρίζει κανεις κατι πανω σε αυτο;Αν δεν ειναι,τι καλωδιο χριαζεται να αγορασω;Ο φορτιστης περιλαμβανει καλωδιο αλλα δεν ειναι Type C.Με ανταπτορα θα φορτιζει;
      Θα χρησιμοποιήσεις το καλώδιο που έχει μέσα η συσκευασία του mi5 και δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα.Απέφυγε τους ανταπτορες μόνο προβλήματα δημιουργούν.
    • Εμένα πάντως το mi5 με φορτιστή qc3 δεν φορτίζει γρήγορα θέλει περίπου 1.30 ώρα... Ψάχνοντας στα διάφορα site διάβασα ασυμβατότητα του mi5 με το πρωτόκολλο qc3 .. Αν κάποιος το φορτίζει τόσο γρήγορα ας μας πει ποιόν φορτιστή έχει και αν χρησιμοποιεί το stock καλώδιο μπας και βγάλουμε άκρη....

Εγώ πήρα τον BlitzWolf 2.4A 30W και χρησιμοποίησα το stock καλώδιο της Xiaomi
    • Διαφήμιση
    • όπως ειπα και πιο πάνω με τον μαμα φορτισε γυρω στο 80λεπτο 0-100

πλεον με Tronsmart (+ καλωδιο) ή ενας καινουργιος AUKEY (+ καλωδιο ) που πήρα βλέπω 10-95% συνηθως που το φορτίζω σε λιγότερω απο 70 λεπτάκια...μπορω να χρονομετρησω ακριβως το ποσο κανει με τον κάθε φορτιστή εαν θέλεις ....
    • Ο/H Dimitris Dukas IV έγραψε:

όπως ειπα και πιο πάνω με τον μαμα φορτισε γυρω στο 80λεπτο 0-100

πλεον με Tronsmart (+ καλωδιο) ή ενας καινουργιος AUKEY (+ καλωδιο ) που πήρα βλέπω 10-95% συνηθως που το φορτίζω σε λιγότερω απο 70 λεπτάκια...μπορω να χρονομετρησω ακριβως το ποσο κανει με τον κάθε φορτιστή εαν θέλεις ....
      Φίλε μας μπορείς να μας επιβεβαίωσης ότι ότι ο συγκεκριμένος δουλεύει και φορτίζει ποιο γρήγορα και να πεις από που τον πήρες??
      Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος

• καλησπερα και απο εμενα..εγω αγορασα ενα tronsmart με 3port ..2 smart οπως τα λεει τα οποια "καταλαβαινουν" ποσο ρευμα τραβαει η καθε συσκευη και φτανουν max 2.4A..και ενα port Qc3 ..στο 0-80 εχει μεγαλη διαφορα σε χρονο..θα το μετρησω και θα σας πω..απλα τροφη για σκεψη οτι μαλλον συμφερει ενας φορτηστης σαν αυτον που αγορασα που μπορεις να φορτησεις κι αλλες συσκευες οχι μονο QC3.0 αλλιως σε μια αλλαγη κινητου ειναι χαμενα λεφτα..!!! ξεχασα να πω οτι ολα αυτα με μαμα καλώδιο

Ο φορτηστής στο official site της Tronsmart :
      Tronsmart W3PTA 42W Quick Charge 3.0 USB Wall Charger (US & EU & UK Plug in Black) | Tronsmart

καλώδιο αγοράσατε από κάποιο site Ελλάδα?? γιατι δεν έχω βρει κάτι..!!

Sent from my MI 5 using Tapatalk
    • Επιτέλους κατάφερα να βρω ένα καλώδιο στα 3 Α της ίδιας εταιρίας (Tronsmart). Γενικά έχει διαφορά με το μαμά καλώδιο περίπου στα 5-10 λεπτά πάνω κάτω σε QC3 .Το μάμα δεν πρέπει να υποστηρίζει 3 Α και με δοκιμές σε μια εφαρμογή μέτρησης φόρτισης τα δεδομένα ήταν πιο χαμηλά σε σχέση με το Tronsmart. Προτείνω το καλώδιο της εταιρίας αυτής γιατί είναι αρχικά εντός προδιαγραφών της Qualcomm και η τιμή από Skroutz είναι Super αφού η συσκευασία περιέχει 2 όμοια καλώδια σε 2 διαφορετικά χρώματα ( στα 10ευρώ ) .Γενικά από 1-2% σε 100% κάνει περίπου στη 1 ώρα και 20 λεπτά σε συνδιασμός με τον παραπάνω φορτηστή .
    • Διαφήμιση