Διαφήμιση

Πρόβλημα στα προκαταρκτικά (με το πρόγραμμα Mi Phone)

• Πρόβλημα στα προκαταρκτικά (με το πρόγραμμα Mi Phone)

Καλησπέρα σε όλ@ς κατ'αρχάς και συγχαρητήρια για την εξαιρετική κοινότητα που έχετε στήσει και την κατατοπιστικότατη (αν και ελαφρώς χαωτική για τους αρχάριους) πηγή πληροφοριών που έχετε δημιουργήσει.

Μπαίνω στο θέμα λοιπόν:
      Φρέσκο αγορασμένο Note 3 Pro από το vickmall, όλα μέλι-γάλα, παρέλαβα το τηλέφωνο κτλ.

Βασισμένος στις συμβουλές σας επίσης, φρόντισα να βεβαιωθώ πως το τηλέφωνο θα έρθει με κινεζικο-αγγλική DEV. Για να είμαστε φυσικά σίγουροι στέλνω και ένα screenshot από τις πληροφορίες του τηλεφώνου:

Το ζήτημα προέκυψε στο σημείο που εγκατέστησα το Mi Phone, με σκοπό να μπουν οι drivers για να μπορέσω να κάνω το όπως είδα παντού απαραίτητο ADB/fastboot τσεκάρισμα για το αν είναι κλειδωμένο ή όχι το bootloader. Το πήρα από την καλή, από την ανάποδη, δοκίμασα με ανοιγμένο το usb debugging, κλειστό, δεν διάβαζε τη συσκευή στην εντολή fastboot devices (ή όποια είναι, την γράφω απ'έξω, μπορεί να κάνω λάθος), δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα. Θυμάμαι πως δεν έχω ανοίξει καλά καλά το Mi phone, λέω, μάλλον θέμα drivers είναι. Το ανοίγω την πρώτη φορά, κάνει connect με το κινητό, πάει στο 10%, μένει εκεί για πάντα (ήτοι μισάωρο μέχρι που το έκλεισα). Reboots, απεγκαταστάσεις κτλ κτλ. και τελικά μου βγάζει error "Looks like you're missing some drivers". Σβήνω τα πάντα, ξανά δώστου και μου βγάζει πλέον error "You need to update your device to use Mi PC Suite, Update your device before connecting" (παραθέτω screens).

Και update υποθετικά να κάνω, σε αυτή τη φάση με το κινεζοτέτοιο DEV ROM σε ό,τι wifi έχω προσπαθήσει να μπω δεν μου φόρτωνε ποτέ καμία σελίδα, οπότε δεν ξέρω καν αν θα μπορεί να γίνει έτσι.

Υπάρχει τρόπος να γίνει κάποια manual εγκατάσταση drivers, να έχω τέλος πάντων έναν μπούσουλα να ξεκινήσω? Δεν βρήκα κάτι όσο έψαξα.
      Τονίζω πως έχω Mac υπολογιστή, και Windows XP σε virtual machine (Parallels) το οποίο και τρέχω για να κάνω τη δουλειά αυτή. Δεν αποκλείω να βρίσκεται εκεί η υπαιτιότητα για το όλο πράγμα, αλλά να πω την αλήθεια πιο πολύ μου βρωμάει το πρόγραμμα παρά το όποιο περίεργο σύστημα έχω εγώ.

σ.σ Έχω ήδη βάλει στο πρόγραμμα να δοκιμάσω να γίνει η δουλειά σε άλλον υπολογιστή με "κανονικά" windows και κατά προτίμηση 7άρια, αλλά δεν ξέρω πόσο σύντομα θα έχω πρόσβαση σε κάτι τέτοιο, οπότε μέχρι τότε πείτε καμιά ιδέα μήπως βρούμε άκρη έτσι.
      Images
      • Screenshot_2016-08-18-23-17-49_com.android.settings.png

149 kB, 1.080×1.920, viewed 158 times
      • Screen shot 2016-08-18 at 7.49.57 PM.png

92,39 kB, 596×416, viewed 159 times
      • Screen shot 2016-08-18 at 6.56.43 PM.png

43,74 kB, 606×417, viewed 150 times
    • Πες μου λίγο τι θέλεις να κάνεις αρχικά...;;;
      Αν πατήσεις το οκ της τελέυταίας φωτο δεν κατεβάζει drivers;
      Βάλε και το miflash

• Απώτερος στόχος το ελληνικό ROM, για την ώρα όμως και σε μια απλή αγγλική βερσιόν να βγω για να είναι λειτουργικό το κινητό μια χαρά θα είναι.

Για να γίνει όμως αυτό, βάσει όλων των οδηγών σας θα πρέπει πρώτα να τσεκάρω μέσω fastboot για το αν είναι κλειδωμένος ο bootloader για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και bricked κινητά, σωστά? Άρα έχεις την απάντηση για το τι στοιχειωδώς για αρχή θέλω να κάνω.

Όσον αφορά την άλλη ερώτησή σου, όχι, έμεινε τελείως αδρανές μετά το OK.
      Το flash δεν το εγκατέστησα γιατί απ' όσο κατάλαβα έχω δρόμο μέχρι το φλασάρισμα. Χρησιμεύει νωρίτερα σε κάτι άλλο?
    • Διαφήμιση
    • Έχει drivers και το miflash καλά είναι να το βάλεις..
      Η ρομ σου είναι official.. δεν παίζει να έχεις ξεκλείδωτο bootloader.. Εσύ βέβαια καλά κάνεις και θες να το δεις..
      Βάλε και το miflash λοιπόν και δοκίμασε μετά από επανακίνηση.

• Μάγκες, δεν ψήνεται γενικά.

Ιδού τα μηνύματα που μου πετάει κατά την εγκατάσταση του Mi Flash.

(τα έβγαλε και τις δύο φορές που ξαναδοκίμασα εγκατάσταση)
      Images
      • Screen shot 2016-08-19 at 12.44.26 AM.png

7,68 kB, 275×125, viewed 229 times
      • Screen shot 2016-08-19 at 12.41.47 AM.png

9,68 kB, 658×120, viewed 97 times
    • Άμα δεν σου γίνεται γενικά δοκίμασε να κάνεις ένα παρτιτιον τον σκληρό και να κάνεις καθαρη εγκατάσταση εκεί τα windows και να δοκιμάσεις παλι

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • @Amberclock τι windows έχεις; Ακολούθησες τον οδηγό για απενεργοποίηση ελέγχου της ψηφιακής υπογραφής; Κάντο εγκατέστησε ξανά το mi pcsuite και το miflash επανεκκίνηση τον υπολογιστή και ξανά δοκιμάζεις.

Redmi Note 2 Rom 7.5.3.0
    • Ο/H Amberclock έγραψε:

Τονίζω πως έχω Mac υπολογιστή, και Windows XP σε virtual machine
      Δεν έχει windows και εκεί εστιάζω το θέμα που έχει...

Ο/H chrdes έγραψε:

τι windows έχεις;

• Πρέπει απλά να βρει υπολογιστή με windows...κανονικά... :mrgreen:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Ο/H demakhs έγραψε:

Πρέπει απλά να βρει υπολογιστή με windows...κανονικά... :mrgreen:
      Και εγώ εκεί έχω καταλήξει. Απλά δεν έχω πρόσβαση εύκολα εδώ αυτή τη στιγμή σε άλλον υπολογιστή, θα χρειαστεί λίγο να κάνω υπομονή. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Για να μην ανοίγω άλλο θρεντ, θέλω λίγο να ρωτήσω για το ελληνικό ROM για το οποίο έχω ακούσει τόσα καλά λόγια. Αν οτιδήποτε με ενδιαφέρει στο να έχει από τη μάνα του, είναι να μη χρειαστεί να βάλω εξωτερικό πρόγραμμα για το keyboard - όχι οτι δεν υπάρχουν, απλά προσωπικά δεν ήμουν ευχαριστημένος με την αυτόματη διόρθωση του keyboard pro π.χ. που είχα κατεβάσει στο παλιό κινητό για κανένα λόγο.

Αυτό λοιπόν το έχει? Μπορείτε με δυο λόγια να μου πείτε τα πλεονεκτήματα που έχει γενικά η ελληνική ROM, ασχέτως μετάφρασης? (γιατί ή μια ή άλλη γλώσσα λειτουργικού πάντα βάζω αγγλικά)
    • Διαφήμιση
    • Το βασικό πλεονέκτημα είναι ή υποστήριξη που υπάρχει από το φόρουμ και τους χρήστες που την χρησιμοποιούν + ή χρήση του twrp ως recovery