Διαφήμιση

[GTV-6.8.18] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 19/8 22:23)

• Ολοκληρώθηκε
  • ROM
  • Poll
  • Xiaomi
  • Miui Dev
  • Ο/H Panos61 έγραψε:

πατούσες συνεχόμενα στην οθόνη και εβγαινε το συρτάρι για ταπετσαρίες κλπ
    Πατούσες συνεχόμενα το κουμπί Ξ, κάτω αριστερά. Όχι στην οθόνη όπου να`ναι. Τώρα εκεί δεν στο βγάζει αν το πατήσεις συνεχόμενα ενώ είναι ανοιχτή η οθόνη σου? (αλλά χωρίς να είσαι σε app μέσα)

Ο/H georgegamma έγραψε:

Πως θα γίνει αναβάθμιση σε νεότερη MIUI (πχ. MIUI 8 χωρίς να χαθούν οι ρυθμίσεις των εφαρμογών και τα υπόλοιπα στοιχεία που χρειάζονται όπως επαφές κλπ.
    Κάνε ότι σου είπαν αλλά πριν κάνεις Factory Reset δοκίμασε με απλή αναβάθμιση. Αν δεν,... τότε κάνε το Factory Reset. Νομίζω στους οδηγούς του .com πουθενά δεν αναφέρνεται το Factory Reset. Εμείς το βάλαμε ως ασφάλεια για να μην τρέχουμε μετά.
  • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Ο/H Panos61 έγραψε:

πατούσες συνεχόμενα στην οθόνη και εβγαινε το συρτάρι για ταπετσαρίες κλπ
    Πατούσες συνεχόμενα το κουμπί Ξ, κάτω αριστερά. Όχι στην οθόνη όπου να`ναι. Τώρα εκεί δεν στο βγάζει αν το πατήσεις συνεχόμενα ενώ είναι ανοιχτή η οθόνη σου? (αλλά χωρίς να είσαι σε app μέσα)

Ο/H georgegamma έγραψε:

Πως θα γίνει αναβάθμιση σε νεότερη MIUI (πχ. MIUI 8 χωρίς να χαθούν οι ρυθμίσεις των εφαρμογών και τα υπόλοιπα στοιχεία που χρειάζονται όπως επαφές κλπ.
    Κάνε ότι σου είπαν αλλά πριν κάνεις Factory Reset δοκίμασε με απλή αναβάθμιση. Αν δεν,... τότε κάνε το Factory Reset. Νομίζω στους οδηγούς του .com πουθενά δεν αναφέρνεται το Factory Reset. Εμείς το βάλαμε ως ασφάλεια για να μην τρέχουμε μετά.
    Το βγάζει,αλλα σε προηγούμενες εκδόσεις υπήρχαν τρείς τρόποι.Με το Ξ,με αυτο που ανέφερα και με το μάζεμα της οθόνης με τα δύο δάκτυλα.Οχι οτι ειναι πρόβλημα απλα το ανέφερα. :)
  • γεια σας παιδια.εχεις κανεις θεματακι με τον ηχο απο το ακουστικο? Σαν να μν εχει καλο σημα καποιες στιγμες? Xiaomi mi4 με την τελευταία ελληνικη dev
  • Διαφήμιση
  • Καλησπέρα σε όλους, πρώτο post για μένα εδώ...
    Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την δουλειά που κάνουν και την βοήθεια που δίνουν σε όλους.
    Έβαλα και εγώ την GTV 6.8.18 developer με αναβάθμιση από την GTV 5.12.17 developer. Όλα καλά μέχρι στιγμής, κανά δυό φορές έκανε κάτι επανεκκινήσεις στο άσχετο, χωρίς όμως να μπορέσω να προσδιορίσω τον λόγο. Εκεί που έχω πρόβλημα είναι με την εφαρμογή για τις φωτογραφίες(Gallery). Για κάποιο λόγο στην καρτέλα Φωτογραφίες, δεν μου εμφανίζει καμία φωτογραφία, ενώ στα Αλμπουμ το άλμπουμ της κάμερας εμφανίζεται μόνο ως κρυφό. Αν προσπαθήσεις να το επαναφέρεις, τότε δεν σου δίνει επιλογή για επανεμφάνιση, αλλά μόνο για καρφίτσωμα. Τα υπόλοιπα άλμπουμ/φάκελοι εμφανίζονται ΟΚ, με τις φωτογραφίες τους κανονικά.
    Στο Mi Cloud οι φωτογραφίες ανεβαίνουν κανονικά, αλλά η εφαρμογή δεν τις εμφανίζει, παρόλο που φαίνεται ότι έχουν ανέβει(από το Mi Backups)
    Οι φωτογραφίες είναι όλες αποθηκευμένες στην κάρτα SD. Μέσα από την εφαρμογή της κάμερας μπορώ να τις δω, αλλά μόνο μία-μία, τραβάει φωτογραφίες κανονικά, τις αποθηκεύει στο σωστό μέρος, αλλά δεν τις εμφανίζει. Μέσα από τον file-manager τις βλέπεις κανονικά, ο φάκελος DCIM\Camera δεν είναι ορισμένος ως κρυφός ή ιδιωτικός, αλλά η εφαρμογή δεν τις εμφανίζει.

Για κάποιο λόγο μετά την αναβάθμιση ο φάκελος της κάμερας έχει οριστεί ως κρυφός, χωρίς όμως να σου δίνει δυνατότητα να τον επαναφέρεις.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
    en.miui.com/thread-335821-1-1.html

Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως
  • Έκανες απλή αναβάθμιση?

Χωρίς Factory Reset? Επειδή μιλάμε για Ρομ 8 μηνών διαφορά η μία από την άλλη... και από miui 7 σε 8 και άλλα 1000 που άλλαξαν στο διάστημα αυτό

Μπορεί κάπου πχ να κόλλησε κάτι

Αν δεν έκανες θα σου έλεγα να δοκιμάσεις πρώτα ένα wipe cache+ dalvik cache και αν κάνει πάλι τα ίδια τότε Factory Reset αναγκαστικά...
    Τώρα αν έκανες... και σου κάνει έτσι θέματα Restore Back Up που λέμε να έχετε

Αν πάλι δεν έχεις τότε πάμε για νέο Factory Reset ή αν το έπαθαν όλοι (που δεν νομίζω όμως) περιμένεις την αυριανή αναβάθμιση
  • Όπως το λες, έκανα αναβάθμιση χωρίς factory reset. Θεώρησα ότι επειδή είχα ήδη μια GTV developer ελληνική έκδοση(έτσι μου το έστειλαν από το vickmall το κινητό), θα μπορούσα να βάλω από πάνω την καινούργια ROM με απλή αναβάθμιση. Ίσως η διαφορά των οκτώ μηνών να είναι τελικά σημαντική και να δημιουργεί πρόβλημα.
    Δυστυχώς wipe cache + dalvik έκανα χωρίς βελτίωση, οπότε ίσως τελικά να θέλει factory reset και να γίνει μια καθαρή εγκατάσταση. Ευτυχώς έχω κρατήσει backup το κινητό με την προηγούμενη ROM, οπότε αν μου τη βιδώσει μπορεί να γυρίσω πίσω κανονικά.
    Αυτό που γράφεις για αυριανή αναβάθμιση, εννοείς ότι θα βγει καινούργια έκδοση από την 6.8.18;
  • Μα ακόμη και να είχες την τελευταία ρομ της miui7 και να πήγαινες στην 8 λέμε πως μπορεί να τη γλυτώσεις αλλά σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται το Factory Reset

Εσύ ήσουν πολύ πλεονέκτης :lol:

Τελικά χρειάζεσαι ναι :D

Για την αναβάθμιση ναι. Η 6.8.18 σημαίνει πως βγήκε 18/8/2016. Αυτό σημαίνουν τα νούμερα της. Και κάθε Παρασκευή βγαίνει η επόμενη. Η δική σου ήταν του Δεκεμβρίου του 15 :D

Επίσης για το να γυρίσεις πίσω κανονικά, μπορείς αλλά πρώτα ρώτα μας πως. Θα σου αλλαχθεί το twrp και δεν θα βλέπει τα παλιά backups. Φυσικά είναι εύκολο να ξαναβάλεις το παλιό και να προχωρήσεις σε επαναφορά
  • Διαφήμιση
  • Παιδιά αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με το facebook messenger....Redmi note 2 από 5.1.18 GTV se 6.8.18 GTV κανονικα με full factory reset(data,cache,dalvik) στην αρχη πριν το install...Όταν ανοίγω το facebook messenger και σκρολάρω προς τα κάτω σε πιο παλιές συζητήσεις ξανανεβαίνει μόνο του στις πιο πρόσφατε συζητήσεις...Την έσβησα και την ξαναέβαλα αλλά πάλι τα ίδια....Καμία λυση....?Να κάνω factory reset τη rom από μέσα?
  • Ο/H Vasstef έγραψε:

Εμένα πάντως μου καταναλώνει την μπαταρία γρήγορα

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και μένα μια από τα ίδια σε θέμα μπαταρίας

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Ο/H greg.redmi έγραψε:

Την έσβησα και την ξαναέβαλα αλλά πάλι τα ίδια....Καμία λυση....?Να κάνω factory reset τη rom από μέσα?
    Από έξω μπορείς να την ξανακάνεις γιατί κάποτε τυγχαίνει να μην γίνεται σωστά αν και εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις ένα wipe cache & dalvik cache πρώτα

Διορθώνονται πολλά πράγματα. Ειδικά σε αλλαγή Ρομ

Ενώ θα ήθελα να κάνεις και διαγραφή - καθαρισμό δεδομένων του προγράμματος
  • Διαφήμιση
  • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Ο/H greg.redmi έγραψε:

Την έσβησα και την ξαναέβαλα αλλά πάλι τα ίδια....Καμία λυση....?Να κάνω factory reset τη rom από μέσα?
    Από έξω μπορείς να την ξανακάνεις γιατί κάποτε τυγχαίνει να μην γίνεται σωστά αν και εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις ένα wipe cache & dalvik cache πρώτα
    Διορθώνονται πολλά πράγματα. Ειδικά σε αλλαγή Ρομ

Ενώ θα ήθελα να κάνεις και διαγραφή - καθαρισμό δεδομένων του προγράμματος
    Έκανα wipe cache & dalvik από recovery το άφησα άνοιξε μπήκα στην εφαρμογή τα ίδια....έσβησα την εφαρμογή και την ξαναπέρασα....τπτ....πάλι τα ίδια....νιώθω το factory reset να έρχεται......