Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Pro X25 - Omega

• Ο/H zanos έγραψε:

Ο/H demakhs έγραψε:

θα σβήσουν τα πάντα απ' το κινητό ναι, γι αυτό και θα χρειαστεί να αντιγράψεις την rom ή να την έχεις περασμένη σε εξωτερική κάρτα sd, αν έχεις τέτοια.
      Αμα εχεις κανει διατριβη στο format data .......
      Και εντριβή επίσης

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Γενική Συζήτηση για το Redmi Pro X25 - Omega

Η μπαταρία από 100% μέχρι 92% πάει γρήγορα! Μετά πέφτει φυσιολογικά! Αυτό το έχω αρκετό διάστημα! Γιατί πέφτει τόσο γρήγορα; 1.5 χρόνο το έχω περίπου! Είμαι με την τελευταία dev!

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • RE: Γενική Συζήτηση για το Redmi Pro X25 - Omega

Ο/H tassosmer έγραψε:

Η μπαταρία από 100% μέχρι 92% πάει γρήγορα! Μετά πέφτει φυσιολογικά! Αυτό το έχω αρκετό διάστημα! Γιατί πέφτει τόσο γρήγορα; 1.5 χρόνο το έχω περίπου! Είμαι με την τελευταία dev!

Το ίδιο γίνεται και στο δικό μου, σε 5 λεπτά αφού το βγάζω από τη φόρτιση, το 100% γίνεται 92% και μετά πάει φυσιολογικά.

• Διαφήμιση
    • Όσα έχω δει μέχρι τώρα έτσι κάνουν.
      Το ίδιο κάνει και το nikel

• Ο/H Kefalas99 έγραψε:

Το ro.mtk_perfservice_support=1 να γίνει
      ro.mtk_perfservice_support=0

Ο/H BanditGR έγραψε:

από άποψη μπαταρίας σίγουρα αξίζει, καμία σχέση. Θα χάσει όμως λίγο smoothness η συσκευή. Μόνο αν τεστάρεις βασικά μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Εγώ το nikel πάντως το είχα στον interactive governor για...χρόνια.
      :P το δοκιμασα και πραγματι αν και δεν εκλεισε κυκλος μοιαζει να παει για διπλασια διαρκεια η μπαταρια, :grin:
      απο smoothness ή επιδόσεις δεν καταλαβα τοποτα ισως διοτι δεν παιζω βαριες εφαρμογες αλλα εκανα κι ενα antutu και εβγαλε 76000 (οκ μαλλον εβγαζε παραπανω αλλα δε φαινεται σε μενα)

ps
      αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως γινεται με αυτην την αλλαγη διοτι interactive ελεγε interactive λεει αλλα ειπατε οχι miui ομως mtk, δηλαδη? ριχνει την μεγιστη ταχυτητα ή απενεργοποιει τους δυο δυνατους πυρινες του επεξεργαστη ή κατι αλλο?
    • Ο/H tassosmer έγραψε:

Και σε εμένα το ίδιο , με το που το βγάζω από τον φορτιστή πάει 99 από 100% και μετά για πλάκα στο 92%...
    • Γενική Συζήτηση για το Redmi Pro X25 - Omega

Για να το έχουμε πολλοί ίσως είναι κάτι στο china source!

• Διαφήμιση
    • Θέλω να κάνω μια πλήρης αποφόρτοση. Με το που σβήσει πρέπει να το αφήσω μόνο του να πάει 100% ενώ είναι κλειστό ή μπορώ και να το ανοίξω έχοντας συνδεδεμένο το usb και να φορτίζεται μέχρι να πάει 100% ενώ είναι ανοικτό;
      @BanditGR
    • Ο/H Kefalas99 έγραψε:

Θέλω να κάνω μια πλήρης αποφόρτοση. Με το που σβήσει πρέπει να το αφήσω μόνο του να πάει 100% ενώ είναι κλειστό ή μπορώ και να το ανοίξω έχοντας συνδεδεμένο το usb και να φορτίζεται μέχρι να πάει 100% ενώ είναι ανοικτό;
      @BanditGR
      Όταν αποφορτιστεί, θα το συνδέσεις στο φορτιστή (τοίχου) χωρίς να το ανοίξεις μέχρι να φτάσει στο 100%. Μετά θα το αποσυνδέσεις και θα το ανοίξεις. Αν ΔΕΝ δεις 100%, θα το ξανασυνδέσεις με το φορτιστή τοίχου μέχρι να φτάσει 100% και μετά το αποσυνδέεις και το λειτουργείς όπως πάντα.
    • Ο/H Kefalas99 έγραψε:

Θέλω να κάνω μια πλήρης αποφόρτοση. Με το που σβήσει πρέπει να το αφήσω μόνο του να πάει 100% ενώ είναι κλειστό ή μπορώ και να το ανοίξω έχοντας συνδεδεμένο το usb και να φορτίζεται μέχρι να πάει 100% ενώ είναι ανοικτό;
      @BanditGR
      συγνωμη που απαντω ενω ρωτας αλλον... γενικα υπαρχουν πολλοι οδηγοι ... αλλα βρηκα και εχω εφαρμοσει αυτον (το εκανα σε λαπτοπ) και δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα να το δουλευεις το τφ (οπως λεει και ο παρακατω οδηγος)
      Display Spoiler

How to perform a calibration (full discharge)?

The most adequate method to do a full discharge (100% to a minimum of 3%) consists of the following procedure:
      1. Fully charge the battery to its maximum capacity (100%);
      2. Let the battery "rest" fully charged for 2 hours or more in order to cool down from the charging process. You may use the computer normally within this period;
      3. Unplug the power cord and set the computer to hibernate automatically at 5% as described by the image sequence below (click images to enlarge). If you cannot select 5%, then you should use the minimum value allowed, but never below 5%;
      4. Leave the computer discharging, non-stop, until it hibernates itself. You may use the computer normally within this period;
      5. When the computer shuts down completely, let it stay in the hibernation state for 5 hours or even more;
      6. Plug the computer to the A/C power to perform a full charge non-stop until its maximum capacity (100%). You may use the computer normally within this period.
      After the calibration process, the reported wear level is usually higher than before. This is natural, since it now reports the true current capacity that the battery has to hold charge. Lithium Ion batteries have a limit amount of discharge cycles (generally 200 to 300 cycles) and they will retain less capacity over time.

Many people tend to think "If calibrating gives higher wear level, then it's a bad thing". This is wrong, because like said, the calibration is meant to have your battery report the true capacity it can hold, and it's meant to avoid surprises like, for example, being in the middle of a presentation and suddenly the computer shuts down at 30% of charge.

πυγή BatteryCare - Proper laptop battery usage guide

που ειναι για λαπτοπ αλλα μαλλον ειναι το ιδιο
    • Ο/H thanfun έγραψε:

Ο/H BanditGR έγραψε:

από άποψη μπαταρίας σίγουρα αξίζει, καμία σχέση. Θα χάσει όμως λίγο smoothness η συσκευή. Μόνο αν τεστάρεις βασικά μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Εγώ το nikel πάντως το είχα στον interactive governor για...χρόνια.
      :P το δοκιμασα και πραγματι αν και δεν εκλεισε κυκλος μοιαζει να παει για διπλασια διαρκεια η μπαταρια, :grin: απο smoothness ή επιδόσεις δεν καταλαβα τοποτα ισως διοτι δεν παιζω βαριες εφαρμογες αλλα εκανα κι ενα antutu και εβγαλε 76000 (οκ μαλλον εβγαζε παραπανω αλλα δε φαινεται σε μενα)

ps
      αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως γινεται με αυτην την αλλαγη διοτι interactive ελεγε interactive λεει αλλα ειπατε οχι miui ομως mtk, δηλαδη? ριχνει την μεγιστη ταχυτητα ή απενεργοποιει τους δυο δυνατους πυρινες του επεξεργαστη ή κατι αλλο?
      Το MTK Performance service είναι μια υπηρεσία συστήματος που τρέχει σχεδόν σε όλα τα Mediatek SoC βασισμένα τηλέφωνα και ανεβοκατεβάζει τις συχνότητες του επεξεργαστή, παρακάμπτοντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του governor του Android που κατά 99.9% είναι πάντα σεταρισμένος σε ρύθμιση interactive (και ορθώς είναι αφού αποτελεί την βέλτιστη ρύθμιση). Αυτό είναι κακό για την μπαταρία για πολλούς λογούς και κυρίως γιατί η υπηρεσία από "υπερβάλοντα" ζήλο χρησιμοποιεί συχνότητες παραπάνω από αυτές που χρειάζεται η συσκευή προκειμένου να λειτουργεί και γρήγορα αλλά και χωρίς να χρησιμοποιεί αλόγιστα την μπαταρία. Μέσω της ρύθμισης του build.prop ο έλεγχος του επεξεργαστή περνάει απευθείας στον stock interactive governor του Android όπως γίνεται και στους SnapDragon επεξεργαστές.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Το MTK Performance service είναι μια υπηρεσία συστήματος που τρέχει σχεδόν σε όλα τα Mediatek SoC βασισμένα τηλέφωνα και ανεβοκατεβάζει τις συχνότητες του επεξεργαστή, παρακάμπτοντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του governor του Android
      ευχαριστω αλλα δεν τα παιρνω και ευκολα .... δηλαδη βαζοντας 0 εμεις απενεργοποιούμε αυτην την υπηρεσια (MTK Performance service)? και παμε με "τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του governor του Android" (ή του miui ?) ?

[ναι ξερω μοιαζει σαν να κανεις μαθημα φιλε μου σε μαθητη
      (παναθεμα με και ειμαι δασκαλος οπως λεει κατω απο το nick name μου :D )]