Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Pro X25 - Omega

• Ο/H thanfun έγραψε:

δεν θεωρεις αρκετα καλυτερο το redmi note 5 αλλα και κανενα απο τα υπαρχοντα low badget (και σε μεταχειρησμενο θα εβλεπα) ωστε να αξιζει τον κοπο :?: :!:
      Προσωπικά επειδή έκανα (σχεδόν) αυτή τη μετάβαση, δηλαδή από nikel σε whyred global, μπορώ να σου πω ότι οι συσκευές από πλευράς απόδοσης είναι η μέρα με τη νύχτα. Πραγματικά τις χωρίζει άβυσσος. Παίζει μεγάλο ρόλο το SoC. Ο 636 είναι ταχύτατος, μετάβαση στα μενού άμεση, εφαρμογές ανοίγουν έως και 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, αυτονομία παραπάνω από διπλάσια, κάμερα αξιοπρεπέστατη που το Cam2Api και τα ports της κάμερας του M1 την απογειώνει κτλ.
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

...μπορώ να σου πω ότι οι συσκευές από πλευράς απόδοσης είναι η μέρα με τη νύχτα...
      ευχαριστω για την χρησιμη απαντηση σου!
      α μαλιστα, αρα θεωρεις πως αξιζει τον κοπο να παω σε redmi note 5,
      και για αυτα που δεν εχει το whyred? και έχει το omega? οπως καλύτερη (oled) οθόνη, USB type C, colored led (ή μηπως αυτο γινεται?), ισως και κατι αλλο, ποια η γνωμη σου?
    • Ο/H thanfun έγραψε:

ευχαριστω για την χρησιμη απαντηση σου!α μαλιστα, αρα θεωρεις πως αξιζει τον κοπο να παω σε redmi note 5,
      και για αυτα που δεν εχει το whyred? και έχει το omega? οπως καλύτερη (oled) οθόνη, USB type C, colored led (ή μηπως αυτο γινεται?), ισως και κατι αλλο, ποια η γνωμη σου?
      Τι να την κάνω ρε συ την OLED οθόνη και το type C αν είναι να κυκλοφορώ με ένα καλώδιο στο χέρι (ή μια σακούλα...power banks) και να ψάχνω να βρω μπρίζα κάθε 3 και λίγο ? Μιλάμε για 8 ώρες SOT με σχεδόν πάντα ανοιχτά δεδομένα, youtube να παίζει ενίοτε στο background και με ενεργά Viber/Messenger, φόρτιση κάθε 2 ημέρες, με ελαφριά χρήση μου έχει συμβεί να φορτίσω και την 4η ημέρα. Επίσης με mods από Magisk (Dolby digital κτλ) ο ήχος γίνεται άριστος. Ξαναλέω δεν υπάρχει σύγκριση. Απολύτως καμία όμως.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H thanfun έγραψε:

ευχαριστω για την χρησιμη απαντηση σου!α μαλιστα, αρα θεωρεις πως αξιζει τον κοπο να παω σε redmi note 5,
      Τι να την κάνω ρε συ την OLED οθόνη και το type C αν είναι να κυκλοφορώ με ένα καλώδιο στο χέρι (ή μια σακούλα...power banks) και να ψάχνω να βρω μπρίζα κάθε 3 και λίγο ? Μιλάμε για 8 ώρες SOT με σχεδόν πάντα ανοιχτά δεδομένα, youtube να παίζει ενίοτε στο background και με ενεργά Viber/Messenger, φόρτιση κάθε 2 ημέρες, με ελαφριά χρήση μου έχει συμβεί να φορτίσω και την 4η ημέρα. Επίσης με mods από Magisk (Dolby digital κτλ) ο ήχος γίνεται άριστος. Ξαναλέω δεν υπάρχει σύγκριση. Απολύτως καμία όμως.
      Υπερβολές, εκτός και εάν το ζήτημα είναι μόνο μπαταρία. Υπάρχουν και άλλα κινέζικα με Snapdragon 30% φθηνότερα από ότι το note 5 με ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες με κατανάλωση ακόμα λιγότερη. Αυτά θα τα πρότεινες;!!!!!

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H dhmlaz έγραψε:

Υπερβολές, εκτός και εάν το ζήτημα είναι μόνο μπαταρία. Υπάρχουν και άλλα κινέζικα με Snapdragon 30% φθηνότερα από ότι το note 5 με ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες με κατανάλωση ακόμα λιγότερη. Αυτά θα τα πρότεινες;!!!!!
      Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Εγώ δεν προτείνω τίποτα. Απλά καταθέτω την άποψή μου ως χρήστης (πλέον) του Whyred και μιας συσκευής πολύ (σχεδόν όμοιας) με το omega με την οποία επίσης ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τα σημεία στα οποία χάνει. Από εκεί και πέρα ποια είναι αυτά τα κινητά με τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες και 30% φθηνότερα ? Μιλάμε για το vince ? Τις έχετε δει τις κάμερες του vince ? To contrast ratio ? Ούτε καν την ίδια CPU/GPU δεν έχουν. Ότι πληρώνεις παίρνεις βέβαια.
    • @amavroudis
      Τι εννοείς είναι ported?
      Μιλάμε για την xtrv 9.1.3 την τελευταία σωστά;
      Είναι ported?
      Ποτέ σταμάτησαν οι κανονικές chone roms για Omega και πήγαμε σε port?
    • Ο/H dhmlaz έγραψε:

Υπερβολές, εκτός και εάν το ζήτημα είναι μόνο μπαταρία.

Ο/H BanditGR έγραψε:

Εγώ δεν προτείνω τίποτα. Απλά καταθέτω την άποψή μου ως χρήστης (πλέον) του Whyred και μιας συσκευής πολύ (σχεδόν όμοιας) με το omega
      σας ευχαριστώ και τους δυο ειλικρινά...
      αλλα οπως συμβαινει πολλες φορες στην ζωή παρατηρω αντιφατικες αποψεις για το ιδιο πραγμα, οπως και σε αλλες ιστοσελιδες πχ στο σκρουτζ οπου μιλαμε απο τον παραδεισο στην κολαση τα reviews (δεν καταλαβαινω πως καποια πραγματα δεν μπορει να ειναι αντικειμενικα καλα ή κακα) και φυσικα αντιφατικες αποψεις παρατηρει καποιος και με αλλα τηλεφωνα
      δεν ξερω ισως εχει να κανει με τα μετρα συγκρισης, τις εμπειριες, τις προσδοκιες και τις απαιτησεις του καθε χρηστη...
      μερικες φορες παντως οταν διαβαζω την αποψη ενος χρηστη (για χρηστες πχ του σκρουτζ μιλαω φυσικα) παει το μυαλο μου οτι ειναι λιγο απερίσκεπτος και κατι που λυνεται ευκολα το παραθετει ως μεγα προβλημα ή μοιαζει σαν να θελει να παρει ferrari σε τιμη fiat
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Kefalas99 έγραψε:

Παιδιά τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω τον governor της CPU από αυτόν της MIUI στον κανονικό της mtk?
      Να κάνω αυτή την αλλαγή αρκεί;
      Το ro.mtk_perfservice_support=1 να γίνει
      ro.mtk_perfservice_support=0
      Αυτο αρκεί ή πρέπει να κάνω επιπλέον ενέργειες;
      Ποια είναι η γνώμη σας αξίζει να το κάνω γενικά; (πιο πολύ για θέμα μπαταρίας)
      Ποιά είναι τα βήματα για να κάνω αυτήν την αλλαγή?
      Έβαλα την 3.2.Χ.Χ..
      Πως ακριβώς το κάνω τώρα?
    • ΠΡΟΣΟΧΗ προχωρήστε με δική σας ευθύνη, διότι το τφ δεν ξεκινά δίχως το αρχείο "bulid.prop" ή αν γίνει σε αυτό κάποια περίεργη αλλαγή (θα πρέπει να ξαναφλασάρετε την ROM σας μέσω TWRP)

θα πρέπει να είσαι root (νομίζω στο google υπάρχουν οδηγίες και για μη root), για να γίνεις root δες εδώ Redmi Pro (omega) root

με την συσκευή κανονικά ενεργοποιημένη (όχι από TWRP recovery mode) και με Root Explorer ή αντίστοιχο app πας στο "system/bulid.prop" αρχείο και βρίσκεις την εν λόγω σειρά (κάτω από την μέση προς το τέλος του κειμένου) "ro.mtk_perfservice_support=1" όπου κάνεις την αλλαγή (το "ro.mtk_perfservice_support=1" > "ro.mtk_perfservice_support=0")

για να γίνει αυτό θα πρέπει
      - να αντιγράψεις κάπου άλλου το εν λόγω αρχείο "bulid.prop" (όπου θα κάνεις την αλλαγή)
      - να κάνεις την αλλαγή (από 1 σε 0)
      - να μετονομάσεις το original αρχείο "bulid.prop" σε "bulid.prop.back" (για παράδειγμα ή να το διαγράψεις αλλά καλύτερα μετονομασία)
      - να αντιγράψεις το τροποποιημένο αρχείο πάλι πίσω στον φάκελο "system" και να του δώσεις τα κατάλληλα permissions (rr-r--r-- ή 0644 δηλαδή ίδια που είχε το original αρχείο)...
      - κατόπιν επανεκκίνηση της συσκευής και τέλος

εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το app BuildProp Editor
    • Ο/H thanfun έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ διότι το τφ δεν ξεκινά δίχως το αρχείο "bulid.prop" ή αν γίνει σε αυτό κάποια περίεργη αλλαγή

θα πρέπει να είσαι root (νομίζω στο google υπάρχουν οδηγίες και για μη root)

με την συσκευή κανονικά ενεργοποιημένη (όχι από TWRP recovery mode) και με root explorer ή αντίστοιχο app πας στο "system/bulid.prop" αρχείο και βρίσκεις την εν λόγω σειρά (κάτω από την μέση προς το τέλος) "ro.mtk_perfservice_support=1" όπου κάνεις την αλλαγή (το "ro.mtk_perfservice_support=1" > "ro.mtk_perfservice_support=0")

για να γίνει αυτό θα πρέπει
      - να αντιγράψεις κάπου άλλου το εν λόγω αρχείο
      - να κάνεις την αλλαγή (από 1 σε 0)
      - να μετονομάσεις το original αρχείο "bulid.prop" σε "bulid.prop.back" (για παράδειγμα ή να το διαγράψεις αλλά καλύτερα μετονομασία)
      - να αντιγράψεις το τροποποιημένο αρχείο πάλι πίσω στον φάκελο "system" και να του δώσεις τα κατάλληλα permissions (rr-r--r-- ή 0644 δηλαδή ίδια που είχε το original αρχείο)...
      - κατόπιν επανεκκίνηση της συσκευής

εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το app details?id=com.jrummy.apps.build.prop.editor&hl=el
      Για να ρουτάρω την συσκευή πρέπει να φλασάεω το superuser, σωστά?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H thanfun έγραψε:

Ο/H kinezos69 έγραψε:

Για να ρουτάρω την συσκευή πρέπει να φλασάεω το superuser, σωστά?
      ναι ή Magisk
      Μπορείς να μου κάνεις την αλλαγή αυτή μέσω teamviewer για να μην κάνω καμιά πατάτα?