Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick για το Redmi 3s (Land)

• Οδηγός
    • Redmi 3S
    • Ο/H agmg έγραψε:

Βάζω το κινητό σε fastboot, δίνω την εντολή να φλασάρει το recovery και μετά fastboot reboot με πατημένο το Volume+
      Τι εντολή δίνεις;
      Fastboot flash recovery ++++.img?
      You may think you can fly - but you better not try
    • Ακριβώς αυτή...
      Με βγάζει πάλι στο κινέζικο recovery και αν πατήσω εκεί recovery βγάζει μια εικόνα ότι πρέπει να συνδέσω το κινητό με το καλώδιο...

=============== Φεβ 14th 2017, 12:04am ===============
      Κουφάθηκα εντελώς τώρα... Δοκίμασα να αλλάξω το όνομα από recovery.img σε twrp.img, ξαναφλάσαρα και μπήκε!!

=============== Φεβ 14th 2017, 1:49am ===============
      Πάλι έχω πρόβλημα με την TWRP... Πέρασα την ελληνική Stable 8.1.5.0
      Τώρα θέλω να ξαναμπώ στο recovery για να φλασάρω το supersu αλλά μάταια...
      Αν επιλέξω να κάνω επανεκκίνηση σε recovery τότε δεν μπαίνει στην TWRP. Απλά κάνει επανεκκίνηση ενώ σε κάποια φάση δονείται.
      Αν ξεκινήσω το κινητό με Power+Volume+ μπαίνει στην κινέζικη και επιλέγοντας recovery από εκεί δεν κάνει πάλι τίποτα.
    • Δες αν κλείδωσε γιατί αυτά τα κουφά κάποτε εκεί τα κάνει

Αλλιώς θα σου έλεγα ξανά με μία Fastboot από την αρχή -2 ώρες ιστορία να το κάνεις καινούριο
    • Διαφήμιση
    • Ξαναέκανα όλη τη διαδικασία από την αρχή. Πέρασα ξανά την fastboot china dev.
      Έλεγξα αν ο bootloader είχε κλειδώσει αλλά ήταν ξεκλείδωτος.
      Όλα καλά μέχρι εδώ.

Φτάνω στο βήμα που πρέπει να φλασάρω την TWRP με adb.
      Το κινητό συνδέεται και επικοινωνεί κανονικά με το laptop (Windows 7 64bit Home).
      Δίνω την εντολή "fastboot flash recovery twrp.img"

Εδώ γίνεται τα εξής:
      1. Αν μετά την διαδικασία (η οποία είναι επιτυχής) δώσω fastboot reboot μπαίνει στην κινέζικη και εκεί πατώντας recovery, ξαναβλέπω το λογότυπο ΜΙ, ακούγεται μια δόνηση και το κινητό κάνει επανεκκίνηση και μπαίνει στο λειτουργικό.
      2. Αν δεν δώσω αυτή την εντολή, βγάλω το καλώδιο και κρατήσω πατημένο το Power μαζί με Volume+, το κινητό μπαίνει στην κινέζικη και έπειτα από το recovery στην TWRP. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ να μπω στην TWRP. Χρειάστηκε να το κάνω δυο φορές, μια για να περάσω την ελληνική stable και μια για να φλασάρω το supersu.

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξαναμπώ στην TWRP με κανένα τρόπο. Προς το παρόν δεν ανησυχώ γιατί το κινητό είναι της συζύγου και δεν πρόκειται να φλασάρω rom για αρκετό καιρό. Αλλά με παραξενεύει όλο αυτό.

Μοιάζει σαν να μην "αποθηκεύει" την TWRP παρά μόνο αμέσως μετά το φλασάρισμα...
    • @agmg
      Δεν είμαι ειδικός όπως τα παιδιά αλλά όταν πέρασες το TWRP μήπως έπρεπε να κάνεις το παρακάτω δες προς το τέλος Flash την Ελληνική ROM στο RedMi 3 (Για πρώτη φορά)

Αν θέλεις τώρα μπορείς να πειραματιστής και με αυτόν τον οδηγό αλλά ρώτα και κάποιον mod μην έχουμε κάτι αρνητικό Redmi 3: Flash την Ελληνική ROM με το Flashify
    • @spideman3 Ευχαριστώ φίλε. Βλέπω ότι στο θέμα που μου παραθέτεις υπάρχουν κάποια βήματα τα οποία δεν υπήρχαν στον γενικό οδηγό φλασαρίσματος της TWRP. Επίσης μπορεί να παίζει ρόλο ότι εγώ πήγαινα να φλασάρω απευθείας Stable... ίσως έπρεπε να ξεκινήσω με dev και αφού περαστεί το TWRP σωστά να πάω σε stable με factory reset... Μόλις έχω λίγο χρόνο θα το δοκιμάσω και με αυτό τον οδηγό. Σε ευχαριστώ και πάλι!
    • @agmg
      Δεν θα κάνεις τίποτα δεν φταίει η rom αν δεν σε το πει κάποιος mod. Οι παραπάνω οδηγοί είναι για το Redmi3. @NasDriver , @geoanto555 έχουν εφαρμογή στο Redmi3s? για τον δεύτερο οδηγό ρωτάω.
    • Διαφήμιση
    • Μιλάω για τον πρώτο οδηγό... Το βήμα με την προετοιμασία του ADB μέσα από τη συσκευή δεν έγινε σε μένα... Ίσως αυτο να παίζει ρόλο...
    • Δεν κατάλαβα... το κινητό μπαίνει σε twrp αλλα δεν το κρατάει?
      Μιλάμε για το 3s?
      Flash την Ελληνική ROM στο RedMi 3s(land) - HowTo/Οδηγοί - Xiaomi-Miui.gr

• @geoanto555 Γεια σου φίλε μου. Μιλάμε για το 3S. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά δεν μπορώ να μπω ξανά σε recovery (είτε επιλέξω μέσα από τη rom επανεκκίνηση σε recovery είτε ξεκινήσω το κινητό με Power & Volume+). Μπαίνει στην κινέζικη και αν πατήσω εκεί recovery, βλέπω το λογότυπο Μι, δόνηση, επανεκκίνηση και φορτώνει το λειτουργικό. Μόνο όταν την φλασάρω με adb και κάνω επανεκκίνηση με πατημένο το Volume+ τότε μόνο μπαίνει στην κινέζικη και μετά στην TWRP.
    • Όταν αποφασίσεις να βάλεις άλλη ρομ θα ξεκινήσεις τον οδηγό που σου έδωσα απο την αρχή..
      Αν θέλεις δεν θα κάνεις wipe data για να μην χάσεις τα δεδομένα που έχεις..

• Διαφήμιση
    • @geoanto555 Εγώ ακολούθησα τον οδηγό στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος. Δεν ήξερα ότι υπάρχει άλλος ειδικά για το 3S :P :D

Προφανώς τα βήματα που δεν έκανα σχετικά με το ADB είναι αυτά που δημιουργούν το πρόβλημα.
      Θα ακολουθήσω τον οδηγό που παρέθεσες και θα επανέλθω ^^