Διαφήμιση

Πρώτη επαφή με xiaomi. Βοήθεια πριν αγοράσω.

• RedMi Note 3 Pro
    • Πρώτη επαφή με xiaomi. Βοήθεια πριν αγοράσω.

Καλησπέρα,
      Είμαι νέο μέλος στο forum, και γενικότερα στον κόσμο της xiaomi.
      Έκανα μια έρευνα αγοράς για νέο smartphone, και το ενδιαφέρον μου έπεσε στο Redmi Note 3 Pro. Μετά από αρκετό ψάξιμο και διάβασμα σε διάφορα forum κατέληξα στην απόφαση, να κάνω το RN3 Pro το επόμενο μου κινητό.

Πριν το παραγγείλω θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα τα οποία με απασχολούν.
      Σκέφτομαι την αγορά να την κάνω μέσω mygad. Έχει κάποιος από εσάς, αγοράσει την συγκεκριμένη συσκευή από εκεί; Ήσασταν ευχαριστημένος; Το τηλέφωνο είχε/έχει κάποιο ελαττώματα;
      Το 4G δουλεύει ικανοποίητικα στα ελληνικά δίκτυα; (Είμαι συνδρομητής Vodafone)
      Στην περίπτωση που χαλάσει το οτιδήποτε στην συσκευή (π.χ. Ράγισμα στην οθόνη), πόσο εύκολο είναι να βρω ανταλλακτικά;
      Η συσκευή υποστηρίζει Fast Charging; Το GSMarena υποστήριζει ότι όντως η συσκευή κατέχει αυτή την λειτουργία, παρόλα αυτά σε ένα review διάβασα το αντίθετο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
    • Για το mygad δεν ξέρω να σου απαντησω αν το παρεις από εκεί παντως δεν πιστεύω να αντιμετωπίσεις προβλήματα ανταλλακτικών.
      Το 4G δουλεύει κανονικά εκτός αυτό της Wind που κάνει κάτι νερά.
      Fast Charging ναι με τον κατάλληλο φορτιστη πάντα. Με τον δικό του ας πούμε από το 0 στο 100% πάει σε περίπου 1.5 με 2 ώρες.
      Ενώ από το 0 στο 50 σε 30 λεπτα. Αν έχεις φορτιστή με 2.5 ή 3Α οι χρόνοι πέφτουν κι άλλο.

Even dead i will fight.
    • Για το κινητό μπορούν να σου εγγυηθούν πολλοί εδώ στην κοινότητα, όπως και εγώ που το έχω σε χρήση 3 εβδομάδες σε έντονη χρήση. Είναι ο ορισμός του value for money. Για τα καταστήματα τώρα (όλα τα κινέζικα και όχι μόνο το συγκεκριμένο) κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί γιατί κάποιοι έχουν θετικές απόψεις ενώ κάποιοι αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα και έχουν αρνητικά σχόλια. Η εμπειρία των περισσοτέρων όμως λέει δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Όπως και να έχει όμως κάνε την αγορά σου μέσω paypal για να έχεις και μια δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που σου κάνουν τίποτα ταρζανιές οι Κινέζοι αν και συνήθως προσέχουν πολύ το reputation τους για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, χωρίς να σημαίνει ότι το πετυχαίνουν πάντα. Η πιθανότητα να πέσεις σε ελαττωματική συσκευή αν όχι σπάνια είναι σίγουρα μικρή. .
      Για το κινητό τώρα: Το 4G δουλεύει κανονικά και απροβλημάτιστα όπου βέβαια καλύπτει η εταιρία γιατί όπως ξέρεις η ποιότητα 4G στην Ελλάδα όλων των εταιριών είναι τραγική σε αρκετές περιπτώσεις και ας διαφημίζουν κάλυψη 99%....
      Ανταλλακτικά θεωρώ ότι βρίσκεις εύκολα με μια μικρή αναζήτηση σε αντίστοιχα κινεζομάγαζα τύπου aliexpress αν δεν σε καλύψει το κατάστημα από όπου θα το αγοράσεις.
      Το θέμα με το Fast charging που αναφέρεις είχε προκύψει αρχικά όταν ο επεξεργαστής snapdragon υποστήριζε αλλά η ρομ που φορούσε το κινητό δεν την έθετε σε λειτουργία όπως είχα διαβάσει σε άλλο άρθρο.
      Όμως τώρα δουλεύει άψογα και παίρνει περίπου 1,5 ώρες για full φόρτιση αν και στην αρχή μέχρι να στρώσει η μπαταρία θέλει 3-4 κύκλους φόρτισης και μπορεί να σε βγάλει έως και 2 ημέρες ανάλογα την χρήση. Αν του περάσεις και την ελληνική ρομ που με μεράκι φτιάχνουν τα παιδιά εδώ της κοινότητας θα δεις ότι άξιζε τον κόπο και το άγχος της αναμονής για αυτό το κινητό.
      Καλώς να το δεχτείς και να το χαρείς.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H osalonikios έγραψε:

@kostasrose Mygad = ελληνικό μαγαζί. :) :) :)
      Δεν το ήξερα καν :oops:
      Ισχύει όμως ότι έγραψα για όλα τα καταστήματα... ανεξαρτήτου εθνικότητας. Αν και με τα ελληνικά έχω από κακές έως κάκιστες εμπειρίες... και λυπάμαι γιατί ήθελα να υποστηρίξω ελληνικές επιχειρήσεις αλλα μου έχουν κάνει πολλές ταρζανιές και μου έχουν πει πολλά ψέματα. Κυρίως για θέματα διαθεσιμότητας που ως δια μαγείας όταν ερχόταν η σειρά μου για αποστολή τελείωνε το προϊόν... και περίμενα και 20 μέρες για refund!
    • Δεν θα σε πω τι συσκευή θα πάρεις θα σε πω ότι θα το ζητήσει με official rom και κλειδωμένο bootloader. Έτσι με την βοήθεια των παιδιών σε μία ώρα θα είσαι με Ελληνική rom.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • @spideman3 Θα το προσέξω. Το κατάστημα υποστιρίζει ότι η συσκευή έρχεται με official global rom. Τώρα, για το bootloader δεν είμαι σίγουρος. Έστειλα ένα μύνημα στο κατάστημα για να το διευκρινήσω. Σε ευχαριστώ :)

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφωρίες και τον χρόνο σας. Σε καμία με δύο βδομάδες θα το έχω παραγγείλει και θα δώσω feedback για το κατάστημα.
    • Διαφήμιση
    • Έχει αναφερθεί ότι ή μόνη global rom που ξεκλειδώνει είναι ή stable. Έχε τον νου μερικές φορές τις unofficial rom τις βαπτίζουν global.

• Ο/H spideman3 έγραψε:

Έχει αναφερθεί ότι ή μόνη global rom που ξεκλειδώνει είναι ή stable. Έχε τον νου μερικές φορές τις unofficial rom τις βαπτίζουν global.

Καλημέρα σε όλους. Παρήγγειλα πριν λίγες μέρες από το banggood.com το
      Xiaomi Redmi Note 3 Pro και έκανα εγγραφή στην πολύ καλή προσπάθεια ενημέρωσης χρηστών Xiaomi που γίνεται εδώ.
      Δεν είχα ιδέα για το πρόβλημα που υπάρχει με τις Rom των Xiaomi και αν το ήξερα δεν είμαι σίγουρος αν θα έπαιρνα Xiaomi μιας και δεν είμαι και πολύ hacker.
      Μπορώ να πω ότι έχω αγχωθεί αρκετά αλλά δεν μπορώ πια να ακυρώσω και την παραγγελία η οποία έχει ήδη σταλεί.
      Βλέπω στις απαντήσεις σχετικά με τη Rom που δίνει το banggood στους πελάτες του που παρήγγειλαν το συγκεκριμένο κινητό το παρακάτω "Hi, this phone uses multi language ROM. because the official ROM only support Chinese and English and it does not have play store."
      Απ όλα αυτά που διάβασα στα εισαγωγικά κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη Rom πρέπει να απεγκατασταθεί άμεσα ? Δεν κατάλαβα τα προβλήματα ακριβώς που δημιουργεί η συγκεκριμένη ROM. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    • Μην μασάς υπάρχουν αρκετά παιδιά γνώστες για μετάβαση από unofficial rom σε official, ξεκλείδωμα bootloader, πέρασμα σε Ελληνική rom θα σε βοηθήσουν σαν ένα μωρό που του μαθαίνεις να περπατάει.
      Απλά για να καταλάβεις και εσύ κάποια πράγματα διάβασε το φόρουμ τους σχετικούς οδηγούς.
    • Ξεκινα από τώρα να κάνεις mi account και αίτηση για unlock bootloader να είσαι έτοιμος μόλις έρθει ή συσκευή σου.

Και δεν είναι θέμα hacker, είναι σαν να λες δε θα επερνα υπολογιστή αν ήξερα ότι πρέπει να κάνω format ;)

Σχετικούς οδηγούς θα βρεις στην υπογραφή μου.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H niksakalis έγραψε:

Ο/H spideman3 έγραψε:

Έχει αναφερθεί ότι ή μόνη global rom που ξεκλειδώνει είναι ή stable. Έχε τον νου μερικές φορές τις unofficial rom τις βαπτίζουν global.

Καλημέρα σε όλους. Παρήγγειλα πριν λίγες μέρες από το banggood.com τοXiaomi Redmi Note 3 Pro και έκανα εγγραφή στην πολύ καλή προσπάθεια ενημέρωσης χρηστών Xiaomi που γίνεται εδώ.
      Δεν είχα ιδέα για το πρόβλημα που υπάρχει με τις Rom των Xiaomi και αν το ήξερα δεν είμαι σίγουρος αν θα έπαιρνα Xiaomi μιας και δεν είμαι και πολύ hacker.
      Μπορώ να πω ότι έχω αγχωθεί αρκετά αλλά δεν μπορώ πια να ακυρώσω και την παραγγελία η οποία έχει ήδη σταλεί.
      Βλέπω στις απαντήσεις σχετικά με τη Rom που δίνει το banggood στους πελάτες του που παρήγγειλαν το συγκεκριμένο κινητό το παρακάτω "Hi, this phone uses multi language ROM. because the official ROM only support Chinese and English and it does not have play store."
      Απ όλα αυτά που διάβασα στα εισαγωγικά κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη Rom πρέπει να απεγκατασταθεί άμεσα ? Δεν κατάλαβα τα προβλήματα ακριβώς που δημιουργεί η συγκεκριμένη ROM. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημέρα,
      είναι πολύ πιο έυκολο από ότι πιστεύεις. Αρχικά και εμένα μου φάνηκαν όλα βουνό...
      Όμως οι οδηγοί ήταν αναλυτικότατοι αλλά και όπου κόλλησα ή είχα απορία με βοήθησαν εδώ τα παιδιά της κοινότητας.
      Ακολούθησε τους οδηγούς βήμα βήμα και ότι απορία έχεις ρώτα ελεύθερα. Σε χρόνο ρεκόρ θα καταλάβεις ότι τσάμπα αγχωνόσουν.