Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)

• Mi-5
    • @Dimitris Zantes δοκιμασες να κανεις battery calibration; μιας και είσαι root.Εγω καθε πρωί το φορτίζω και έχω 25-10% υπόλοιπο Wi-Fi πάντα ανοιχτό 2σιμ μουσική στο YouTube για την κόρη να κοιμάται δηλαδή σχεδόν όλη την ώρα στο χέρι το έχω. Τα αποτελέσματα τις μπαταρίας σου όντως δεν είναι καλά.
      Mi 11i 8/256
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tasosko έγραψε:

Ο/H spideman3 έγραψε:

@tasosko
      Ρώτησα στο QQi και ή απάντηση ήταν ότι για video κλήση θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό VOLTE. Το οποίο στην χώρας μας θα ξεκινήσει πολιτικά ή cosmote.
      ενταξει σε αυτό που λες όμως για παράδειγμα στα samsung γιατί δουλεύει κανονικά ή βιντεοκλησ
      Τι να πω δεν ξέρω. Μπορεί η Xiaomi να το συνδύασε με το VOLTE για καλύτερη ποιότητα εικόνας- ήχου. Και αυτό που διάβασα σε άρθρο είναι ότι VOLTE έχουμε ακόμα και με wifi εκτός data.
    • Ο/H spideman3 έγραψε:

Ο/H tasosko έγραψε:

Ο/H spideman3 έγραψε:

@tasosko
      Ρώτησα στο QQi και ή απάντηση ήταν ότι για video κλήση θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό VOLTE. Το οποίο στην χώρας μας θα ξεκινήσει πολιτικά ή cosmote.
      ενταξει σε αυτό που λες όμως για παράδειγμα στα samsung γιατί δουλεύει κανονικά ή βιντεοκλησ
      Τι να πω δεν ξέρω. Μπορεί η Xiaomi να το συνδύασε με το VOLTE για καλύτερη ποιότητα εικόνας- ήχου. Και αυτό που διάβασα σε άρθρο είναι ότι VOLTE έχουμε ακόμα και με wifi εκτός data.
      αμα δεις κανα βιντεο στο youtube οταν δουλειει το volte το γραφει πανω δεξια στην οθονη η γραφει volte η HD

• Ο/H trifos έγραψε:

@Dimitris Zantes δοκιμασες να κανεις battery calibration; μιας και είσαι root.Εγω καθε πρωί το φορτίζω και έχω 25-10% υπόλοιπο Wi-Fi πάντα ανοιχτό 2σιμ μουσική στο YouTube για την κόρη να κοιμάται δηλαδή σχεδόν όλη την ώρα στο χέρι το έχω. Τα αποτελέσματα τις μπαταρίας σου όντως δεν είναι καλά.

θα δοκιμασω και θα ξαναγραψω

Ο/H tasosko έγραψε:

εγω λεω να δοκιμασεις καμια αλλη rom και μετα βλεπουμε(για μπαταρια)

εχω δοκιμασει κι αλλες ρομ, δεν εχω καταφερει κατι αξιολογο. Η αληθεια ειναι πως με την κινεζικη developer Πηγαινε λιγο καλυτερα. Εφοσον ομως σε ολους παιζει καλα μαλλον εγω εχω το προβλημα.
      xiaomi mi5 -- xiaomi redmi 3 -- huawei p8 lite -- xiaomi redmi note 1 -- jiayu g4 -- newman n1 -- lt26 -- lg 2x και πολλα ακομα...
    • Ο/H Dimitris Zantes έγραψε:

Ο/H trifos έγραψε:

@Dimitris Zantes δοκιμασες να κανεις battery calibration; μιας και είσαι root.Εγω καθε πρωί το φορτίζω και έχω 25-10% υπόλοιπο Wi-Fi πάντα ανοιχτό 2σιμ μουσική στο YouTube για την κόρη να κοιμάται δηλαδή σχεδόν όλη την ώρα στο χέρι το έχω. Τα αποτελέσματα τις μπαταρίας σου όντως δεν είναι καλά.

Ο/H tasosko έγραψε:

εχω δοκιμασει κι αλλες ρομ, δεν εχω καταφερει κατι αξιολογο. Η αληθεια ειναι πως με την κινεζικη developer Πηγαινε λιγο καλυτερα. Εφοσον ομως σε ολους παιζει καλα μαλλον εγω εχω το προβλημα.
      εγω στην θέση σου θα εβαζα την rom με την οποία λες ότι πάει καλύτερα και θα το αφηνα καμια εβδομαδα να στρώσει.....όταν λες λίγο καλύτερα τι εννοεις??
    • Διαφήμιση
    • @Dimitris Zantes
      Βάλε όποια rom θέλεις με καθαρή εγκατάσταση κάνε εγκατάσταση τις εφαρμογές σου μέσα από το play store, όχι back up. Άσε ήσυχο το κινητό για κάποιες ημέρες δηλαδή μην αλλάξεις rom και άστο να κάνει πλήρη αποφόρτιση - φόρτιση 3 με 4 φορές. Και μετά δώσε αποτέλεσμα.
      Αυτός είναι ο οδηγός για calibration battary κάνε το μόλις ολοκληρώσεις το set up:Manual battery calibration.
      Εγώ αυτά σε προτείνω και όντως έχεις θέμα στείλε το Κίνα για επιδιόρθωση.
    • Ο/H tasosko έγραψε:

Ο/H Dimitris Zantes έγραψε:

Ο/H trifos έγραψε:

Ο/H tasosko έγραψε:

εγω στην θέση σου θα εβαζα την rom με την οποία λες ότι πάει καλύτερα και θα το αφηνα καμια εβδομαδα να στρώσει.....όταν λες λίγο καλύτερα τι εννοεις??
      εβγαζε πιο ευκολα μια μερα. Ειναι αχρηστη ομως για μενα η κινεζικη ρομ με miui 7. Δεν δουλευει καλα το google και επισης πηρα flagship τηλεφωνο, δεν εχω λογο να το δουλευω με miui 7. Το miui 8 εχει πολλες βελτιωσεις που με βολευουν.

Επισης απο τη μερα που το πηρα του εχω αλλαξει αρκετες ρομ και σχεδον σε ολες ειδα οτι στο idle πεφτει η μπαταρια πιο γρηγορα απο το φυσιολογικο. Και ξερω ποιο ειναι το φυσιολογικο γιατι εχω το redmi 3 που κραταει 2-3 μερες η μπαταρια η οποιοα εχει χωρητικοτητα 4100mah. Αν το mi5 εχει 2900 πραγματικα, και αν υποθεσουμε οτι ο επεξεργαστης του ειναι ενεργοβορος σε idle τοτε θα επρεπε να βγαζει εστω 1 μερα ανετα. Οπως δηαλδη αναφερουν οι επρισσοτεροι εδω.

Ο/H spideman3 έγραψε:

@Dimitris Zantes
      Βάλε όποια rom θέλεις με καθαρή εγκατάσταση κάνε εγκατάσταση τις εφαρμογές σου μέσα από το play store, όχι back up. Άσε ήσυχο το κινητό για κάποιες ημέρες δηλαδή μην αλλάξεις rom και άστο να κάνει πλήρη αποφόρτιση - φόρτιση 3 με 4 φορές. Και μετά δώσε αποτέλεσμα.
      Αυτός είναι ο οδηγός για calibration battary κάνε το μόλις ολοκληρώσεις το set up:Manual battery calibration.
      Εγώ αυτά σε προτείνω και όντως έχεις θέμα στείλε το Κίνα για επιδιόρθωση.

ολες τις ρομ τις δοκιμαζω πλεον με καθαρη εγκατασταση.

Επισης μονο την πρωτη φορα εκανα επαναφορα απο το προηγουμενο μου κινητο. Πλεον τις περναω απο την αρχη και τις ρυθμιζω απο την αρχη.

Στην ρομ που φοραω τωρα δεν εχω ενεργοποιησει καν το mi cloud και τις υπηρεσιες του.

Θα δοκιμασω και το callibrate, τωρα το εχω κλειστο και φορτιζει. Φαινεται να φορτιζει σωστα, δεν ζεσταινεται, τραβαει σταθερα απο τον φορτιστη 1.1Αμπερ (εχω μετρητη). Το χρησιμοποιησα μεχρι να κλεισει. Στη φορτιση μετα απο 2 ωρες περιπου εχει φτασει στο 80%, οποτε πολυ χοντρικα εχει φορτωσει 2200mah. Σε καμια ωρα περιμενω να τελειωσει και θ παρατηρησω αν θα μειωνεται το ρευμα οσο φτανει στο 100%.

Αν οντως εχει προβλημα θα εχω κι εγω προβλημα. Το κινητο μου το εφερε γνωστος που ταξιδευει κινα συχνα πυκνα. Το αγορασε απο xiaomi shop και δεν ξερω ξερω τι μπορω να κανω για να εχω εγγυηση. Επισης το εχω ξεκλκειδωσει με το MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en, θα ισχυει ακομα η εγγυηση ακομα κι αν υποθεσουμε οτι μπορω να το επιστρεψω απο εκει που αφοραστηκε? Το χαρτι της αποδειξης παντως υπαρχει.
      xiaomi mi5 -- xiaomi redmi 3 -- huawei p8 lite -- xiaomi redmi note 1 -- jiayu g4 -- newman n1 -- lt26 -- lg 2x και πολλα ακομα...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Dimitris Zantes έγραψε:

Ο/H tasosko έγραψε:

Ο/H Dimitris Zantes έγραψε:

Ο/H trifos έγραψε:

Ο/H tasosko έγραψε:

εβγαζε πιο ευκολα μια μερα. Ειναι αχρηστη ομως για μενα η κινεζικη ρομ με miui 7. Δεν δουλευει καλα το google και επισης πηρα flagship τηλεφωνο, δεν εχω λογο να το δουλευω με miui 7. Το miui 8 εχει πολλες βελτιωσεις που με βολευουν.
      Επισης απο τη μερα που το πηρα του εχω αλλαξει αρκετες ρομ και σχεδον σε ολες ειδα οτι στο idle πεφτει η μπαταρια πιο γρηγορα απο το φυσιολογικο. Και ξερω ποιο ειναι το φυσιολογικο γιατι εχω το redmi 3 που κραταει 2-3 μερες η μπαταρια η οποιοα εχει χωρητικοτητα 4100mah. Αν το mi5 εχει 2900 πραγματικα, και αν υποθεσουμε οτι ο επεξεργαστης του ειναι ενεργοβορος σε idle τοτε θα επρεπε να βγαζει εστω 1 μερα ανετα. Οπως δηαλδη αναφερουν οι επρισσοτεροι εδω.
      κανε οτι σου ειπε ο φιλος παραπανω clean install περνα τις εφορμογες σου(μην το φορτωνεις λαλακιες)μην βαζεις antutu και το τσιτωνεις....αστο χαλαρο για κανα 2 μερες μετα βαλτου οτι θελεις.και δες με τους συχρονισμους τι γινεται.....και σε εμενα εχει παει η μπαταρια 1 μερα αλλα εχει παει και 2 μερες.δεν σημαινει τιποτα αυτο.η μπαταρια ειναι το τελευταιο που θα δουμε φιλε μου...ενα ενα τα πραγματα.....