ok ριξε ενα ματι και εδω μηπως και βοηθησει σε κατι....
Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)
- Mi-5
-
-
Θετική ΑπάντησηΛοιπόν, πάμε μια επανάληψη να σας πω τι έγινε στη δική μου περίπτωση:
ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
A . Κινητό Μι5 με την κινέζικη ROM
Έκδοση Android: 6.0 MRA58K
Έκδοση MIUI: MIUI GLOBAL 7.2.8.0.0(MAACNDB) STABLE
B. Θέλω να του περάσω την Global Stable απο εδώ για να τελειώνω: en.miui.com/download-299.html
Γ. Κωδικός ξεκλειδώματος απο MI υπάρχει.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:
Α. Δεν υπήρξε κανένας ενδοιασμός στο ότι έπρεπε να ακολουθήσω πιστά τις ακόλουθες θεόσταλτες οδηγίες.
Ο/H demakhs έγραψε:
1) Δοκίμασε με την 3η περίπτωση από εδώ: Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader) να περάσεις μία official.
2) Κάνε έναν έλεγχο bootloader εδώ: Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος
3) Αν είναι κλειδωμένος, τον ξεκλειδώνεις: Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER]
4) Διάβασε κ εδώ: Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)
5) Μετά μπορείς να περάσεις το twrp (custom recovery) και από κει να του φυτέψεις/σβουντουρίξεις την Ελληνική!!
Β. Το κινητό στον έλεγχο με adb έδειξε ότι ήταν με κλειδωμένο bootloader. Οπότε τον ξεκλείδωσα με το Miui Unlock Tool χωρίς κανένα πρόβλημα. (ευκολάκι λοιπόν)(Άρα τα βήματα 1, 2, 3, έγιναν σε χρόνο dt χωρίς κανένα πρόβλημα).
Γ. Πάμε λοιπόν στο βήμα 4. όπου οι οδηγίες ήταν να εφαρμόσω τη μέθοδο του "πολυβόλου".
Λοιπόν. η μέθοδος πολυβόλο ίσως και να μου δούλευε αλλά προέκυψε ένα αναπάντεχο πρόβλημα. Ξέχασα ότι όταν κάνεις έλεγχο του bootloader με το adb πρέπει στη συνέχεια να κλείσεις τη διεργασία μέσω της Διαχείρισης Εργασίων ή να επανεκινήσεις το PC διότι η εργασία μένει ανοικτή (παρόλο που έχουμε κλείσει το παράθυρο του cmd) και εμποδίζει το ΜiPCSuite να δουλέψει. Ως αποτέλεσμα το κινέζικο ΜiPCSuite (στη μέθοδο πολυβόλο) μου έβγαλε κάποιο σφάλμα στα κινέζικα με κόκκινα γράμματα που το μόνο που διάβαζα ήταν το "adb". Τότε κατάλαβα τι έγινε και το κινητό έπεσε σε bootloop με το MI να μένει ανοιχτό και στο κλείσιμο να μην κλείνει.
Αρα πρέπει λοιπόν να προστεθεί στον οδηγό του @demakhs ότι πρέπει να κλείσουμε το adb πριν προχωρήσουμε ή να επανεκιννήσουμε τον υπολογιστή. ( Ποιο ακριβής χαρακτηρισμός σε αυτή τη μέθοδο είναι ο : "Ξαναγέμισμα του πολυβόλου".)
Δ. Αλλά όμως όπως όλοι ξέρετε τα ΧΙΑΟΜΙ ποτέ δε πεθαίνουν. Ακολούθησα λοιπόν τον οδηγό του @lalasgr :
Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon) και όλα καλά. Συνέχισα κανονικά τη διαδικασία.
Πάντως μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά απο 10 χρόνια φορμαρίσματος δεν αγχώθηκα κατα τη διαδικασία.
Έχει περάσει φαίνεται κανονικά στο υποσυνείδητο ότι τα XIAOMI είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν.
Τα καλύτερα μου ever κινητά ανά OS:
Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην demakhs ()
Αιτία: error solution for chinese mipcsuite -
@nutrialex εγω θα σου προτεινω fastboot νομιζω πως περνιεται καλυτερα με αυτον τον τροπο....
απο εδω:
Xiaomi MIUI Official Forum -
Ναι αυτό έκανα τελικά. Όλα καλά. Έτοιμο το Μi5.
Τα καλύτερα μου ever κινητά ανά OS:
-
Το κινέζικο πολυβόλο το χρησιμοποιούμε όταν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, προκειμένου να φυτέψουμε στη συσκευή μία official rom!!
Εσύ, είσαι άλλος ένας, απ τους πολλούς τώρα τελευταία, που ξεκλειδώσες τον bootloader με unofficial rom, καλα κατάλαβα??
Απ τη στιγμή που ξεκλείδωσε ο bootloader, δεν είχες καμία ανάγκη το πολυβόλο...απλά φυτευες το twrp κ από κει μπορούσες να σβουντουρηξεις οποια custom rom ήθελες.
Αυτό με το adb όμως, αν ισχύει, είναι σημαντική ανακάλυψη, γιατί εμφανίστηκε αρκετές φορές, χωρίς να μπορεσουμε να το αντιμετωπίσουμε...
@lallasgr ακούει?? Τσιμπα το προπαραπανω μήνυμα κ χώστο στον οδηγό, για να γαζωνει απερίσπαστο το κινέζικο πολυβολάκι!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Πολύ δυνατή ανακάλυψη και μπράβο!!! Το προσθέτω και αυτό σαν βήμα και ελπίζω να ισχύει πάντα!!
-
-
κανένα πουλάκι δεν το λέει , ένα σκουληκάκι το διαδίδει!!!!!!!!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Πουλάκι ήταν τότε με το κινητό σου όταν σε ήρθε με unofficial και το επισήμανε σε άλλον εδώ μέσα. Αλλά δεν πειράζει καλά κάνεις ............
-
Ο/H nutrialex έγραψε:
Πρωτού δοκιμάσουμε το παραπάνω (γιατί και αυτό πολυβόλο είναι με το task manager), μπορούμε απλά να ξανανοίξουμε ένα παράθυρο εντολών στο φάκελο του adb και να δώσουμε : adb kill-server. Αν αυτό δεν δουλέψει πάμε στο πολυβολικό σκότωμα του process. -
Έχει δοκιμάσει κανείς nougat εκτός κοινότητας, pure android?
Λόγω του ότι είμαι εδώ και κανένα μήνα, διπύρινος και προερχόμενος από nexus, λέω μήπως δοκίμασω κάτι άλλο.. -
Ο/H Kmarkou έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς nougat εκτός κοινότητας, pure android?
Λόγω του ότι είμαι εδώ και κανένα μήνα, διπύρινος και προερχόμενος από nexus, λέω μήπως δοκίμασω κάτι άλλο..
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα