Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)

• Mi-5
    • @Vagelis Minas
      Θα σε πρότεινα να ξεκλειδώσεις την συσκευή. Μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή να έχεις επιλογές να περάσεις rom. Καταλαβαίνεις τι λέω μιας και έχεις γνώσεις περισσότερες από αρκετούς από εμάς.
    • Ο/H spideman3 έγραψε:

@Vagelis Minas
      Θα σε πρότεινα να ξεκλειδώσεις την συσκευή. Μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή να έχεις επιλογές να περάσεις rom. Καταλαβαίνεις τι λέω μιας και έχεις γνώσεις περισσότερες από αρκετούς από εμάς.
      Κατάλαβα, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσω διάβασμα για να είμαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.
      Όχι μην το λες αυτό.. Ίσα ίσα οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις από μένα σε θέμα αλλαγής ρομ. (Δεν υπάρχει άλλη κοινότητα στην Ελλάδα που να μπορεί να κοντράρει την δικιά μας σε αυτόν τον τομεά και όποιος με ρωτάει τον στέλνω εδώ.) Επειδή περνάνε αρκετές συσκευές από τα χέρια μου δεν προλαβαίνω πλέον να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Άσε που πλέον δεν είμαι και φαν των συχνών updates και των πειραματισμών. Πλέον η άποψη μου και η συμβουλή μου σε όσους με ρωτάνε σχετικά με συσκευές και αγωνιούν για το ότι μπορεί να μην πάρουν αναβάθμιση, είναι ότι η καλύτερη ρομ δεν είναι απαραίτητα η πιο καινούργια, αλλά αυτή που είναι η πιο σταθερή και με τις καλύτερες επιδόσεις.. και αυτό το έχω διαπιστώσει σε όλες τις εταιρίες.

Ο/H venioni έγραψε:

Ναι, γίνεται, ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις την 8.2.2.0 είναι με fastboot rom καθαρή εγκατάσταση.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Μάλλον δεν κατάλαβες καλά την ερώτηση μου, έχω την global stable 8.2.2 (Nougat)και θέλω να περάσω την θεωρητικά καλύτερη global stable marshmallow για την συσκευή.
    • @Vagelis Minas
      Ακόμα και τώρα αν δεν βγεις έξω κάνε αίτηση για να ξεκλειδώσεις
      Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER]
      θα πάρεις το Ok σχεδόν αμέσως αλλά όταν κατεβάζεις το Mi Flash Unlock 2 θα σε πει μετά από 72 ώρες θα μπορείς για αυτό κατέβασε μια ποιο παλιά έκδοση του mi flash unlock MEGA

Έλεγχο του bootloader
      Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος

Πέρασμα των drivers
      Αυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64 & χ86

Προσπάθησε να ξεκλειδώσεις πρώτα με αυτήν που έχεις τώρα global stable.
      Ξεκλείδωμα του Bootloader.
      αλλιώς πρέπει να δοκιμάσεις με global beta κατέβασε την rom μέσω του κινητού από εδώ MIUI ROM for Xiaomi Mi 5 - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum με ανοικτό το wifi δοκίμασε να κάνει την εγκατάσταση.
    • Διαφήμιση
    • Τις έχω δοκιμάσει όλες τις MM 6. Θα σου πρότεινα να μείνεις στην 8.2.2.0 Nougat.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • @spideman3 ευχαριστώ πολύ, ήσουν κατατοπιστικότατος.

Ο/H Vagelis Minas έγραψε:

Καλημέρα παιδιά. Πριν 10 μέρες περίπου παρέλαβα το mi5 64GB με την επίσημη global stable 8.1.2.0 (MAAMIDI). Όλα λειτουργούν άψογα στο τηλέφωνο. όταν όμως επιχειρήσα να κάνω ένα συγκριτικό ταχύτητας ανάμεσα στο mi5 και το Redmi note 4, προς έκπληξής μου, έιδα ότι το mi5 έμενε μισό λεπτό πίσω κατά μέσο όρο απο το RN4, όσες φορές και αν επανέλαβα το τεστ. Έτσι από περιέργεια έκανα και ένα antutu test στο mi5 και μου έβγαλε σκορ 147.000!! :o Το μεγαλύτερο που έχω δει σε συσκευή με τον SD820.

Τι μπορεί να φταίει? Εννοείτε ότι έχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις μπαταρίας και έχω ενεργοποιήσει το perfοrmαnce mode από το κρυφό μενού. Φυσικά δεν ανέβασα το συγκριτικό στο κανάλι μου μέχρι να βρω τι τρέχει.. Μ' αρέσει που θα έκανα και συγκριτικό με το le max 2. Εκεί η διαφορά ήταν χαοτική.. Καμιά ιδέα?
      @venioni δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα, αλλά αναβάθμισα σε 8.2.2 Global stable και η συσκευή εξακολουθουσε να ανοίγει πιο αργά τις εφαρμογές με διαφορά σε σχέση με το RN4, έτσι υποθεσαμε ότι πιθανόν με την developer rom η συσκευή θα είχε καλύτερες επιδόσεις, κάτι το οποίο δεν διαπιστώθηκε από το ίδιο τεστ* που έκανε και ο @spideman3 ο οποίος φοράει developer.

Έτσι λοιπόν ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αρκετές αναφορές χρηστών για μειωμένη ταχύτητα και επιδόσεις στην συσκευή. Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι στις Nougat based roms η συσκευή χρησιμοποιεί μόνο τους δύο πυρήνες και ότι η επιστροφή σε Marshmallow επαναφέρει τις επιδόσεις της συσκευής στο σωστό επίπεδο...

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει το ίδιο τεστ και να μας πει τους χρόνους του (πληροφορίες σε pm). Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε και τους χρόνους κάποιου χρήστη με Marshmallow.

*Το τεστ στην ουσία είναι ένα σειριακό άνοιγμα συγκεκριμένων εφαρμογών για δύο γύρους.
    • Το μονο μειον που βλεπω ειναι οτι τελικα το MI 5 εχει σοβαρο προβλημα με το GPS ,δεν ξερω αν ειναι θεμα rom η hardware.εχω δοκιμασει σχεδον ολες τις ρομ και ακομα δεν βρηκα μια που να δουλευει...
    • Ο/H venioni έγραψε:

Το μονο μειον που βλεπω ειναι οτι τελικα το MI 5 εχει σοβαρο προβλημα με το GPS ,δεν ξερω αν ειναι θεμα rom η hardware.εχω δοκιμασει σχεδον ολες τις ρομ και ακομα δεν βρηκα μια που να δουλευει...
      Δεν γνωρίζω αν είμαι ειμαι ο τυχερός και εσυ ο άτυχος αλλα πότε δεν είχα θέμα με το gps, και έχω αλλάξει ουκ ολίγες rom ... Το σήμα κλειδώνει άμεσα και με ακρίβεια και το χρησιμοποίω και σε πραγματκό χρόνο σε οδήγηση. Χοντρά προβλημάτα είχα με lenovo στο παρελθόν, εκει να δεις αστοχία...
    • Διαφήμιση
    • Το GPS είναι πολύ γρήγορο. Είμαι με την τελευταία ελληνική. Ένα θέμα είχε αν θυμάμαι καλά κατά το Φεβρουάριο αλλά εδώ και καιρό είναι πολύ γρήγορο. Κάτι άλλο συμβαίνει με το τηλέφωνο σου @venioni
    • Δε νομιζω να συμβαινει κατι αλλο, γιατι απ οτι εχω διαβασει και στο miui.com forum παρα μα παρα πολλοι εχουν θεμα με το GPS
      κατι αλλο παιζει....
    • Εγώ επειδή το δουλεύω το GPS αρκετά μπορώ να πω μια χαρά πλοήγηση κάνει σε επαρχιακό οδικό δίκτυο. (sygic)
      Όταν λες δε δουλεύει τι εννοείς?
    • Εννοω δεν μπορει να πιασει το location μου βγαζει no gps satellite στον ελεγχο cit που κανω και στο google mabs δεν μπορει να εντοπισει την τοποθεσια μου,εσυ προφανος το εχεις με wifi,δεδομενα και χρηση GPS, οταν βαζεις στις ρυθμισεις μονο GPS δουλευει κανονικα χωρις προβλημα?
    • Διαφήμιση
    • Ναι χωρίς Wi-Fi και χωρίς δεδομένα αλλιώς δεν έχει νόημα. Κλειδώνει σε δευτερόλεπτα.

=============== Μαι 13th 2017, 3:35pm ===============
      Και ένα γρήγορο βίντεο ανάμεσα σε κτίρια σε εξωτερικό χώρο.