Μάκη εγώ έχω 35 αυτήν την στιγμή αλλά όταν το ζορίζω ανεβάζει ως και 45, αλλά είπα ότι εγώ το κάνω αρκετή χρήση, τώρα αυτό που είπα Δημήτρη το βλέπω από της αναρτήσεις που κάνουν τα μέλη ως προς την θερμοκρασία βέβαια δεν είναι αντιπροσωπευτικο το δείγμα αλλά πολύ το αναφέρουν αυτό, τώρα σε ποια μοντέλα και σε ποιες rom και κάτω από ποιες συνθήκες είναι άλλο κεφάλαιο αυτό, που θα μας διαφωτίσει περισσότερο αν υπάρξει ξεχωριστό νήμα με της συγκεκριμένες ερωτήσεις πιστεύω.
Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)
- Mi-5
-
-
Για μενα θερμοκρασία σημαίνει 60-65 βαθμοί. Αν μέσα στο καλοκαίρι θέλετε κάτω από 45 βαθμούς βάλτε υδροψυξη παιδιά.Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! -
-
Λοιπόν, επειδή καλή η θεωρία, αλλά η πράξη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο κανένα, σας παραθέτω τις μετρήσεις που έκανα με το CPU-Z πριν λίγα λεπτά, με αφορμή αυτή εδώ τη συζήτηση περί "θερμοκρασιών".
Οι μετρήσεις έγιναν σε 4 διαφορετικές, αλλά χαρακτηριστικές συσκευές:
1) Στη ναυαρχίδα της Xiaomi, το Mi Mix, αμέσως μετά φλασάρισμα ρομ (!!!). Όλοι γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό, όσο αφορά τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε μια συσκευή κατά την διάρκεια ενός φλασαρίσματος. Επίσης να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη συσκευή φοράει την εργοστασιακή της θήκη και όχι κάποια πλαστική ή άλλη θήκη της αγοράς...
...
2) Στην πιό, κατά κοινή ομολογία, "θερμόαιμη" συσκευή που παρουσίασε ποτέ η Xiaomi, το Mi Note Pro, που λόγω του συγκεκριμένου επεξεργαστή που φοράει, παρουσίαζε φαινόμενα "υπερθέρμανσης" (που και αυτά, όπως αποδείχθηκε, ήταν υπερβολικά!)
...
3 και 4) Ακολουθούν το Redmi Note 2 και το Redmi Note 3 αντίστοιχα. Δύο συσκευές που αποτέλεσαν διαδοχικά best sellers για την εταιρεία.
...
...
Φαντάζομαι ότι εάν ίσχυε ο μύθος, ότι τα "xiaomi ανεβάζουν θερμοκρασία" έτσι γενικά και αόριστα, αυτό μάλλον θα φαινόταν απο τα παραπάνω δείγματα. Νομίζω ότι σύμφωνα με τις περιβαντολλογικές συνθήκες της σημερινής, καλοκαιρινής και ιδιαίτερα ζεστής ημέρας, οι συσκευές παρουσιάζουν μια απόλυτα φυσιολογική θερμοκρασία. 'Ολες οι συσκευές είναι απόλυτα λειτουργικές και δεν έχουν κλείσει/σβήσει εδώ και πολλές εβδομάδες και άρα καμμιά τους δεν ήταν "κρύα" πριν από την μέτρηση.
Το μόνο κοινό που έχουν ΟΛΕΣ οι συσκευές του δείγματος είναι ότι όλες φοράνε ΥΓΙΕΙΣ roms και ότι καμία δεν φοράει εξωτερικά οποιαδήποτε θήκη, με εξαίρερη το Mi Mix που φοράει την εργοστασιακή του θήκη και άρα ο κατασκευαστής έχει προνοήσει για την φυσιολογική ψύξη της συσκευής, μαζί με τη θήκη της. -
Τέτοιες θερμοκρασίες που αναπτύσει το δικό μου mi5 που παραθέτω παραπάνω δεν ειχα στο LG G2 που σαν κινητό σε κάποιες φάσεις το θεωρούσα οριακα ζεστό αλλά δε συγκρίνεται με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο mi5. Εκανα πιο έντονη χρήση με το G2 και δεν ειχα προβλήματα θερμοκρασίας. Δεν εβαζα flight mode ουτε έκλεινα εφαρμογές συνέχεια, ούτε το άφηνα να κρυώσει επειδή μου έκαιγε το χέρι. Ειναι απλά προβλημα κακοσχεδιασμένης ROM. Λογικό αν εχεις 100 μοντελα να τα κανεις σκ@τα!
Το δοκίμασα εχθες βραδυ με 24 βαθμούς 1 τα μεσάνυχτα και παλι 40 βαθμούς έφτανε. Δεν δικαιολογείται. Να λέμε και τα κακά μαγκες. Αμη τι άλλο ενα googleαρισμα είναι " mi5 overheating " . Θσ βρείτε χιλιάδες αναφορές.
Όπως φαίνεται τελευταία ναυαρχίδα που αγοραζω της xiaomi. Έπρεπε να ειχα επιλέξει το note 3 pro , εκείνη τη περίοδο που πήρα το mi5 όμως δε το εβρισκα ( μαιος 17 ) . Μαξ 150-160 το έβρισκα το 3 pro τοτε και πηγα παραπάνω στα 225 για το 5αρι. Φυσικά δε ξαναδινω τοσα πολλά με τη καμία.
Αν δε φτιάξει πραγματικά θα το δωσω οσο πιο φθηνά γίνεται και θα πάρω κατι αλλο να κάνω τη δουλειά μου γιατί τώρα δεινοπαθω -
-
Ο/H eptanhsios έγραψε:
Δε ξέρω τι χέρια έχετε παιδιά αλλα δεν μπορείς να το πιάσεις με τετοια θερμοκρασία.
Τα ιδια εχω και με official rom.
Και η συγκεκριμένη ειναι απο official stable με κάποια tweaks για τον ήχο και κατι επιφανειακές αλλαγές μονο
Επίσης, κάποιο από αυτά τα tweaks ή τις επιφανειακές αλλαγές μπορεί να σου δημιουργεί πρόβλημα, ίσως όχι συνέχεια αλλά υπό κάποιες συνθήκες. -
@NasDriver εχω νομιζω οτι παιζουν μεγαλο ρολο ><thermal drivers><
@eptanhsios αμα εισαι root βαλε το ex kernel manager η το kernel adiutor και τσεκαρε το msm_thermal αν εχεις την επιλογη στον kernel..... -
Φιλε μου βαλε μια σωστη ρομ... Εγω με xtrv κ τωρα global dev δεν εχω κανενα θεμα... Εσυ τι ρομ ειναι αυτη που εχεις?? Αφου εχεις θεματα με υπερθέρμανση γιατι καθεσαι ετσι???? @eptanhsiosMi 11 pro
-
Ο/H chrisnik έγραψε:
Φιλε μου βαλε μια σωστη
-
Ισως κάθεστε σε χώρο με κλιματισμό.
Γίνεται να περάσω xtrv ή global / dev απο αυτή που ειμαι τωρα χωρις fastboot rom?
Εχω θέμα με τις ραμ στο pc και δε μπορώ να περάσω ετσι ρομ.
Αυτή ειναι η masik btw
[ROM][MODS] 14.07.2017 Masik MIUI, Aroma Ins… | Xiaomi Mi 5 -
Ο/H eptanhsios έγραψε:
Ισως κάθεστε σε χώρο με κλιματισμό.
Γίνεται να περάσω xtrv ή global / dev απο αυτή που ειμαι τωρα χωρις fastboot rom?
Εχω θέμα με τις ραμ στο pc και δε μπορώ να περάσω ετσι ρομ.
Αυτή ειναι η masik btw
[ROM][MODS] 14.07.2017 Masik MIUI, Aroma Ins… | Xiaomi Mi 5
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα