Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)
- Mi-5
-
-
Γειά κ πάλι! Λοιπόν πέρασα την arwma στο Mi5 όλα ωραία εκτός από την αυτονομία! Πήρα το mi6 και θα δώσω το 5 στη γυναίκα, θα ήθελα να του περάσω μια global stable μιας και δεν ασχολείται αλλά δε θέλω να χάσει το unlock, root κλπ, μιας κ μαρεσει το adaway magisk etc, γίνεται? ή πρέπει να ξανακάνω τις διαδικασίες μετά?.
Ευχαριστώ!
Sent from my MI 5 using Tapatalk -
@veloglou
Πριν κάνεις οτιδήποτε προσοχή με το Mi Account. Αν έχεις τον ίδιο και στις δυο συσκευές δήλωσε το Mi6 στον profil του λογαριασμό που έχεις στο en.miui.com. Αν στο Mi6 χρησιμοποιήσεις αυτόν που έχεις στο Mi5 και κάνεις καινούργιο για την γυναίκα θα πας Ρυθμίσεις - Λογαριασμος Mi - Sign out και θα επιλέξεις Αφαίρεση λογαριασμού.
Θα κάνεις πρώτα ένα factory reset (χάνεις επαφές και εφαρμογές και μετέφερε τα αρχεία σου σε υπολογιστή).
Θα κατεβάσεις μια fastboot rom global stable και με το miflash tools 2016.08.30 θα κάνεις την εγκατάσταση. Μόνο με fastboot rom μπορείς να γυρίσεις σε official. Και κάτω δεξιά στο Miflash tools επιλογή clean all.
Ο bootloader σου δεν θα κλειδώσει μόνο αν στο miflash tools κάνεις την επιλογή clean all and lock ή με εντολές μέσω cmd νομίζω από γραφόμενα.
Μετά περνάς το twrp μέσω εντολών cmd στο καπάκι εγκατάσταση του root. Επανεκκίνηση και άνοιξε όπως το θέλεις. Αν όμως θελήσεις twrp χωρίς root θα πρέπει να κάνεις flash το αρχείο lazyflasher για να ανοίξει στο λειτουργικό το κινητό. -
Παιδια εχω περασμενο twrp και root στο Mi5 μου. Απο τοτε που το πηρε βλεπω συχνα για updates αλλα δεν βγαζει τιποτα. Ενας φιλος ειχε πει να το γυρισω σε Region India και με το που το εκανα με εβγαλε update το οποιο εψαξα στο ιντερνετ και εχει βγει απο τον Δεκεμβριο του 16!! Τι στο καλο γινεται? Και εκτος αυτου περιμενω απειρες ωρες και κατεβαζει με ταχυτητα χελωνας οποτε ειπα να κατεβασω καποια εκδοση και να το κανω μεσα απο το μενου του κινητου γιατι δεν βλεπω να περνω ποτε την 9αρα! Το κινητο φοραει MIUI Global 8.1 Stable 8.1.2.0 MAAMIDI και αγοραστηκε πριν απο 2 μηνες!
-
@Amlet
Ανέβασε ένα screenshot από εκεί που λέει Σχετικά με το τηλέφωνο. Βρίσκεται Ρυθμίσεις τέρμα κάτω θέλουμε να δούμε την Miui έκδοση. -
Ο/H spideman3 έγραψε:
@Amlet
Ανέβασε ένα screenshot από εκεί που λέει Σχετικά με το τηλέφωνο. Βρίσκεται Ρυθμίσεις τέρμα κάτω θέλουμε να δούμε την Miui έκδοση.
-
Καλησπέρα σε όλους,
έκανα αναβάθμιση στην 7.9.7 (MIUI 9 Global 7.9.7| Beta ----- Android 7.0 NDRD90M ) και μου άλλαξε τις επιλογές των capacitive buttons.. είχα τόσο καιρό το αριστερά για back και το δεξιά για τα recent apps και τα άλλαξε και δεν βρίσκω πλέον την επιλογή για να αντιστρέψω πάλι.. μήπως δεν το βλέπω εγώ; καμιά βοήθεια κανείς γιατί μπορεί να έχω στραβωθεί;;
αν το έχουν βγάλει από αυτην την εκδοση ελπίζω στην επόμενη να το επαναφέρουν!
-- edit--
μολις ειδα στο reddit οτι το εχει αναφέρει και άλλος χρήστης, άρα μάλλον εξαφανίστηκε σε αυτήν την φάση από την rom... γιατί ρε xiaomi, γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
(μπορείς να το φτιάξεις με root βέβαια, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι όλες οι λύσεις είναι 100% λειτουργικές) -
@Amlet μια χαρα ειναι η rom global stable εχει προβλημα ο server της xiaomi για αυτο κατεβαζει αργα.
δοκιμασε καποια αλλη ωρα. -
@christos4 δεν ξέρω αν εννοείς αυτο.. settings,system and device, additional settings, key and gesture shortcut, navigation buttons. Εκεί σου δείχνει την δυνατότητα να αντιστρέψεις την λειτουργία των πλήκτρων.!
Sent from my MI 5 using Tapatalk -
@Amlet
Η rom που έχεις είναι official stable. Πιθανόν κατέβαζες την rom και δεν στην έκανε εγκατάσταση λόγου του twrp. Ιδίως αν κατέβαζες την OTA αναβάθμιση. Με τα λίγα που ξέρω κατέβασε το Twrp ZCR για Nougat από εδώ: ZCX-TWRP RECOVERY FOR MI5 Gemini BY~XM - Xiaomi Mi 5/Pro - Xiaomi MIUI Official Forum κάνε εγκατάσταση το img. Είπες ότι έχεις root στην συσκευή κάπου στο ανωτέρω recovery σε δίνει την επιλογή για OTA αναβαθμίσεις περισσότερες και έγκυρες πληροφορίες εδώ: Install TWRP & Get Root Access... - Xiaomi Mi 5/Pro - Xiaomi MIUI Official Forum, και φυσικά μπορεί να σε βοηθήσει ο @tasosko πως θα το κάνεις να παίρνεις αναβαθμίσεις.
Αλλιώς κατέβασε μια fastboot rom με το miflash tools κάνε την αναβάθμιση. Πριν την αναβάθμιση κάνε factory reset. Οι μόνες rom που είναι Miui 9 είναι η global beta και XTRV beta. H stable είναι ακόμη Miui 8. -
Ο/H geo13z έγραψε:
@christos4 δεν ξέρω αν εννοείς αυτο.. settings,system and device, additional settings, key and gesture shortcut, navigation buttons. Εκεί σου δείχνει την δυνατότητα να αντιστρέψεις την λειτουργία των πλήκτρων.!
Sent from my MI 5 using Tapatalk
αυτό εννοώ αλλά στην "MIUI 9 Global 7.9.7| Beta" δεν υπάρχει τέτοια επιλογή
ανεβάζω screenshot από το about μου και το τι βλέπω στα key and gesture shortcuts, μήπως και χάνω κάτι εγώ..
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα