Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)

• Mi-5
    • Λοιπόν μάγκες, βρήκε τη rom και την έκανα install, succesfully done! Τώρα τι να κάνω ? Διάβασα κάπου για το πως να περάσεις το android 8 για πρώτη φορά ότι πρέπει να γίνει έτσι. Ισχύει? Να συνεχίσω?

"Οδηγίες Εγκατάστασης

1) Κατεβάστε το Recovery 1 για την συσκευήσας.
      2) Κατεβάστε την ROM που θέλετε για την συσκευή σας.
      3) Κάντε το Flash το TWRP με τον τρόπο που θέλετε ακολουθώντα ςτις οδηγίες ΕΔΩ
      4) Κάντε μετά το Flash του Recovery reboot και πάλι στο νέο Recovery.
      5) Βάλτε την ROM χύμα στον εσωτερικό χώρο της συσκευής σας και κάντε Install της ROM από το Recovery πάνω από αυτή την ROM που έχετε τώρα.
      6) Μόλις τελειώσει το Flash της ROM, κάνετε Format Data και αμέσως Reboot στο System.
      7) Μόλις μπει στην Miui μην προχωρήσετε στο αρχικό Setup της συσκευής σας, αλλά μπείτε πάλι στο Recovery– βάλτε πάλι την ROM χύμα στην συσκευή σας,και κάντε πάλι Flash την ROM.
      8.) Μόλις τελειώσει το Flash μπορείτε να κάνετε Boot στην Miui και να προχωρήσετε στο αρχικό Setup της συσκευής σας.

Αυτός ο τρόπος εγκατάστασης γίνεται ΜΟΝΟ την πρώτη φορά που θα περάσετε την δική μας Android 8 ROM.
      Στο επόμενο Update το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι απλά Flash την ROM, είτε από το Recovery, ή από την εφαρμογή αναβάθμισης μόλις λάβετε τα OTA."

Πλέον μας ενδιαφέρει το βήμα 6 και μετά..

update: βασικά, εγώ έχω πάει αμέσως στο format data οπότε θα κάνω τα βήματα 7 και 8
    • Διαφήμιση
    • Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)

Αυτές είναι οι οδηγίες του miui_art που φυσικά τις ακολουθείς σε πρώτο πέρασμα Android Oreo.
    • Λοιποοόν..
      Εγώ είχα κατεβάσει αρχείο που λεγόταν "xiaomi-miui-hellas-8.0_gemini_XTRV_Stable_V10.0.1.0" και τώρα έχω arwma :D

Έκανε το πρώτο boot, με έβγαλε στην αρχή για να σετάρω την miui 10 και μπήκα πάλι recovery για να ξανά κάνω flash

Update: συνδέω το κινητό με καλώδιο στο pc, αλλά δεν το αναγνωρίζει ως αποθηκευτικό χώρο..

Πάω εδώ αναγκαστικά ε?

Στο select storage εχει και το internal και το usb-otg 0MB..

Αφού την ρομ την έχεις ήδη στην εσωτερική μνήμη ή μήπως έκανες ξανά format data;
    • Ο/H makis1024 έγραψε:

Αφού την ρομ την έχεις ήδη στην εσωτερική μνήμη ή μήπως έκανες ξανά format data;
      όχι, δεν έκανα. Μετά το φλασάρισμα με έβγαλε εκεί που δείχνει το miui 10 και απο κατω εχει το βελάκι για να προχωρησεις στο set up. Εκεί πάτησα παρατεταμένα το power button και μπήκα πάλι στο recovery και δεν βρίσκω τη rom..
    • Διαφήμιση
    • Εγώ φίλε μετά το format data και το φλασάρισμα της ROM προχώρησα κανονικά στο στήσιμο της συσκευής χωρίς κανένα πρόβλημα
    • Περάστηκε κανονικά η rom, τη σέταρα και φαίνεται να πηγαίνει καλά..
      Θέλω να δω αν έφτιαξε και το θέμα με τα τυχαία κολλήματα της αφής που δεν δούλευε..

Update: Η νέα rom με android 8 και miui 10 μου αρέσει πολύ! Έφτιαξε το θέμα με τις επανεκκινήσεις (λογικά) που έκανε το κινητό, αλλά συνεχίζει να "παγώνει" κάποιες φορές η οθόνη, δεν ανταποκρίνεται η αφή (της οθόνης μόνο, το δακτυλικό δουλεύει).

Είχα την xtrv 9.2.1.0 stable και μου έκανε επανεκκινήσεις. Πήγα στην 9.5.2.0 stable, κάπως βελτιώθηκε το πρόβλημα, αλλά μου εμφάνισε τα παγώματα στην οθόνη(συχνό φαινόμενο). Επίσης η 9.5.2.0 ήταν περίεργη, δεν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το app vault και είχε ρίξει αισθητά το output του ήχου τόσο στα ακουστικά στην εφαρμογή της μουσικής όσο και στο ηχείο.. κακή εμπειρία γενικά.

Για το θέμα με τα κολλήματα της οθόνης τι να φταίει? Άλλοι λένε να χαλαρώσω κάποιες βίδες από το πίσω μέρος της συσκευής, άλλοι να βγάλω και να ξαναβάλω την μπαταρία, άλλοι να αλλάξω οθόνη ή μπαταρία, τι να πω, πελάγωσα και αρχίζω να εκνευρίζομαι γιατι αν κολλάει η οθόνη το κινητό είναι μη λειτουργήσιμο..
    • Update2: Παιδιά, είναι απίστευτο, σε τι περίπτωση έχω πέσει???!! Τελικά ούτε οι επανεκκινήσεις σταμάτησαν, ούτε το κόλλημα. Αυτο που συμβαίνει είναι ότι θα τρώει κόλλημα η οθόνη (δεν θα κάνει επανεκκινήσεις) και αυτό θα γίνεται για κάποιες ώρες ή θα κάνει επανεκκινήσεις (χωρίς να κολλάει η οθόνη). Σηκώνω τα χέρια ψηλά και δυστυχώς θα πάω για καινούριο.. Κρίμα, μόνο 1μιση χρόνο κινητό που πήγαινε σφαίρα..

Εγώ θα έκανα μια τελευταία δοκιμή με την China Dev fastboot ROM και mi flash , θα το άφηνα τρεις ημέρες να δω συμπεριφορά...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H thanos233 έγραψε:

Update2: Παιδιά, είναι απίστευτο, σε τι περίπτωση έχω πέσει???!! Τελικά ούτε οι επανεκκινήσεις σταμάτησαν, ούτε το κόλλημα. Αυτο που συμβαίνει είναι ότι θα τρώει κόλλημα η οθόνη (δεν θα κάνει επανεκκινήσεις) και αυτό θα γίνεται για κάποιες ώρες ή θα κάνει επανεκκινήσεις (χωρίς να κολλάει η οθόνη). Σηκώνω τα χέρια ψηλά και δυστυχώς θα πάω για καινούριο.. Κρίμα, μόνο 1μιση χρόνο κινητό που πήγαινε σφαίρα..
      Κοίτα, γενικά η μπαταρία είναι υπεύθυνη πολλές φορές για επανεκκινήσεις. Γενικά τι συμπεριφορά έχει η μπαταρία σου; Πόσο κρατάει; μήπως πέφτει απότομα; μήπως το κινητό κάνει επανεκκινήσεις όταν η στάθμη της μπαταρίας φτάνει σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο;
      Για το πάγωμα της οθόνης μπορεί να ευθύνεται τόσο η μητρική όσο και η ίδια η οθόνη. Μήπως σου είχε πέσει και μετά άρχισε να το κάνει αυτό;
      Εγώ δεν πιστεύω να είναι θέμα software, αλλά πριν αρχίζεις να αλλάζεις πράγματα κάνε και μια δοκιμή με την ROM που σου είπε ο @makis1024 παραπάνω
      Πήγες σε κανένα service κινητών να πάρεις και από εκεί μία γνώμη;
      Γενικά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία με το συγκεκριμένο κινητό και δεν μου έχει βγάλει θέματα μέχρι τώρα