Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το MI5 (Gemini)

• Mi-5
    • Ο/H makis1024 έγραψε:

Εγώ θα έκανα μια τελευταία δοκιμή με την China Dev fastboot ROM και mi flash , θα το άφηνα τρεις ημέρες να δω συμπεριφορά...
      Μου το είχανε πει αυτό για fastboot rom, αλλά δεν ξέρω πως λειτουργεί.. Όταν την περάσω θα πρέπει να κάνω κάτι ή απλά χρησιμοποιώ το κινητό και περιμένω να δω αν υπάρχει software πρόβλημα? Και αν υπάρχει, πως το καταλαβαίνω και το διορθώνω?
    • Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H thanos233 έγραψε:

Update2: Παιδιά, είναι απίστευτο, σε τι περίπτωση έχω πέσει???!! Τελικά ούτε οι επανεκκινήσεις σταμάτησαν, ούτε το κόλλημα. Αυτο που συμβαίνει είναι ότι θα τρώει κόλλημα η οθόνη (δεν θα κάνει επανεκκινήσεις) και αυτό θα γίνεται για κάποιες ώρες ή θα κάνει επανεκκινήσεις (χωρίς να κολλάει η οθόνη). Σηκώνω τα χέρια ψηλά και δυστυχώς θα πάω για καινούριο.. Κρίμα, μόνο 1μιση χρόνο κινητό που πήγαινε σφαίρα..
      Κοίτα, γενικά η μπαταρία είναι υπεύθυνη πολλές φορές για επανεκκινήσεις. Γενικά τι συμπεριφορά έχει η μπαταρία σου; Πόσο κρατάει; μήπως πέφτει απότομα; μήπως το κινητό κάνει επανεκκινήσεις όταν η στάθμη της μπαταρίας φτάνει σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο;Για το πάγωμα της οθόνης μπορεί να ευθύνεται τόσο η μητρική όσο και η ίδια η οθόνη. Μήπως σου είχε πέσει και μετά άρχισε να το κάνει αυτό;
      Εγώ δεν πιστεύω να είναι θέμα software, αλλά πριν αρχίζεις να αλλάζεις πράγματα κάνε και μια δοκιμή με την ROM που σου είπε ο @makis1024 παραπάνω
      Πήγες σε κανένα service κινητών να πάρεις και από εκεί μία γνώμη;
      Γενικά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία με το συγκεκριμένο κινητό και δεν μου έχει βγάλει θέματα μέχρι τώρα
      Η μπαταρία, μετά από ενάμιση χρόνο, δεν είναι και στα καλύτερά της, αλλά πέφτει ανάλογα με τη χρήση. Δηλαδή, δεν θα χρησιμοποιήσω το κινητό 10-15 λεπτά και θα φύγει το 20-30% που είναι μεγάλο ποσοστό και να πω ότι υπάρχει θέμα..
      Η αλήθεια είναι ότι μου έχει πέσει κάμποσες φορές κάτω και ίσως να έχει γίνει εκεί η ζημιά, αλλά πέρασαν μέρες μετά την τελευταία πτώση που εμφανίστηκαν τα προβλήματα..
      Όχι, δεν έχω πάει σε κάποιο service, γιατί δεν εμπιστεύομαι και δεν λένε πάντα την αλήθεια, κέρδος θέλουν να βγάλουν και αυτοί..
      Αν το πρόβλημα είναι σε μπαταρία και οθόνη ίσως να αξίζει με 50 ευρώ να τα φτιάξω. Αν όμως είναι πλακέτα δεν αξίζει και δεν νομίζω να βρω..

Λοιπόν παιδιά, κούρασα.. Με βοηθήσατε αρκετά και ευχαριστώ! Καλές γιορτές να έχετε. :)
    • Υπάρχει περίπτωση το twrp 3.1.1.1 που είχα (μόλις πέρασα το twrp 3.2.2.0), να προκαλούσε ασυμβατότητα με την xtrv 9.5.2.0 global που έβαλα (ενώ πριν είχα την 9.2.1.0) και στη συνέχεια με την xtrv 10.0.1.0?

Τα twrp tools τι είναι? Να τα flashαρω και αυτά ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H thanos233 έγραψε:

Υπάρχει περίπτωση το twrp 3.1.1.1 που είχα (μόλις πέρασα το twrp 3.2.2.0), να προκαλούσε ασυμβατότητα με την xtrv 9.5.2.0 global που έβαλα (ενώ πριν είχα την 9.2.1.0) και στη συνέχεια με την xtrv 10.0.1.0?
      Oι εκδόσεις πάνε με τις ρομ συνήθως. Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλεύει ένα παλιό twrp σε μια νέα ρομ ή το αντίθετο.
      Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που δεν θα μπορεί να μπουτάρει ..
      Το twrp tool ειναι ένα κλασικό twrp με περισσότερα διαμερίσματα σε backup-flash και έχει κάποια εργαλεία για root κλπ.
      Είναι για λίγο πιο προχωρημένους χρήστες...

• Ρε παιδιά, ενώ δεν έχω ακουστικά συνδεδεμένα στο κινητό, μου δείχνει πως έχω και δεν με αφήνει να παίξω ήχους πολυμέσων αλλά ούτε και να μιλήσω στο κινητό από το ακουστικό. Έχουμε καμία ιδέα τι φταίει;
    • Ο/H xtolicc έγραψε:

Έχουμε καμία ιδέα τι φταίει;
      Πολυ πιθανόν χαλασμένη υποδοχή ακουστικών.

• Προχώρησα σε άνοιγμα της συσκευής και τελικά αφαίρεσα τις βίδες που είναι ακριβώς πάνω από την μπαταρία, πάνω δηλαδή από τη σύνδεση της οθόνης που κουμπώνει στην μητρική. Το έκανα αυτό γιατί πάγωνε η οθόνη κάποιες φορές και είδα ότι αυτός ήταν ένας τρόπος που ακολούθησαν και άλλοι για να λυθεί το θέμα, όπως και έγινε. Όσο δουλεύει, το αφήνω έτσι.
      Πλέον το μόνο θέμα που έχω είναι ότι κάνει επανεκκινήσεις η συσκευή. Σαν να παρατήρησα ότι θα κάνει επανεκκίνηση σε ένα συγκεκριμένο εύρος ποσοστού της μπαταρίας (50-60% για την ακρίβεια) και όταν θα πέσει κάπου στο 20%. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι μπροστά στα μάτια μου και είναι η μπαταρία. .

Πέρα από τα παραπάνω, όταν το κινητό έκανε επανεκκίνηση μόνο του κάποιες φορές ήταν σαν να έπεφτε σε bootloop. Έκανε μπορεί και 7 επανεκκινήσεις συνεχόμενα, αλλά κάποια στιγμή θα επανερχόταν...

Ένα άλλο πάλι που συνέβαινε μετά από επανεκκίνηση, η κάμερα ήταν, το μικρόφωνο δίπλα στην κάμερα, δεν ξέρω, έκανες ένας περίεργο ήχο και στο τέλος ακουγόταν και ένας ήχος σαν να έκλεινε το κλείστρο του φακού. Όταν τελικά άνοιγε το κινητό έμπαινα στην εφαρμογή της καμερας και έδειχνε μαυρίλα. Μετά από επανεκκίνηση που πραγματοποιούσα εγώ έφτιαχνε..

Δεν ξέρω αν έχετε να πείτε κάτι πάνω σε αυτά..
    • Διαφήμιση
    • Αφού άνοιξες το κινητό και έλυσες το θέμα με τις επανεκκινήσεις εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις μπαταρία ;)
    • Ο/H billphone έγραψε:

Αφού άνοιξες το κινητό και έλυσες το θέμα με τις επανεκκινήσεις εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις μπαταρία ;)
      Τώρα θα μπω να ρίξω παραγγελία από Σκρουτζ
    • Τις τελευταίες μέρες έχω θέμα με τις sim, χάνεται πολύ συχνά το σήμα και επανέρχεται μόνο του ή αν ενεργοποίησω και απενεργοποιήσω το airplane mode.

Billphone, εσένα σου το κάνει από τη στιγμή που έβαλες τη rom /;
    • Διαφήμιση
    • κάνα τάμα κάνε να σου βγει καλή!!! :modo:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!