Διαφήμιση

Διαφορές οθόνης μεταξύ ίδιων συσκευών

• Διαφορές οθόνης μεταξύ ίδιων συσκευών

Καλησπέρα σας! Εδω και καιρό είμαι ένας αρκετά ικανοποιημένος κάτοχος ενός Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Το αγόρασα απο το gearbest και το πρότεινα και σε έναν φίλο. Σήμερα το φιλαράκι ήρθε απο το σπίτι μου να κάτσουμε λίγο και έτυχε να έχω στα χέρια μου και τις δύο συσκευες. Παρατήρησα μεγάλες διαφορες στις οθόνες και των δυο, και το δικό μου έχανε κατά πολύ απο πλευράς χρωμάτων. Το δικό του είχε πλούσια και ζωντανα χρώματα, ενω το δικό μου πιο ξεθωριασμένα. Υπήρχαν διαφορές σχεδόν στα πάντα. Στα χρωματα σε σημείο που φαινόταν λιγότερο ευκρινής η δικη μου οθόνη απο την δική του. Να διευκρινήσω πως το δικό μου ειναι το 32GB ROM / 3GB RAM ενώ το δικό του το 16/2. Το δικό μου φοράει την GTV6.8.11 ενω το δικό του την αγγλικινέζικη με την οποία έρχεται απο το gearbest.
      Πιστέυετε είναι θέμα ROM ή συσκευής; ?( ?( ?( :/ :/ :/
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Άρης.
    • Παρασκευή μίλαγα με συνάδελφο στην δουλειά σχετικά με ένα iphone και αλλαγή οθόνης που είχε κάνει.
      Μου είπε ότι τότε τον είχαν ρωτήσει εάν θέλει:
      1. Οθόνη με ψυχρά χρώματα, περισσότερο άσπρο κτλ
      2. Οθόνη με ζεστά χρώματα, περισσότερο κίτρινο κτλ

Πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση, ο ένα έχει οθόνη με ψυχρά χρώματα και ο άλλος με θερμά.
    • Ακριβώς έτσι είναι. Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις οθονών (συνήθως οι διαφορές εμφανίζονται στο θερμό ή στο ψυχρό χρώμα).
      Έτσι είναι και στα Xiaomi. Ανάλογα με τον κατασκευαστή της οθόνης, αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της. Φυσικά όποιος και να είναι ο κατασκευαστής, τα κύρια χαρακτηριστικά των οθονών δεν αλλάζουν και οι διαφορές γίνονται εμφανείς μόνο εφόσον τα βάλεις δίπλα δίπλα.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες που κατασκευάζουν smartphones καθώς η ζήτηση αυξομειώνεται με αποτέλεσμα να χρειάζονται άμεσα νέο υλικό το οποίο βρίσκουν σε διαφορετικούς κατασκευαστές (εξού και εαν έχεις ακούσει οτι σε ένα προιόν βγήκε ελαττωματική μια παρτίδα, συνήθως είναι ένα component το οποίο κάνει ζημιά και το οποίο είχαν βάλει στην παρτίδα αυτή).
    • Διαφήμιση
    • Θέλω να πιστεύω οτι αυτό που αναφέρεις είναι με όλα τα display settings ίδια ε.

Ένα διαφορετικό contrast setting ή temp setting και αλλάζει ολοκληρωτικά την οθόνη. Να μην αναφέρω και το χάος του reading mode.
    • Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Ναι η σύγκριση έγινε με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις οθόνης. Οπότε υποθέτω όπως είπατε και εσείς οτι είναι θέμα διαφορετικού κατασκευαστή. :)
      Πάντως για να πώ την αλήθεια παρατήρησα διαφορά και στο κινητό ενός φιλου μου που το είχε σακατέψει εξωτερικά. Έχει ενα huawei honor 8. Το σπασε και το έκανα βίδες και του άλλαξα ολόκληροο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης και της οθόνης. Υπήρχε διαφορά στο πριν και στο μετά και κυρίως στη φωτεινότητα.