Αναμένω να μου έρθει ένα Redmi 3S, θα το τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία και αφού βάλω την ελληνική ρομ...
Redmi 3S - Υποχρεωτικά 4g όταν συνδέεται σε wifi
- Redmi 3S
-
-
Ο/H cstamatopoulos έγραψε:
Καλησπέρα,
Μπορώ να επιβεβαιώσω και εγώ το πρόβλημα.
Όποιο force και αν έχει γίνει στο mobile network, αν ενεργοποιηθεί το Wifi γυρνάει κατευθείαν σε 4G.
Σχετικά thread εδώ που έψαξα λίγο Redmi 3s WiFi and 4G issue - Redmi 3S/Prime/3X - Xiaomi MIUI Official Forum και έχει δημιουργηθεί bug report εδώ Incorrect display of connected network type when WiFi is ON - Bugs - Xiaomi MIUI Official Forum.
Επίσης, εγώ παρατηρώ και μια περίεργη συμπεριφορά στο Prefered 3G.
Παρόλο που επιλέγετε στις ρυθμίσεις, ενώ για μερικά λεπτά συνδέεται με H, H+ μετά από λίγο γυρνάει σε E (με κλειστό Wifi όλα αυτά).
Βρήκα έναν τρόπο να γίνει force μόνο το H/Η+ χωρίς να κάνει fallback σε άλλο δίκτυο και περιμένω να δω πώς θα συπεριφερθεί.
Για να γίνει force ένα δίκτο πληκτρολογούμε στον dialer *#*#4636#*#* και στην αντίστοιχη SIM, λίγο πιο κάτω με scroll υπάρχουν διαθέσιμα με επιλογή Only όλα τα δίκτυα.
Οι κάτοχοι αν ρίξουν μια ματιά να δούμε τί γίνεταιΜάλλον έχει τις παιδικές ασθένειες το 3S
PS: Στο Redmi 3 δεν το κάνει.
Σε αυτο που λες για το prefered network , νομίζω ότι λογικά η συμπεριφορά του ειναι σωστή ,γιατι εαν δεν πιάνει καλα 3G , το γυρνάει σε 2g , δηλαδή edge που σου γράφει. Σε διαφορα προηγούμενα κινητά που είχα , αυτο συνέβαινε. -
Κανονικά έτσι πρέπει να δουλεύει.
Αλλά σε εμένα συμβαίνει το εξής (με κλειστό πάντα το wifi):
Επιλέγω Prefered LTE και συνδέεται με 4G
Αμέσως μετά, επιλέγω Prefered 3G. Το κινητό γυρνάει σε H/Η+. Αλλά μετά απο 5-6 λεπτά γυρνάει σε Ε και μένει εκεί.
Δεν μετακινούμαι και υπάρχει σίγουρα κάλυψη 3G, επιβεβαιωμένο με Redmi 3 που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ίδιος πάροχος.
Ουσιαστικά δεν διατηρεί το 3G και γυρνάει για κάποιο άγνωστο λόγο σε Ε.
Αν είναι δυνατόν, κάνε της εξής δοκιμή:
- Κλείσε το Wifi
- Γύρνα το σε prefered 3G αφού σιγουρευτείς πρώτα ότι εκεί που βρίσκεσαι υπάρχει κάλυψη.
- Παρακολούθησε το σήμα στο κινητό και δες αν μετά από μερικά λεπτά έχει γυρίσει σε E ή ειναι ακόμα σε 3G/H/H+.
Τα λεπτά ποικίλουν ορισμένες φορές, μπορείς να είνα και 10. Συνεπώς κράτησέ το ικανό χρόνο για να διαπιστώσουμε τη συμπεριφορά.MIUI Official Team - Global 7.5 | Stable V7.5.9.0.MALMIDE (MIUI7) - Κλείσε το Wifi
-
Τα mobile data τα έχεις ανοιχτά να υποθέσω;
-
Ο/H panos. έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Ενώ έχω επιλέξει 2g για να μην καταναλώνει πολύ μπαταρία, όταν συνδέεται σε wifi ,αυτόματα αλλάζει σε 4g το εικονίδιο χωρίς να έχω αλλάξει την επιλογή σε LTE. Μπορείτε σας παρακαλώ όσοι το έχετε να το δοκιμάσετε να μου πείτε αν σας το κάνει για να δω αν είναι κάποιο δικό μου bug ή κάτι που ισχύει σε όλους;
Ευχαριστώ
Τι ακριβώς εννοείς λοιπόν? Ότι, ίσως ενω είναι σε WiFi δίκτυο επιστρέφει μόνο του σε σύνδεση DATA με 4G, ενώ του είχες ορίσει 2G? -
Ο/H caeser έγραψε:
Ο/H panos. έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Ενώ έχω επιλέξει 2g για να μην καταναλώνει πολύ μπαταρία, όταν συνδέεται σε wifi ,αυτόματα αλλάζει σε 4g το εικονίδιο χωρίς να έχω αλλάξει την επιλογή σε LTE. Μπορείτε σας παρακαλώ όσοι το έχετε να το δοκιμάσετε να μου πείτε αν σας το κάνει για να δω αν είναι κάποιο δικό μου bug ή κάτι που ισχύει σε όλους;
Ευχαριστώ
-
Ο/H cstamatopoulos έγραψε:
Κανονικά έτσι πρέπει να δουλεύει.
Αλλά σε εμένα συμβαίνει το εξής (με κλειστό πάντα το wifi):
Επιλέγω Prefered LTE και συνδέεται με 4G
Αμέσως μετά, επιλέγω Prefered 3G. Το κινητό γυρνάει σε H/Η+. Αλλά μετά απο 5-6 λεπτά γυρνάει σε Ε και μένει εκεί.
Δεν μετακινούμαι και υπάρχει σίγουρα κάλυψη 3G, επιβεβαιωμένο με Redmi 3 που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ίδιος πάροχος.
Ουσιαστικά δεν διατηρεί το 3G και γυρνάει για κάποιο άγνωστο λόγο σε Ε.
Αν είναι δυνατόν, κάνε της εξής δοκιμή:
- Κλείσε το Wifi
- Γύρνα το σε prefered 3G αφού σιγουρευτείς πρώτα ότι εκεί που βρίσκεσαι υπάρχει κάλυψη.
- Παρακολούθησε το σήμα στο κινητό και δες αν μετά από μερικά λεπτά έχει γυρίσει σε E ή ειναι ακόμα σε 3G/H/H+.
Τα λεπτά ποικίλουν ορισμένες φορές, μπορείς να είνα και 10. Συνεπώς κράτησέ το ικανό χρόνο για να διαπιστώσουμε τη συμπεριφορά.
- Κλείσε το Wifi
-
-
-
Καλησπέρα,
Σε κάθε περίπτωση δεν ειναι φυσιολογικό να γυρνάει σε 4G αμέσως μόλις κάνει connect το wifi.
Σε κανένα τηλέφωνο δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε και στο Redmi 3 φίλου.
Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
Ας κάνει και μια δοκιμή ο NAS με την ελληνική ROM να δούμε αποτελέσματα, καθώς για την ώρα είμαστε μόνο με κινέζικες.MIUI Official Team - Global 7.5 | Stable V7.5.9.0.MALMIDE (MIUI7) -
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες