Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)

• Το ότι ψιλοκολλαει το facebook φταίει το κινητό ή η εφαρμογή?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

μάλλον η εφαρμογή... δοκίμασε την lute έκδοση

Ευχαριστώ...και θα ήθελα να μου εξηγήσεις για το memory optimization και το MIUI ... Τι είναι...και τι πρέπει να τα έχουμε σαν επιλογή; Αν δεν σου κάνει κόπο βέβαια :)

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • καλημερα παιδιά. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρει κάποιος από που μπορούμε να κατεβάσουμε icon packs για redmi note 4 mtk.ειμαι σε dev rom 7.5.25 beta.εννοειται ότι δεν θέλω να σουτάρω το κινητό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων....σμουτς
    • Ο/H AsteriosRemvos έγραψε:

Ευχαριστώ...και θα ήθελα να μου εξηγήσεις για το memory optimization και το MIUI ... Τι είναι...και τι πρέπει να τα έχουμε σαν επιλογή; Αν δεν σου κάνει κόπο βέβαια
      Δεν το έχω πειράξει καθόλου, λειτουργεί by default σε redmi note 2 2/16 και το κινητό πάει σφαίρα :D
    • Ο/H zt654 έγραψε:

icon pack google play φίλε μου θα βρεις εφαρμογές.......
      κατεβασα ένα αλλά δεν ξέρω πως να βαλω τα εικονίδια στο θέμα....καμιά ιδεα
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MarkosVL έγραψε:

Αυτά τα εικονίδια θέλουν άλλο Launcher για να λειτουργήσουν, όπως ο Nova Launcher.
      δλδ δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλω αλλά εικονοδια;όπως για παράδειγμα κάνουμε προσαρμογή στα θέματα
    • καλησπέρα.

Για να φέρω το τηλέφωνο σε εργοστασιακές ρυθμίσεις με τη ίδια rom, xtrv 7.3.30, για να το ξαναστησω γιατί άρχισε να μου βγάζει bugs, πως το κάνω?

Πώς θα γίνει να μην χάσω τα wifi passwords?

Στο ξαναστησιμο το mi account θα βάλει πάλι πίσω το software?
      Ίσως και τα wifi passwords...?

Προφανώς οι google κωδικοι δεν σώζονται κάπου....

Προτείνετε να πάω σε άλλη rom? Βασικό μου κριτήριο η διάρκεια μπαταρίας...

Προτείνετε να κάνω factory reset? Έχει διαφορά από αυτό που λέω?
    • Ο/H Gpat έγραψε:

καλησπέρα.

1. Για να φέρω το τηλέφωνο σε εργοστασιακές ρυθμίσεις με τη ίδια rom, xtrv 7.3.30, για να το ξαναστησω γιατί άρχισε να μου βγάζει bugs, πως το κάνω?

2. Πώς θα γίνει να μην χάσω τα wifi passwords?

3. Στο ξαναστησιμο το mi account θα βάλει πάλι πίσω το software?
      Ίσως και τα wifi passwords...?

4. Προφανώς οι google κωδικοι δεν σώζονται κάπου....

5. Προτείνετε να πάω σε άλλη rom? Βασικό μου κριτήριο η διάρκεια μπαταρίας...

6. Προτείνετε να κάνω factory reset? Έχει διαφορά από αυτό που λέω?
      1. Θα κάνεις factory reset, είτε μέσα από το MIUI, είτε μέσα από TWRP (το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, δηλαδή το wipe του /data partition, από εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο δεν θα χάσεις λογικά τίποτα). Υπόψιν ότι αυτό ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι θα διορθωθούν τα όποια bugs βγάζει η συσκευή. Εξαρτάται από τα bugs. Το factory reset γενικά κάποιες φορές βοηθάει να "ξεσκαρταριστεί" η συσκευή από σκουπίδια που άφησαν προηγούμενες εγκαταστάσεις ή mods ή άλλου είδους επεμβάσεις στο /data partition, αλλά δεν αποτελεί απαραίτητα θεραπεία για πάσα νόσο και πάσα...το άλλο.

2. Αν έχεις ενεργοποιημένη τη ρύθμιση συγχρονισμού Wi-Fi στο Mi Cloud app, οι ρυθμίσεις του Wi-Fi σου θα επανέλθουν μετά την αποκατάσταση των εργοστασιακών ρυθμίσεων, με την πρώτη ευκαιρία που θα έχει το κινητό να συγχρονίσει (η μόνη περίπτωση βέβαια να βρει internet έτσι, είναι από δεδομένα κινητής, οπότε προσοχή).

3. Εφαρμογές απ' όσο γνωρίζω δεν θα μπουν αυτόματα από το cloud διότι στο Mi Cloud μπορείς να αποθηκεύσεις μόνο δεδομένα εφαρμογών και αυτό μόνο εάν έχεις ενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση από Ρυθμίσεις -> Πρόσθετες Ρυθμίσεις -> Αντίγραφα & επαναφορά -> Αποθηκ. των δεδομένων μου -> Ενεργοποίηση αντ. ασφαλείας. Μπορείς όμως πριν το factory reset να πάρεις ένα αντίγραφο τοπικά (πχ σε κάποια sdcard) μέσω της επιλογής Τοπικά Αντίγραφα που θα βρεις επίσης στο μενού, μέσα στο Αντίγραφα & επαναφορά. Εκεί θα ορίσεις αν θα πάρεις αντίγραφο μόνο των εφαρμογών (και μπορείς να ορίσεις και ποιες από αυτές θα πάρεις) ή και των ρυθμίσεων/δεδομένων των εφαρμογών συστήματος. Αρκετά χρήσιμη δυνατότητα αν δεν αρέσκεσαι στο να παίρνεις αντίγραφα με κάποια εξωτερική εφαρμογή του τύπου Titanium Backup ή κάποια ισοδύναμη. Το τοπικό αντίγραφο αποθηκεύεται εξ' ορισμού στο φάκελο /MIUI/backup/AllBackup/<φάκελος με ημερομηνία και ώρα>. Το που θα βρεις αυτή τη διαδρομή (δηλαδή SD Card/Εξωτερικός χώρος αποθήκευσης ή εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος) εξαρτάται από το που έχεις ορίσει να παίρνονται τα τοπικά αντίγραφα ασφαλείας (από Ρυθμίσεις -> Αποθηκευτικός χώρος -> Ρυθμίσεις Αποθήκευσης -> Αντίγραφα).

4. Προφανώς. Θα κάνεις εκ νέου login στον Google λογαριασμό σου και όταν το κινητό βρει internet και με την προυπόθεση ότι είναι ενεργοποιημένος ο συγχρονισμός του Google account σου στη συσκευή, θα σου φέρει αυτόματα επαφές, στοιχεία ημερολογίου, δεδομένα εφαρμογών τύπου Chrome ή search history και γενικά ότι αποθηκεύεται στον Google λογαριασμό σου και μπορεί να συγχρονιστεί.

5. Η τελευταία (7.5.25) δεν είναι άσχημη από άποψη μπαταρίας. Αυτή τη στιγμή είμαι με περίπου 4 ώρες SOT, περίπου 2 ημέρες χωρίς φόρτιση με ελαφριά προς μέτρια χρήση (αρκετό browsing, viber, κλήσεις, λίγα SMS, λίγο πλοήγηση και αρκετούτσικο Wi-Fi. Η μπαταρία είναι δε στο 20%, οπότε αν ζοριστώ έχω στο περίπου 1 ωρίτσα SOT ακόμα, πάνω/κάτω. Μην περιμένεις κάτι δραματικά καλύτερο από παλαιότερες ROM (εκτός αν πας σε...αρχαίες οι οποίες όμως έχουν άλλα bugs και προβληματάκια). Καλώς ή κακώς αυτό είναι το nikel. Βγάζει 5-6 ώρες SOT σκοτωμένα στη 1/1μιση ημέρα +/-. Αν το ξεζουμίσεις βγάζει και περισσότερο αλλά το πιθανότερο είναι πριν πέσεις για ύπνο στο τέλος της ημέρας να ξαναφορτίζεις. Καλύτερο δεν πρόκειται να γίνει αυτό σε νεώτερες ROM, MTK κινητό είναι με τέρας CPU, δεν είναι SnapDragon με 6-9 ώρες αυτονομία.

6. Όχι δεν έχει. Factory reset και επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι το ένα και το αυτό.
    • Διαφήμιση